Dolar 32,4986
%0.27
Euro 34,5512
%0.17
Altın 2.492,940
%0.39
Bist-100 9.548,00
%-1.36

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bakan Müezzinoğlu'ndan Kınık ziyareti

Bakan Müezzinoğlu'ndan Kınık ziyareti

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Sağlık Bakanı iken yapılmasına karar verilen Kınık Devlet Hastanesinin inşaat çalışmalarını yerinde incelemek ve Kınıklı Balkan Göçmenler ile öğle yemeğinde buluşmak üzere İzmir'e geldi. Bakan Müezzinoğlu'ndan Kınık ziyareti

  • Ege Postası
  • 02.04.2017 - 18:11

Bakan Müezzinoğlu’nu İzmir Valisi Erol Ayyıldız, Kınık Kaymakamı Mustafa Ergün, Kınık Belediye Başkanı Dr. Sadık Doğruer, SGK İzmir İl Müdürü Ekrem Gülcemal, Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Genel Başkanı Necmettin Hüseyin, Kınık AK Parti İlçe Başkanı Sami Molla Ahmet ve bürokratlar karşıladı.

"Her daim hizmete hazırım"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu Kınık’ta ilk olarak Kınık Belediye Başkanı Dr. Sadık Doğruer’i makamında ziyaret etti. Başkan Doğruer, Bakan Müezzinoğlu’na Sağlık Bakanı olduğu dönemde Kınık Devlet Hastanesini yatırım programına aldığı için teşekkür etti.

Bakan Müezzinoğlu ise “2014 yerel seçimler öncesi Kınık’a geldiğimde kimin elini sıktıysam herkes benden hastane istedi. Ben de onlara 'önce sadık, sonra sağlık' dedim. Kınıklılar görevini yaptı. Sadık Doğruer’i belediye başkanı seçti. Bende Sağlık Bakanlığı dönemimde 25 yataklı Entegre Devlet Hastanesini yatırım programına aldırarak Kınıklılara karşı sözümü yerine getirdim. Kınık için ne yapsak yeridir. Kınık ve Kınıklılar bu hizmeti sonuna kadar hak ediyor. Kınık’ın benim için ayrı bir yeri var. Türkiye Cumhuriyetinin batı Trakya göçmeni bir bakanı olarak Kınık’ta yaşayan batı Trakyalı hemşehrilerime her daim hizmete hazırım“ dedi.

"Fincan takımının 80 yıl hatırı var"

Ziyarette Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer, Bakan Müezzinoğlu’na üzerinde Kınık Belediyesi logosu olan fincan takımı hediye etti. Bakan bunun üzerine, “Bir fincan kahvenin 40 yıl hatırı var ama fincan takımının 80 yıl hatırı var“ diyerek hediyeye teşekkür etti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, daha sonra Kınık Belediyesi anı defterini, günün anlam ve önemini içeren görüşlerini yazarak imzaladı.

Vatandaşların sorunlarını dinledi

Bakan Müezzinoğlu Kınık Belediyesi ziyaretinin ardından Kınık Belediyesi Sosyal Tesislerine geçti. Burada İzmir Valisi Erol Ayyıldız, Kınık Kaymakamı Mustafa Ergün, Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer, Batı Trakya Türkleri Dayanışma Dernekleri temsilcileri, Balkan Dernekleri temsilcileri, muhtarlar ve STK temsilcileri ile öle yemeği yedi. Bakan burada masaları tek tek dolaşarak vatandaşların sorunlarını dinledi. Kınıklı muhtarlar Bakan Müezzinoğlu’ndan Bağ-Kur primlerinin devlet tarafından karşılanmasını istedi. Bunun üzerine Müezzinoğlu, “Çarşamba günü Sayın Başbakanımız İzmir’e geliyor. Biz bu konudaki çalışmaların yüzde 80’nini tamamladık. Müjdeyi kim verir bilemem" diye konuştu.

İnşaatın hızlandırılmasını istedi

Bakan Müezzinoğlu Kınık’ta son olarak yapımı devam eden 25 yataklı Entegre Devlet Hastanesinin inşaat çalışmalarını yerinde inceledi. Bakan, firma yetkililerinden 400 gün sürecek inşaat süresini hızlandırarak 29 Ekim'e bitirilmesini istedi. Firma yetkilileri de Bakanın bu isteğini kabul etti.(İHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.