Dolar 32,3270
%0.24
Euro 35,0727
%-0.14
Altın 2.298,020
%0.9
Bist-100 8,99
%2.04

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bakan Çavuşoğlu Alman mevkidaşı ile görüştü

Bakan Çavuşoğlu Alman mevkidaşı ile görüştü

​Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Almanya’nın Türk siyasetçi ve bakanların bu ülkedeki programlarının engellenmesine yönelik tutumuna tepkisi, etkisini gösterdi.

  • Ege Postası
  • 06.03.2017 - 08:54

Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel’in, Erdoğan’ın gösterdiği tepkinin hemen ardından bu gece Pazar akşamı olmasına rağmen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nu telefonla araması dikkat çekici bulundu.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile Ekonomi Bakanı Zeybekçi'nin geçen hafta içinde Almanya’daki programlarına izin verilmemesi, iki ülke arasında gerilime neden olmuştu. Bu gelişmeler üzerine Almanya’nın Ankara Büyükelçisi Martin Erdman, Dışişleri Bakanlığı’na çağrılmıştı.

Çavuşoğlu, Cuma günü  sabah saatlerinde yaptığı açıklamada, "Bizimle ilişkilerinizi sürdürmek istiyorsanız, tekrar ediyorum, bize nasıl davranmanız gerektiğini öğrenmek zorundasınız. Bu yöntemle bu işler olmaz, böyle devam etmez ve biz de karşılığını veririz, hiç çekinmeden her türlü karşılığını veririz. O zaman gerisini siz düşünün. Bizim Almanya'ya vereceğimiz mesaj budur" demişti.

Bu gelişmelerin ardından Almanya Dışişleri Bakanı Gabriel, Çavuşoğlu'nu telefonla aramıştı. Çavuşoğlu ile Gabriel, 8 Mart'ta görüşme konusunda mutabık kalmıştı.

ERDOĞAN’IN AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, bu gelişmelerin ardından tepkisini ifade ederken şu sözleri öne çıktı:

"Ben Nazizmin, Almanya'da bittiğini  zannediyordum. Meğerse hala devam ediyormuş. Hala devam ediyormuş açık ortada.  Eğer demokrasiye inanıyorsan, benim Bakanım, hem Bakanınla görüşecek hem de orada  bir salon toplantısı yapacak. Niye rahatsız oluyorsu? Bir başka Bakanım aynı  şekilde. Şimdi baktık ki Hollanda da aynı şekilde bir açıklama yapmış. Vah  zavallı vah. Bunlar kendi iradeleriyle hareket etmiyorlar. Kardeşlerim, şimdi  zannediyorlar ki Tayyip Erdoğan Almanya'ya gelecekti. Ya ben istersem yarın  gelirim. Gelirim ve kapıdan da sokmadığınız zaman veya konuşturtmadığınız zaman  da ben dünyayı ayağa kaldırırım."

GECE YARISI TELEFONU

Diplomatik kaynaklardan alınan bilgilere göre, Almanya Dışişleri Bakanı Gabriel, bu gece Çavuşoğlu’nu telefonla aradı. Erdoğan’ın sözlerinin adından gelen bu telefon dikkat çekici bulundu.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.