Dolar 32,3701
%0.16
Euro 34,9552
%-0.31
Altın 2.325,270
%0.21
Bist-100 9,08
%0.02

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bağdat'ta peş peşe bombalı saldırılar

Bağdat'ta peş peşe bombalı saldırılar

​Irak'ın başkenti Bağdat'ta bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda en az 13 kişi hayatını kaybetti. Saldırıyı terör örgütü DEAŞ üstlendi. Bağdat'ta bu saldırıdan birkaç saat sonra da yine bir pazar yerinde canlı bomba saldırısı düzenlendi.

  • Ege Postası
  • 08.01.2017 - 12:01

Reuters'ın haberine göre, Bağdat'taki bir sebze pazarında gerçekleştirilen ilk saldırıda en az 13 kişi ölürken, yaklaşık 50 kişi de yaralandı.

İçişileri Bakanlığı Sözcüsü Saa Maan, "Cemile pazarının kapısındaki bir asker, şüpheli aracı fark edince, bomba yüklü otomobile ateş açmış. Ama terörist, aracını havaya uçurmuş" dedi. Maan, bomba yüklü araca ateş açan Iraklı askerin de olayda yaralandığını belirtti.

Reuters, saldırıyı DEAŞ'ın üstlendiğini duyurdu.

TÜRKİYE'DEN KINAMA

Bağdat'ta düzenlenen ilk saldırının ardından Türk Dışişleri Bakanlığından açıklama yapıldı.

Açıklamada, "Irak'ın başkenti Bağdat'ta bu sabah düzenlenen ve birçok kişinin hayatını kaybettiği bombalı terör saldırısını en kuvvetli ifadelerle kınıyoruz. Saldırıda hayatlarını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa, Irak halkına başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz" ifadelerine yer aldı.

İKİNCİ SALDIRI

İlk saldırıdan birkaç saat sonra, Şiilerin yoğun olarak yaşadığı bir başka bölge olan Baladiyat'ta bir intihar bombacısı, pazar yerinde üzerindeki patlayıcıyı infilak ettirerek, en az yedi kişinin ölümüne neden oldu. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.