Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bakan'dan rektöre sert tepki: Meclis hesabını sorar

Bakan'dan rektöre sert tepki: Meclis hesabını sorar

CHP izmir Milletvekili Murat Bakan, Demokrasi Üniversitesi Rektörü Bedriye Tunçsiper'in "Bu üniversite İzmir Üniversitesi'nin yerine açılmadı. Çalışanlarını işe alalım olmaz" şeklindeki açıklamasına "Meclis bunun hesabını sorar" sözleriyle tepki gösterdi. Bakan'dan yeni üniversitenin rektörüne sert tepki

  • Ege Postası
  • 10.03.2017 - 09:39

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, İzmir Demokrasi Üniversitesi’ne rektör olarak atanan Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper’in bir gazeteye verdiği röportajda yaptığı “Bu üniversite, İzmir Üniversitesi’nin yerine açılmadı. İzmir’de 3 üniversite kapatılınca, onun yerine 2 devlet üniversitesi kuruldu. Kadrolara çıktığımızda Türkiye’nin her yerinden başvuru olabilir. Kim hak ediyorsa onu yapacağız. Orası kapandı, çalışanlarını işe alalım olmaz. YÖK’ün şu andaki bakışı da zaten o” açıklamalarına sert tepki verdi. 

“Mağdur akademik ve idari personele öncelik verilmezse, bu meclis bunun hesabını sorar” diyen Bakan’ın TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşma şu şekilde: “15 Temmuz sonrası kapatılan vakıf üniversitelerinin devlet üniversitesi olması için kanun teklifi vermiş arkadaşınızım. Daha sonra İzmir'de bulunan iki üniversiteyi tüm İzmir milletvekillerinin imzasıyla devlet üniversitesi yaptık. Bunlardan ‘Demokrasi Üniversitesi’ ismi dahi benim önerimdir. Amacımız, üniversite olarak planlanan o binaların akademik kadroları, idari personelleri ve öğrencileriyle bu ülkeye hizmete devam etmesiydi. Şimdi, buraya kurucu rektör olarak atanan Bedriye Tunçsiper, mağdur akademisyenlere öncelik tanınmayacağını açıklamış ve Demokrasi Üniversitesi’nin, İzmir Üniversitesi’nin yerine açılmadığını söylemiş. Buradan hem O’na hem YÖK Başkanı’na sesleniyorum: Bu meclis o üniversiteyi İzmir Üniversitesi’nin yerine açtı. Bu insanlar haksız yere işsiz kaldılar. Mağdur akademik ve idari personele öncelik verilmezse bu meclis bunun hesabını sorar.”

KANUN TEKLİFİ VERMİŞLERDİ...

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan ile CHP Eskişehir Milletvekili Gaye Usluer 4 Ekim 2016 tarihinde darbe girişimi sonrası OHAL Kanun Hükmünde Kararnamesi ile kapatılan üniversitelerin FETÖ ile aidiyeti, iltisakı veya irtibatı olmayan akademik ve idari personellerinin İzmir’de yeni kurulan üniversitesiler ile diğer devlet üniversitelerine aktarılmalarına ilişkin kanun teklifi vermişti.

 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.