Dolar 32,5608
%0.23
Euro 34,9608
%-0.03
Altın 2.448,850
%0.52
Bist-100 9.717,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Aynı anda çifte nöbete suç duyurusu

Aynı anda çifte nöbete suç duyurusu

Türk Sağlık-Sen İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Ahmet Doğruyol, Ödemiş Devlet Hastanesinde bir sendika yöneticisinin aynı anda iki nöbeti birden tuttuğu ve bu nöbetlerin ekonomik karşılıklarını aldığı gerekçesiyle Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunduklarını duyurdu.

  • Ege Postası
  • 06.06.2017 - 14:11

Türk Sağlık-Sen İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Ahmet Doğruyol, basın açıklaması yaparak bazı sendikaların haksızlığın ve hukuksuzluğun timsali haline geldiğini iddia etti. Doğruyol, Ödemiş Devlet Hastanesinde bir sendika yöneticisinin aynı anda iki nöbeti birden tuttuğunu ve bu nöbetlerin ekonomik karşılıklarını aldığını öne sürerek, “Bu şahıs, hastane acilinde nöbetçiyken aynı anda süpervizör nöbetçisi, icap nöbetçisi gibi nöbetlerin ekonomik karşılıklarını almış. Maalesef yöneticiler konuyu kapatma peşine düşmüşlerdir. Bir şahsın bir hastanede fazla nöbet parası alması demek, fazla nöbet ücretlerinin döner sermaye gelirlerinden ödenmesinden dolayı o hastanede çalışan diğer personellerin cebinden para alması demektir. Söz konusu arkadaş cezalandırılmak yerine o kuruma idareci yapılmıştır” dedi. 

Doğruyol, konuyla ilgili Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunduklarını belirtti.
Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları Hastanesi, İzmir Eğitim Araştırma Hastanesi ve Alsancak Devlet Hastanesinde de benzer durumların olduğunu ifade eden Doğruyol, şunları söyledi: 

“Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları Hastanesi ve İzmir Eğitim Araştırma Hastanesinde pek çok hastane çalışanının ve hastaların yedikleri yemekten zehirlenmesi ülke gündemini meşgul etmesine rağmen, hastane idarecilerinin bazılarının bir sendikanın yöneticisi olmasından dolayı olayın kapatıldığını düşünüyoruz. Alsancak Devlet Hastanesinde bir sendika yöneticisi olan eski hastane müdürünün, memurları sendikaya üye yapabilmek adına nöbet yazılmaması gereken memurlara nöbet yazarak aylarca fazla mesai ödemesi yapılmasını sağlamış, soruşturma açılmış, fazla ödemenin bir kısmı kuruma geri ödenmiş ancak sorumlu idareciler hakkında gerekli cezai müeyyideler uygulanmamıştır.”
Doğruyol, açıklamasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a da seslenerek, “Devletin somut varlıkları memurlar olarak bizler, kamu kurum ve kuruluşlarımızda adalet, eşitlik ve çalışma huzuru istiyoruz. Biz 15 Temmuz darbe girişimindeki birlik ve beraberliğin, Yenikapı ruhunun tabana yayılmasını istiyoruz. Devlet olarak onlarca iç ve dış düşmanla, terör örgütleriyle uğraşırken millet olarak tek yumruk olmak istiyoruz” ifadelerini kullandı. (İHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.