Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bahçeli'den CHP'ye çağrı: Kayıtsız kalmamalı

Bahçeli'den CHP'ye çağrı: Kayıtsız kalmamalı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Sayın Cumhurbaşkanı, hem uyum yasaları, hem Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini dönüştürebilmek hem de karşı karşıya kaldığımız iç ve dış sorunları çözebilmek için parlamentoda temsil edilen partilere bir çağrıda bulunuyorlar. Bu çağrı önemli bir çağrıdır. Bu çağrıya MHP olarak katılabileceğimizi ben ifade ediyorum. Ama CHP de bu çağrıya kayıtsız kalmamalı." dedi.

  • Ege Postası
  • 02.10.2017 - 07:30

Bahçeli, TBMM'nin 23. Dönem 3. Yasama Yılı açılışı dolayısıyla  düzenlenen resepsiyonda basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Meclis Başkanı İsmail Kahraman,  BaşbakanBinali Yıldırım ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Mermerli  Salon'da bir araya gelen Bahçeli, görüşmeyle ilgili soru üzerine, "Diyalogda  yarar var. Kapsamına ne girerse girsin diyalog iyidir." diye konuştu.

"Sayın Cumhurbaşkanı, perşembe günü sizinle görüşeceğini söyledi.  Gündemde Kuzey Irak olacakmış. Nasıl bir bilgi alışverişi olacağına yönelik bir  ön bilgilendirme yapabilir misiniz'" sorusuna Bahçeli, "Tabii görüşmenin gündemi  Sayın Cumhurbaşkanına ait. Perşembe günü bir görüşme olacak ama kapsamı ne  kadardır onu bilemiyorum." yanıtını verdi.

Bahçeli, bugünkü görüşmeye ilişkin başka bir soru üzerine,  "Görüşmelerde bazı konulara girilmedi. Karşılıklı değerlendirmeler içerisinde  bulunulmadı. Her halde iyi bir diyalog başlangıcı kabul edilebilir."  değerlendirmesinde bulundu.

"Diyaloğun ilk adımı uyum yasaları olabilir mi'" sorusunu ise Bahçeli  şöyle yanıtladı:

"Bugünkü, Cumhurbaşkanımızın açılış konuşmasını iyi yorumlamak lazım.  Orada, Türkiye'nin içinde bulunduğu şartlar, geleceğe yönelik düşünceler yer  almaktadır ve bunu yaparken de iki konu üzerinde benim yorumuma göre durmaktadır.  Bunlardan bir tanesi Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine geçildikten sonra 2019  yılına kadar bu sistemin verimli ve etkin işleyişine temel teşkil edecek Meclis  çalışmalarını hızlandırmak. Dolayısıyla mevzuattaki parlamenter sisteme dayalı  kavramlar yerine Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine dayalı kavramları  yerleştirmek, arkasından da uyum yasaları üzerinde çalışmak. Bu önemli bir konu,  üzerinde durulması gerekli bir konu. Anayasa değişikliğiyle beraber gündeme  taşınması gerekli bir konu. Fakat bunun yanında ikinci bir konu daha vardır ki o  konu çok önemlidir. Ona, parlamentoda temsil edilen siyasi partiler kayıtsız  kalmamalıdır. Yani Sayın Cumhurbaşkanı, bu sorunların altından kalkabilmek, hem  uyum yasaları, hem Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini dönüştürebilmek, hem de  karşı karşıya kaldığımız iç ve dış sorunları çözebilmek için parlamentoda temsil  edilen partilere bir çağrıda bulunuyorlar. Bu çağrı önemli bir çağrıdır. Bu  çağrıya MHP olarak katılabileceğimizi ben ifade ediyorum. Ama CHP de bu çağrıya  kayıtsız kalmamalı. Çünkü ana muhalefet partisi olarak siyasi iktidarla birlikte,  bizim de desteğimiz ve katkımız çerçevesinde Türkiye hem iç ve dış tehdit  unsurlarını, hem yeni hükümet sistemi üzerindeki gerçekleşmesi gereken yapısal  reformları yapabilmek için bir araya gelişi zaruri görüyoruz. Bu çağrıyı da  Cumhurbaşkanı konuşmasının son bölümünde üç defa tekrarladı. Buna kulak vermek  lazım. Yani siyaset yapıyoruz, doğrudur. Her parti kendi programını yapıyor,  doğrudur. Fakat her program ve siyasi partinin yanında ve üstünde Türkiye vardır.  Türkiye sosyal, ekonomik yönden bir kriz, kaos ortamında bulunursa siyasi  partilerin üretecekleri politikalar kalmaz. Onun için aşama aşama meseleleri  götürmek lazımdır."

Meclis'in, bu çağrılara kulak vererek 3 Ekim'den itibaren  çalışmalarını hızlandırmasında yarar olduğunu belirten Bahçeli, Türkiye'nin  önemli konularından birinin de zamanı en iyi şekilde değerlendirmek olduğuna  dikkati çekti.

Bu çerçevede bir liderler zirvesi olup olamayacağı sorusu üzerine  Bahçeli, "Lider zirvesi de olabilir, partiler arası diyalog da olabilir.  Karşılıklı grup başkanvekillerinin çok sık görüşmeleri olur. Gündem  oluşturabilecek konular üzerinde bir ön çalışma yapılabilir. Meclisi hızlı  çalıştırabilecek prensiplere varılabilir. Yani kısacası 2018 yılı ve ayrıca da  yasama yılının 3. dönemi Türkiye için çok iyi değerlendirilmesi gereken bir yıl  olmalıdır. Bunu vurgulamak lazım." değerlendirmesinde bulundu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.