Dolar 32,5648
%0.06
Euro 34,8657
%0
Altın 2.435,900
%0.24
Bist-100 9.645,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bakan Eroğlu'ndan Kılıçdaroğlu'na 'oku' tavsiyesi

Bakan Eroğlu'ndan Kılıçdaroğlu'na 'oku' tavsiyesi

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İzmir mesaisine Torbalı'dan başladı. Eroğlu, "Sistemle rejim değişmeyecek, başbakan olmayacak. Kılıçdaroğlu şu 18 maddeyi bir oku, 15 dakikanı alır" dedi. Eroğlu daha sonra Bayındır'a geçerek Orman Mahallelerini Destekliyor Sertifika Dağıtımına katıldı. Eroğlu'ndan İzmir çıkarması

  • Ege Postası
  • 11.03.2017 - 11:48

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İzmir'in Torbalı İlçesi'nde sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya geldi. Parlamenter sistemin ekonomik krizlere ve kavgalara sebep olduğunu söyleyen Eroğlu, referandum için evet çağrısı yaptı.

İzmir'in Torbalı ilçesine gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle Metropolis Otel'de toplantı yaptı. Sivil Toplum kuruluşu temsilcileri, muhtarlar ve daire müdürlerinin katıldığı toplantıda, AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, İzmir Valisi Erol Ayyıldız, Torbalı Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, AK Parti Torbalı İlçe Başkanı Hasan Akbıyık, Torbalı Belediye Başkanı AK Partili Adnan Yaşar Görmez, Devlet Su İşleri yetkilileri de hazır bulundu. Toplantıda, Bakan Eroğlu ile Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez arasındaki, bakanlıktan istenen yatırımlarla ilgili diyalog dikkati çekti. Fetrek Sultanlar Vadisi Projesi için istenen 3 bin fidan, 2 yürüyüş köprüsü gibi istekleri duyan Eroğlu ile Görmez arasında pazarlık yapıldı.

Torbalı'nın kendisinde ayrı bir yerinin olduğunu söyleyen Bakan Eroğlu "İstediklerinizin tamamını yerine getireceğiz. Bakanlığımızdan gölet, baraj ve dere ıslahı konusunda istekte bulunun, hepsini gerçekleştirelim" dedi. Bakan Eroğlu, ilçede yapımına devam edilen Devlet Hastanesinin nisan ayının sonunda açılacağını da dile getirdi. Hastane için Orman Bakanlığı'ndan arsa verdiklerini hatırlatan Eroğlu, bilgisayar kablolarının yanmaz kabloyla değiştirilmesi gerektiği için açılışın ertelendiğini dile getirdi. 

Fetrek Çayı Sultanlar Vadisi çalışmaları hakkında da bilgiler veren Eroğlu, ilçede 7 baraj, çok sayıda gölet yapıp, dereler ıslah ettiklerini ve Küçük Menderes Havzası'nın AK Parti ile birlikte hayat bulduğunu söyledi. Bakan Eroğlu, Başkan Adnan Görmez'e de hangi tür fidan ve ağaç istediğini sorarak, Torbalı'ya 3 bin fidan vereceklerini ve hedeflerinin çiçek gibi bir Torbalı olduğunu da sözlerine ekledi.

"ESKİ SİSTEM HEP KRİZLERE YOL AÇTI"

16 Nisan referandum sürecinin çok önemli olduğunu dile getiren Bakan Eroğlu, "Bu parlamenter sistem hep ekonomik krizlere, kavgalara sebep olmuş. Geçmişi hatırlayın, 1923'ten bu güne kaç hükümet gelip geçti. Biz 65'inci hükümetiz. Bu yüzden Türkiye ilerleyemedi, krizler borçlar bu yüzden çıktı. Başbakan hükümet kuracak, aylar geçecek. Güvenoyu alacak, hangi kapıdan girip hangi kapıdan çıkacağını öğrenene kadar hükümet düşmüş. Bunları yaşadık. ABD'de bu zamana kadar 43 tane hükümet gelmiş, 4 yılı buluyor. Bu bizde istikrarsızlığa sebep oluyor. Büyük yatırımlar yapılamıyor. Bu yüzden Türkiye olarak çok zaman kaybettik. Bütün cumhurbaşkanları ile başbakanlar sürtüşmüştür. Dışa yansıyanların yanı sıra bir de içerde olanlar var. Anayasa kitapçığının fırlatılmasının ardından ekonomik kriz çıktı. Bunun faturasını kim çekti, millet çekti" dedi. Sistemin mevcut halinde bir gelişme olmayacağını kaydeden Eroğlu, meselenin memleket meselesi olduğunu, bu durumda gerisinin teferruat olduğunu dile getirdi.

KILIÇDAROĞLU'NA SESLENDİ: OKU

Türkiye'nin gelişmesinden rahatsız olan birçok ülke bulunduğunu dile getiren Eroğlu, "Türkiye şahlanırsa bu aslanları, yiğitleri tutmak kolay olmaz diyor. Çünkü şanlı bir tarihimiz var. Bu yüzden yeni cumhurbaşkanlığı sistemini istemiyorlar. PKK, DEAŞ, HDP istemiyor. CHP'nin üst yönetimi istemiyor ama Anadolu'da CHP'ye gönül verenler işin farkında. Dolayısıyla güçlü ve büyük Türkiye için büyük hedeflerin gerçekleşmesi için hep birlikte evet diyeceğiz" diye konuştu. 

Muhalefetin yeni sistem ile rejimin değişeceği söylemlerini de eleştiren Bakan Eroğlu, "Sayın Kılıçdaroğlu 18 maddeyi bir oku. Rejim değişecek diyor, ama rejimden gıda rejimi kast ediyorsa onu anlamam. Diyor ki, 'Başbakan ayrı cumhurbaşkanı ayrı partiden olursa muazzam bir kavga olur' diyor. Bir oku 15 dakikanı alır. Bu sistemde başbakanlık yok. Sadece yürütmenin başında tek kişi var. Bir otobüste iki kişi olursa biri sağa bir sola çeviriyor. Hep böyle oldu. Hükümetler düştü, zaman kayboldu, Türkiye çok şey kaybetti" diye konuştu. 

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya ise Torbalı'ya verdiği hizmetler dolayısıyla Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'na teşekkür etti. Bakan Eroğlu'nun Torbalı programı 1000 fidan dağıtım töreniyle son buldu. 

İlçedeki toplantının ardından Bayındır'a hareket eden Bakan Eroğlu, buradaki programında orman mahallelerinde kullanılan gelir getirici tür ve ORKÖY kredi sertifikaları dağıtımı yapacak.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İzmir’in Bayındır ilçesinde, ‘Orman Mahallelerini Destekliyor Sertifika Dağıtım Merasimi’ne katıldı. Bayındırlılar tarafından büyük ilgiyle karşılanan Bakan Eroğlu, Bayındır’a yaptıkları yatırımların süreci hakkında bilgiler verdi. Eroğlu, Fidan Borsası kurduklarını hedeflerinin ise dünyaya fidan ihraç etmek olduğunu kaydetti.

"BU TOPRAKLARA DÜŞMAN AYAĞI BASAMAYACAK" 
Türk askerinin terör örgütlerini eksi 35-40 derecede inlerinde yakalayıp etkisiz hale getirdiğini belirten Bakan Eroğlu, "Çünkü bu bayrak ilelebet bu topraklarda dalgalanacak. Bu topraklara düşman ayağı basamayacak. Bunun için güçlü bir yönetim gerekiyor. Bu parlamenter sistem çok krizlere, cumhurbaşkanı başbakan arasında kavgalara sebep olmuştur. Hükümet sistemi ile rejim değil, daha büyük hedeflere imza atacak, dünya ekonomisinde söz sahibi olacak, küresel bir güç olacak Türkiye için yeni bir anayasa için evet diyeceğiz" diye konuştu.

"FETÖ GELECEK HESAP VERECEK O ALÇAK"
16 Nisan’ın büyük bir dönüm noktası olduğunu dile getiren Bakan Eroğlu, "Hayır diyenler kimler, FETÖ, PYD hayır diyor. PKK’nın çete başları demiş ki ‘Evet derlerse biteceğiz ‘demiş. Şu anda bitecekler, kararlıyız. FETÖ 15 Temmuz’da kanlı alçak darbe girişiminde bulundu. Ama o FETÖ de bitecek. Gerekli cezayı görecekler. Bu millete yapılan alçaklık, hainlik suçsuz kalmayacaktır. FETÖ gelecek hesap verecek o alçak" ifadelerini kullandı.

"KILIÇDAROĞU MİLLETİ KANDIRMA"
Kılıçdaroğlu’nun anayasa değişikliğine ilişkin 18 maddeyi okumadığını belirten Bakan Eroğlu, "Farkında değil, artık başbakanlık sistemi yok. Rejim değişikliği külliyen yalan, rejimimiz cumhuriyet. Biz herkesin fikrini serbestçe söylemesinden yanayız. Güzel fikirler fikirlerin çarpışmasından çıkar. Fikrini herkes açıkça söylesin, istediği gibi giyinsin, düşüncesini yaşasın. Kimsenin hayat tarzına karışmaya niyetimiz yok. Yıllarca İzmirliler size böyle dediler. 18 maddeyi oku Kılıçdaroğlu, varsa göster milleti kandırma" diye konuştu.

Muhalefetin gençlerin siyasete atılması yerine çelik çömlek oynamasından yana olduğunu belirten Eroğlu, gençlere seslenerek, "Sizler Fatih’in İstanbul’u fethettiği yaştasınız" dedi.
Bakan Eroğlu, konuşmaların ardından ailelere sertifikalarını dağıttı.

 

BİR SONRAKİ DURAK SELÇUK

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İzmir’in Selçuk ilçesini ziyaret etti. Efes Antik Kanal Projesi ve Teleferik Projesi için tüm çalışmaların tamamlandığını belirten Eroğlu, teleferik için Meryemana ve Efes'in Dünya Kültür Mirası Listesi'nde olması nedeniyle sadece UNESCO'dan cevap beklediklerini kaydetti.

Selçuk ilçesinde büyük bir kalabalık tarafından karşılanan Bakan Eroğlu, ilk ziyareti Sekizeylül İlk Okuluna oldu. Selçuk Şehabettin Sarıdede Halk Eğitim Merkezinin halk oyunu gösterisi ile karşılanan Bakan Eroğlu, öğrencilerle birlikte fidan dikti. Fidan dikiminin ardından Selçuk Belediyesi Efes Tiyatro Salonu'ndaki sertifika dağıtım törenine katılan Bakan Eroğlu, İzmir'de önemli projeleri milletin hizmetine sunduklarını belirterek Selçuk için yapılması planlanan projeler konusunda da bilgi verdi. Bakan Eroğlu, Meryemana teleferik ve Efes antik kanal gibi projeleri hayata geçireceklerini kaydetti. Selçuk'a ilk geldiğinde 3 ayrı hayali olduğunu anlatan Bakan Eroğlu, bunlardan birinin kaymakamlık binası olduğunu, söz konusu binanın yapımına başlanıldığını ve önümüzdeki günlerde temel atma töreninin yapılacağını söyledi. İkinci hayalinin Meryemana'ya teleferik projesi olduğunu bu konuda bütün çalışmalar tamamlandığını, sadece UNESCO'dan cevap beklediklerini kaydeden Bakan Eroğlu, üçüncüsünün de Efes Antik Kanal Projesi olduğunu ve bununla ilgili de tüm çalışmaların hazır olduğunu söyledi.

Bakan Eroğlu'nu Selçuk'ta görmekten büyük mutluluk duyduklarını belirten Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı, Selçuk'a desteklerinden dolayı başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım olmak üzere Orman ve Su İşlei Bakanı Veysel Eroğlu ve tüm Bakanlara desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Konuşmaların ardından fıstık çamı ve ceviz ağacı dikilecek parsellerin dağıtımı için çekiliş yapıldı ve çiftçilere sertifikaları verildi. Sertifika töreninde Selçuk'un iklim açısından Bal üretiminin çok iyi olduğuna dikkat çeken Bakan Eroğlu, üretilecek olan Bal'ın isminin "Efes Balı" olmasını istedi.

Buradaki törenin ardından ilçe esnaflarını gezerek AK Parti Selçuk İlçe Başkanlığına geçen Bakan Eroğlu, partililerden 16 Nisan'da sandıklardan ilçede en az yüzde 51 "Evet" çıkması için çalışmalarını istedi. (DHA/İHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.