Dolar 32,4648
%-0.07
Euro 34,8205
%-0.43
Altın 2.451,850
%0.64
Bist-100 9.893,00
%1.81

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bahçeli'ye Vatan Partisi'nden tepki

Bahçeli'ye Vatan Partisi'nden tepki

Vatan Partisi İzmir İl Başkan Rifat Mutlu, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin "Eğer Doğu Perinçek'le Recep Tayyip Erdoğan arasında bir tercih hakkımız olursa kesinlikle Erdoğan'ı tercih ederiz" sözlerine tepki gösterdi.

  • Ege Postası
  • 08.02.2017 - 15:40

Vatan Partisi İzmir İl Başkan Rifat Mutlu, "Türkiye'nin vatanseverlerini, milliyetçilerini, Atatürkçülerini haksız yere suçlayan Bahçeli'ye Türkiye'de etnik gruplara ayrı devlet kurma hakkı dahil ayrılıkçı azınlık haklarını tanıyan İkiz İhanet Sözleşmeleri'nin altındaki imzasını hatırlatıyoruz" dedi. 

Vatan Partisi İzmir İl Başkan Rifat Mutlu yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi: 

"MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin dün partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada büyük bir panik içerisinde, milleti ayrıştıran bir üslupla halkoylamasında 'hayır' diyenlere saldırısını ve hakaretlerini ibretle izledik. Konuşmasında halkoylamasında neden 'evet' diyeceğini anlatmaktan çok 'hayır' diyenlerin çokluğu karşısında çaresizce terör örgütleriyle birlikte hareket etmekle itham etmiş ve tutumunu haklı göstermeye çalışmıştır. Türkiye’nin vatanseverlerini, milliyetçilerini, Atatürkçülerini haksız yere suçlayan Bahçeli’ye Türkiye’de etnik gruplara ayrı devlet kurma hakkı dahil ayrılıkçı azınlık haklarını tanıyan İkiz İhanet Sözleşmeleri'nin altındaki imzasını hatırlatıyoruz. Sayın Devlet Bahçeli kamuoyunda İkiz İhanet Yasaları olarak bilinen, ‘Medeni ve Siyasi Haklara İlişkin Uluslararası Sözleşme’ ile ‘Ekonomik, Sosyal ve Kültürel Haklara İlişkin Uluslararası Sözleşme’nin altındaki imzasını, Birleşmiş Milletler Daimi Delegesi Volkan Vural’a hükümet adına verdiği imzalama talimatının hesabını vermek durumundadır. Bahçeli, işçisiyle işvereniyle fabrikaların, tarlaların, çarşıların, pazarların, okulların, stadyumların spor salonlarının hayırda birleşen yükselen sesini hezeyanlarla, hakaretlerle bastıramayacağını görmelidir."
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.