Dolar 32,3731
%0.17
Euro 35,0661
%0
Altın 2.326,230
%0.25
Bist-100 9,10
%0.23

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Avrupa Caz Festivali başlıyor

Avrupa Caz Festivali başlıyor

İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı'nın (İKSEV), İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla düzenlediği 23. İzmir Avrupa Caz Festivali 3-19 Mart tarihleri arasında yapılacak. 11 konser, atölye çalışmaları, seminer, sergi...

  • Ege Postası
  • 19.02.2016 - 15:28
İKSEV Binası'nda festivalin tanıtımı için düzenlenen basın toplantısına İzmir Vali Yardımcısı Hasan Hüseyin Can, İKSEV Yönetim Kurulu Başkanı Filiz Eczacıbaşı Sarper, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Muzaffer Tunçağ, Fransız Kültür Merkezi'nden Dilek Kurt, İzmir Gothe Enstitüsü Program Direktörü Özlem Günerli, İsviçre İzmir Fahri Konsolosluğu'ndan Elif Ergeç, İzmir İtalya Konsolosu Luigi Iannuzzi, Polonya Cumhuriyeti İzmir Fahri Konsolosu Ceyla Borovalı ve Slovakya Fahri Konsolos Asistanı Petek Evirgen katıldı. Festivalin 3 Mart Perşembe günü AASSM'de yapılacak sergi açılışı, kokteyl ve İlhan Erşahin's İstanbul Sessions konseri ile başlayacağını belirten İKSEV Yönetim Kurulu Başkanı Filiz Eczacıbaşı Sarper, program hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Sarper, "Bu yıl 11 konser, atölye çalışmalarımız, bir sergimiz, bir semineriz, bir film gösterimimiz ve söyleşilerimiz var. Festival afişimiz de her yıl olduğu gibi yarışmayla belirlendi. Gerçekten çok hoş bir afiş oldu, çok içime sindi. Ayrıca seçici kurulumuz 35 afişi sergilenmeye değer buldu, açılış konseri gününde de sergi orada yer alacak. İzmirlilerin yoğun ilgi göstermesini bekliyorum" dedi.



Vali Yardımcısı Hasan Hüseyin Can, "İzmir gerçekten sanat merkezi, kültür şehri. Ülkemizin içinde bulunduğu sıkıntılar göz önüne bulundurulduğunda nefes almamızı sağlayacak, rahatlatacak etkinlik demeti olarak bunu değerlendirmek mümkün. Filiz Sarper'e destek vermek çok önemli. Başarısı için kutluyorum" şeklinde konuştu. İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Muzaffer Tunçağ ise, "Caz Festivalinin Avrupa'ya odaklanması özgünlük de yaratıyor. Bu sene de çok yoğun bir program var, tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı. İzmir İtalya Konsolosu Luigi Iannuzzi de, "İtalyan Konsolosluğu'nun önerisi üzerine bu etkinlik doğmuştu. Yıllardır süren bir festival. Bir iş tutkuyla yapıldığında başarı hikayesine dönüşüyor" dedi. 

11 konser, bir sergi, bir seminer ve bir film gösterisinin yer aldığı 23. İzmir Avrupa Caz Festivali programında atölye çalışmaları ve halka açık etkinlikler önemli bir yer tutacak. Luca Costantini Quartet yönetimindeki Geleneksel Açık Caz Orkestrası atölyesinin yanı sıra, VEİN Trio ve Oğuz Büyükberber ile Piotr Baron Quintet de genç cazcılarla atölye yapacak.

20 yıldır New York'ta yaşayan ve dünya caz sahnelerinde fırtına gibi esen İlhan Erşahin, büyük beğeni toplayan projesi Ilhan Ersahın's Istanbul Sessions ile 23. İzmir Avrupa Caz Festivali'nin Açılış Konserini verecek. Grup dünyada yankı yapan üçüncü stüdyo albümleri “Istanbul Underground"dan seçtikleri parçalarıyla 3 Mart 2016 Perşembe günü saat 20.30'da AASSM Konser Salonunda olacak. 

23. İzmir Avrupa Caz Festivali biletleri bugünden itibaren Biletix gişelerinden alınabilecek. Bilet Fiyatları açılıx konseri için 50 TL - 25 TL, diğer Konserler için 25 TL olarak belirlendi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.