Dolar 32,4774
%0.5
Euro 35,0075
%-0.16
Altın 2.328,740
%0.36
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Atatürk Mahallesi yatırımlarla gelişiyor

Atatürk Mahallesi yatırımlarla gelişiyor

Bornova Belediyesi Atatürk Mahallesi’ne yaptığı yatırımlarla vatandaşlar için daha yeşil ve düzenli bir çevre ile sosyal aktivitelerini yapabilecekleri mekanlar oluşturuyor. Park ve yeşil alan düzenlemelerinin de yapıldığı bölgede altyapı ve yol çalışmalarıyla ulaşım daha konforlu hale getiriliyor.

  • Ege Postası
  • 20.02.2017 - 11:00

Atatürk Mahallesi son yıllarda yapılan yatırımlarla daha çok yeşil alan, düzenli ve bakımlı yollar ile önemli merkezlere kavuştu. Bornova Belediyesi’nin yaptığı yatırımlar mahallelilerin yüzünü güldürdü. İçerisinde düğün salonunun da bulunduğu Atatürk Mahallesi Kültür Merkezi açılış için gün sayarken, Süleymaniye Caddesi’nde yapılacak Pazaryeri de önemli bir ihtiyacı karşılayacak.

Yapımı tamamlanan Atatürk Mahallesi Kültür Merkezi kısa sürede hizmet vermeye başlayacak. 500 metrekare taban alanına oturan 3 katlı bina toplam 1500 metrekare kullanım alanına sahip olacak. 280 kişilik ve 336 kişilik iki çok amaçlı salonu bulunan Merkez’de otopark, mutfak, büfe gibi bölümler de yer alacak.

Atatürk Mahallesi Pazaryeri, bölge halkının ihtiyaçları doğrultusunda içinde çok amaçlı salon ve çocuk oyun alanı da olacak şekilde planlandı. İki blok şeklinde planlanan 96 tezgahlı Atatürk Mahallesi Pazaryeri’nde otopark, kafeterya, zabıta odası gibi bölümler de bulunacak. İki blok toplam 2 bin 800 metrekare alanda yapılacak.

Vatandaşların istekleri doğrultusunda

Bornova Belediyesi, çarşı olarak bilinen muhtarlık ofisinin de bulunduğu 853 sokaktaki meydan düzenlemesinden, kaldırımların yenilenmesine pek çok hizmeti vatandaşların istekleri doğrultusunda hayata geçirdi. Bunların yanısıra İzmir Büyükşehir Belediyesi ile koordinasyon sağlanarak yağmur suyu kanallarının yapımından, Evka-4 Mahallesi ile Atatürk Mahallesi arasındaki bağlantıyı sağlayan Barbaros Caddesi’nin uzatılmasına pek çok yatırım Atatürk Mahallesi’nin gelişimine katkıda bulundu. Ayrıca Büyükşehir Belediyesi Atatürk Mahallesi’nde Macera Parkı projesinin yapım çalışmalarını da başlattı.

Atatürk Mahallesi Muhtarı Pakize Namdar, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila’nın her zaman destekçileri olduğunu söyleyerek, “Düğün salonuna çok ihtiyacımız vardı. Başkanımız bu talebimizi çok kısa sürede yerine getirdi. Kültür Merkezi ve düğün salonu bitme aşamasına geldi. Vatandaşlarımız düğünlerini sokakta yapıyordu, yasak geldikten sonra büyük sıkıntı yaşanıyordu. Eski olan kaldırımlarımız yenilendi. İkinci pazaryeri talebimiz oldu. Süleymaniye Caddesi’nde pazaryeri bulduk. 2017’de buraya da bir Pazar yapılacak. Çarşı olarak bilinen yerdeki pazaryerimiz pek çok vatandaşımıza uzak geliyordu.

Çok güzel parklarımız yapıldı. Vatandaşlarımız başka hiçbir yere gitme gereksinimi duymadan çocuklarıyla bu parklarda güzel vakit geçirebiliyorlar. Sağolsun belediye başkanımız her zaman destekçimiz. Bir talebimiz olduğunda bize en kısa zamanda dönüp yardımcı olmak için elinden geleni yapıyor” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.