Dolar 32,4653
%-0.07
Euro 34,7306
%-0.69
Altın 2.435,800
%-0.02
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bakan'dan Tunçsiper'e sert tepki

Bakan'dan Tunçsiper'e sert tepki

İzmir’de açılan iki yeni üniversitenin eğitim öğretime başlaması ve kadrolarının oluşturulmasıyla ilgili TBMM Genel Kurulu’nda konuşan CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, İzmir Demokrasi Üniversitesi Rektörü Bedriye Tunçsiper’i çok sert eleştirdi. CHP'li Bakan'dan Rektör'e sert tepki

  • Ege Postası
  • 25.05.2017 - 09:09

Hükümete seslenerek “Biz bu üniversiteleri niye açtık'” diye soran Bakan, “İzmir’de Demokrasi Üniversitesi’nde bölümler açılmadı, kadrolar açılmadı ama atanan rektör Tunçsiper’in şimdiden kadroları doldurduğunu söylediğini duyuyoruz, isme kadro açıldığını öğreniyoruz. Buradan Hükûmete soruyorum: Biz bu üniversiteleri niye açtı? Mağdur akademisyenleri kadrolarına iade mi edeceğiz, Tunçsiper’in eşine dostuna kadro mu vereceğiz'” dedi.

BİZ BU ÜNİVERSİTELERİ NEDEN AÇTIK'

Darbe girişimi sonrası OHAL Kanun Hükmünde Kararnamesi ile kapatılan üniversitelerin FETÖ ile aidiyeti, iltisakı veya irtibatı olmayan akademik ve idari personellerinin İzmir’de yeni kurulan üniversitesiler ile diğer devlet üniversitelerine aktarılmalarına ilişkin verdiği kanun teklifini hatırlatarak tüm siyasi partilerden destek isteyen Bakan şu şekilde konuştu: “15 Temmuz sonrası kapatılan tüm vakıf üniversitelerinin devlet üniversitesi olması için kanun teklifi vermiştik. İzmir’e tüm milletvekillerinin imzasıyla 2 devlet üniversitesi kazandırdık. Ardından kapatılan bu üniversitelerde çalışan FETÖ’yle bağlantısı olmayan akademik ve idari personelin yeni açılacak üniversitelerde çalışmaya devam etmesi yönünde bir kanun teklifi verdim. İzmir’de Demokrasi Üniversitesi’nde bölümler açılmadı, kadrolar açılmadı ama atanan rektör Tunçsiper’in şimdiden kadroları doldurduğunu söylediğini duyuyoruz, isme kadro açıldığını öğreniyoruz. Buradan Hükûmete soruyorum: Biz bu üniversiteleri niye açtı? Mağdur akademisyenleri kadrolarına iade mi edeceğiz, Tunçsiper’in eşine dostuna kadro mu vereceği? Eğer yaşanan mağduriyetler giderilmeyecekse bu masum insanlara FETÖ’den sonra ikinci mağduriyet yaratılmıyor m? Bu konuda vermiş olduğumuz kanun teklifine tüm siyasi partilerden destek bekliyoruz.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.