Dolar 32,5158
%0.32
Euro 34,6028
%0.31
Altın 2.490,730
%0.3
Bist-100 9.548,00
%-1.36

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Avrupa'nın 'Kahraman Hemşiresi'ne Türk aday

Avrupa'nın 'Kahraman Hemşiresi'ne Türk aday

Avrupa’da 25 ülkenin katılımıyla düzenlenen Yılın Kahraman Hemşiresi’nin seçileceği uluslararası yarışmada Türkiye’yi 153 bin hemşire arasında seçilen İzmirli Fatma Hemşire temsil edecek. İnternet üzerinden verilecek oylar, kazanan ülkeye yapılacak yardım miktarını da belirleyecek.  İzmir'de görevli Fatma Hemşire zirveyi zorluyor

  • Ege Postası
  • 10.06.2017 - 10:39

En zor şartlarda bile göreve koşan ve hastaların başından bir an olsun ayrılmayan hemşireler için Avrupa Hemşireler Derneği EORNA tarafınca düzenlenen ve 25 ülkenin yarıştığı Ansell Avrupa Hero Hemşire Ödülü’ne, Türkiye’den İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Uzman Hemşiresi Fatma Susam Özsayın aday gösterildi. Türkiye’deki 152 bin 803 hemşire arasından seçilerek aday gösterilen ve mesleğe 14 yaşında başlayan Fatma Hemşire, hem hazırladığı hasta güvenliği tezi hem de Avrupa’da kucağında bebeği Mira ile kürsüye çıkarak yaptığı sunumlarla herkesi etkiledi. Alanında doktora yapan Özsayın’ın bilimsel dergilerde ve uluslararası toplantılarda yayınlanan çalışmaları da bulunuyor. İnternet üzerinde oylamayla süren yarışmada, kahraman hemşire unvanını hak eden Fatma Hemşire zirveyi zorluyor.

Türkiye’yi temsil etmenin gururu yaşadığını belirten Fatma Hemşire, “Ülkemizi temsil ediyorum bu benim için büyük bir gurur. Hemşirelik mesleği çok fedakarlık isteyen, sizden çok şey vermenizi isteyen ama bir o kadar da doyumsallaştıran bir meslek aslında. Ben de birçok fedakarlık yaptım. Nişanıma nöbetten çıkıp gittim, nöbetten çıktım ve kendimi nişanda buldum, gerisini düşünün. Sizden çok fedakarlık bekleyen bir süreç ama sonunda aldığınız kazançlar buna değiyor. En azından böyle bir projede Türkiye’yi temsil ediyor olmak bile tüm yorgunlukları silip atıyor. Bu proje ile birlikte Avrupa’daki bu organizasyonu yürüten delegeler bize çok güzel dönüşler yaptılar. Yurt dışından da çok fazla oy aldık. Bu da sevindirici yanı. Türkiye’yi temsil ediyor olmak bile sonu her ne olursa olsun çok büyük gurur ve onur benim için. Yaşamım boyunca da bu onuru taşıyacağım” dedi.

KUCAĞINDA BEBEĞİYLE KÜRSÜYE ÇIKTI
20 yıldır ameliyathane hemşiresi olarak görev yapan ve hemşirelerin süpervizörü olan Özsayın, yarışmaya aday gösterilmesinde etkili olan noktaları da paylaştı. Aday gösterilmek için rol model olunması gerektiğini ve bilimsel literatüre katkıda bulunmak gerekliliğine dikkat çeken Fatma Hemşire, “Ameliyathane hemşirelik sürecim boyunca daha çok gece ekibinde çalıştım. En çok dikkat çeken nokta ise hasta güvenliğiydi. Ameliyathaneler hastanın en çok korunmaya muhtaç olduğu, en savunmasız olduğu alandır. Bunu da Roma’da bir bildiri halinde sundum. Sunarken de kızımla birlikte gittik ve kürsüye onunla çıktık. Kürsüde benim kucağımdaydı. Hem çalışma onların ilgisini çekti hem de bebeğimle gitmiş olmam onları çok etkiledi. Bana takdir ve teşekkürlerini sundular” diye konuştu. 

Fatma Hemşir'nin birlikte çalıştığı Melek Hemşire de ekip olarak çok mutlu olduklarını belirterek, Fatma Özsayın'ın diğer meslektaşları gibi birçok fedakarlıklar yaptığını anlattı. 

30 HAZİRAN'DA AÇIKLANACAK
Avrupa’da yılın kahraman hemşiresinde kazanan 30 Haziran’da açıklanacak. İnternet üzerinden verilecek oylar Avrupa Ameliyathane Hemşireler Derneği tarafından ülkelere yapılacak yardım miktarını da belirleyecek. Sosyal medya desteği ile yarışmanın güçlü adayları arasında olan Fatma Hemşire’yi desteklemek için, www.ansellhero.com/en/Vote.aspx linkinin kullanılabileceği belirtildi. (İHA)

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.