Dolar 32,5977
%0.38
Euro 34,8339
%0.29
Altın 2.496,930
%0.5
Bist-100 9.457,00
%-0.71

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ateşçilere kritik görev

Ateşçilere kritik görev

İzmir Büyükşehir Belediyesi, hava kirliliğini azaltmak ve çevre bilinci oluşturmak için merkezi sistem kömürlü apartmanların ardından okullarda görev yapan kalorifer ateşçilerine de farkındalık eğitimi vermeye başladı. İzmir'de hava kirliliğine savaş

  • Ege Postası
  • 08.01.2017 - 09:47

“Avrupa Birliği Belediye Başkanları Sözleşmesi”ne (Covenant of Mayors) taraf olan ve 2020 yılına kadar kentteki karbondioksit salınımını yüzde 20 oranında azaltmayı taahhüt eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Hava kirliliğini azaltmak için kömür satış yerleri ve merkezi sistem kömürlü apartmanlarda denetim yapan ve buradaki kalorifer ateşçilerine eğitim veren Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, şimdi de İzmir’de kömürl&uu ml; kalorifer kullanan okullarda çalışma başlattı.  İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılan işbirliği çerçevesinde, 30 ilçedeki yaklaşık 500 kalorifer ateşçisine farkındalık eğitimi vermeye başladı. Eğitimler, Ocak ayı sonuna kadar devam edecek.

15 İLÇEDE EĞİTİMLER TAMAMLANDI

Torbalı, Tire, Bayındır ve Selçuk’taki ateşçilerin ardından, geçtiğimiz günlerde de 11 merkez ilçede yer alan okulların ateşçilerinin eğitim semineri vardı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası kalorifer-doğalgaz yakma teknikleri eğitmeni Cengiz Yüksel, görevlilere karbon ve kükürt salınımını azaltarak hava kirliliğini önlemek için kalorifer yakma teknikleri, kazanların bakımı, baca bakım ve temizliği ile çevre bilinci konularında bilgiler verdi. Aralarında bayan ateşçilerin de bulunduğu seminerden çok şey öğrendiklerini belirten katılımcılar, çevre kirliliğini azaltmak için öğrendiklerini uygulayacaklarını söyledi.

Kentte doğalgaz kullanan okulların yanı sıra kömürlü kalorifer kullanan okullar da bulunduğunu belirten ve hava kirliliğini azaltmak için bu okullarda görev yapan ateşçilerin bilinçlenmesinin çok önemli olduğunu vurgulayan İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, “Tekniğine uygun kalorifer yakmak, hava kirliliğini azaltacak etkenlerden biri. Bu işi yapan görevlilerin mutlaka Halk Eğitim Merkezi’nden ateşçi belgesi alması, Valilik tarafından satış izin belgesi olan kömür kullanması, her yıl bacalarının bakımını yaptırması ve kazanlarını tekniğine uygun yakması gerekiyor. Eğitimin bu anlamda çok önemli olduğunu düşünüyoruz” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.