Dolar 32,5842
%0.34
Euro 34,7970
%0.19
Altın 2.509,020
%0.99
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bakan'dan 'bedelli askerlik' açıklaması

Bakan'dan 'bedelli askerlik' açıklaması

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, bedelli askerlik ve profesyonel askerlik konusundaki sorular üzerine, "Bedelli gündemimizde yok" dedi.

  • Ege Postası
  • 09.03.2017 - 13:25

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, bedelli askerlik ve profesyonel askerlik konusundaki sorular üzerine, “2 milyon 800 bin kişinin meşru sebeplerden dolayı askerliğini tecil ettirdiğini kamuoyu biliyor zannediyorum. Bakaya sayısı da 450 bin civarında. Bu durumdakilerin vatani görevlerini yerine getirmeleri önemli. Şu anda terörle mücadele sürüyor, bir taraftan Fırat Kalkanı Harekatı yapılıyor. Böyle bir durumda bedelli gündemimizde yok” ifadelerini kullandı.

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, TGRT Haber'de canlı olarak yayınlanan 'Neler Oluyor'' programına konuk oldu. Bedelli askerlik ve profesyonel askerlik konusundaki sorulara açıklık getiren Işık, “Kanunen tecil hakkı olanlara yapılıyor. Makul mazereti olmayanların askerlik ödevini yerine getirmesi gerekiyor. TSK adım adım profesyonel orduya geçiyor. Bundan 10 yıl önce subay ve astsubayın dışında uzman çavuşlar vardı, şimdi uzman erbaş ve usta er var. Bu süreçte TSK’nın yükümlü ere ihtiyacı var. Bunu mağduriyet olarak görmek doğru değil. Bu bir hak ve görevdir, yapılması gerekiyor. Şuana kadar 2 milyon 800 bin kişinin meşru sebeplerden dolayı askerliğini tecil ettirdiğini kamuoyu biliyor zannediyorum. Bakaya sayısı da 450 bin civarında bu durumdakilerin vatani görevlerini yerine getirmeleri önemli. Şuanda terörle mücadele sürüyor, bir taraftan Fırat Kalkanı Harekatı yapılıyor. Böyle bir durumda bedelli gündemimizde yok” ifadelerini kullandı.

'ASLINDA HAKLI SÖYLEMİŞ'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katıldığı bir programda ifade ettiği, “Başbakan bir partiden, cumhurbaşkanı başka bir partiden olursa doğacak çatışmaları niye anlatmıyorsunuz” sözlerini değerlendiren Işık, “Gaf olarak nitelendiremeyiz. Gaf bir kelimeyle olur. Kılıçdaroğlu ‘evet’ için iyi bir propaganda yapmış ama bilmeden yaptı herhalde. Kılıçdaroğlu’nun bu konuya çalışmadığının göstergesi olarak algılıyorum. Bu sistemin en önemli özelliği devletteki iki başlılığı ortadan kaldırması. Devlet başkanlığı ile hükümet başkanlığını birleştirmek. Aslında haklı söylemiş Kılıçdaroğlu” şeklinde konuştu. (İHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.