Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bakan Özhaseki'den İzmir'de yoğun mesai

Bakan Özhaseki'den İzmir'de yoğun mesai

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, AK Parti İzmir İl Başkanlığını ziyaret etti. Toplantıda ilk sözü alan İl Başkanı Bülent Delican, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu eleştirdi. Delican, "Biz her şeyi biz yapalım demiyoruz, gelin birlikte yapalım diyoruz. İzmir'de sadece hükümeti şikayet ederek prim yapmaya çalışan bir belediye başkanı var" dedi. Bakan Özhaseki İl Başkanlığı ziyaretinin ardından Kemalpaşa'ya geçti. Burada Kemalpaşa Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Kültür, Sanat ve Spor Merkezi'nin açılışını yaptı. Bakan Özhaseki AK Parti İzmir'i ziyaret etti

  • Ege Postası
  • 20.09.2017 - 18:32

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özshaseki, İzmir'de düzenlenen Kentsel Dönüşüm ve Stratejik Yaklaşımlar Kurultayı'na katıldıktan sonra İzmir Valisi Erol Ayyıldız'ı makamında ziyaret etti. Özhaseki, daha sonra da partisinin il binasına geçti. Buradaki toplantıda ilk sözü alan İl Başkanı Bülent Delican, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu eleştirip, "Biz her şeyi biz yapalım demiyoruz, gelin birlikte yapalım diyoruz. İzmir'de sadece hükümeti şikayet ederek prim yapmaya çalışan bir belediye başkanı var.Yerelde iktidar olmak istiyoruz, bunun için kadrolarımız da var. Kongre sürecimiz önümüzdeki hafta başlayacak. Teşkilat harmanıyla İzmir'de gereken sonucu alacağız" dedi.

Depremle mücadele etmenin kendisinin görevi olduğun söyleyen Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, "Türkiye'de seferberlik ilan edildi, depreme hazırlık için. 1999 yılından önce yapılan 15 milyon yapıların yarısı riskli olası bir depremde bunlar yerle yeksan olur. İşte bunları yapmak benim birinci görevim. Depremle savaşılmaz, kavga edilmez. Ona hazırlık yapılır. Yılda 500 bin konutu değiştirerek devam edeceğiz" dedi. Türkiye'nin 1994 ve 2002 yıllarında dönüm noktalarını yaşadığını söyleyen Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, sözlerini şöyle sürdürdü:

"1994 yılı belediyeler için dönüm noktasıdır. Ondan önceki belediyecilik anlayışı ile Türkiye bu günlere taşındı. Niy? İnsanlar göç ettiğinde planlı bir yapılanmaya gösterilmemişti. Yapılaşma ortaya çıkartılabilirdi o günlerde. Çöp dağlarının olduğu, suların akmadığı dönemler bizim dönemize geçtiği zaman şehirlerin eli yüzü ortaya çıktı. Bizim tek yaptığımız hizmetti. Hizmet belediyeciliği ile kimseyi ayırmadık. Madem bu ülkenin insanı hizmet edeceğiz, mazeret üretmeden. 28 Şubatları yaşamış insanlarız. Her türlü ön kesmeler. Hepsini yaşadım, kaç yüz tane dava açtılar umurumda bile değil. 2002 yılında Türkiye için büyük dönüm noktasıdır. Türkiye aynı Türkiye, hükümet binaları aynı, yasalar aynı. Ne değişt? Hükümet değişti. At sahibine göre kişniyor. İyi niyetle yola çıkarsanız, aklınızı kullanırsanız işleriniz rast gider. Hükümet etme açısından bizim dönemle geçmiş dönem hükümetleri kıyas bile kabul etmez" dedi.

Bakan Özhaseki: O paraları kentsel dönüşüm hesabına atıyoruz

"İCAP EDERSE YİNE GİRERİZ"

Terör örgütü DEAŞ'a da değinen Özhaseki, DEAŞ'ın İslami bir tarafı bulunmadığını, emperyal devletlerin uydurdukları bir örgüt olduğunu vurgulayarak, "Oraya koydular, onu bahane ederek herkes Suriye'de toplandı. Amerika, İngiltere, Fransa, Almanya nasıl gelecekti buray? Onlara karşı en etkili mücadeleyi biz yaptık. Oradaki oyunlarını bozduk, girdik oraya. Türk milletinin menfaati icap ederse yine gireriz." ifadesini kullandı.

'ESKİ TÜRKİYE BİTTİ'

HDP'nin, kendilerinin hükümet kurmaması için üst akıl yönlendirmesiyle seçimlere parti olarak girdiğini öne süren Özhaseki, Kuzey Irak'taki referandum sürecine de değindi. Özhaseki, "Bağımsız Kürt devleti mi olacak. Yapmasınlar güldürmesinler bizi. Kimin oyuncağı olacağı belli" dedi. PKK'nın siyasi ayağının saz çalıp türkü söylediğini, sonra çukur kazdığını ileri süren Özhaseki, "Çukurlar kazıldı kazdıkları çukurlara o katiller sürüsünü gömdük. Şehirleri, ilçeleri temizledik. Dağları temizliyoruz inlerine girdik bir daha kalkamayacaklar" dedi. FETÖ yapılanmasına da değinen Özhaseki, sözlerini şöyle tamamladı:

"FETÖ belası başladı senelerce ara ara suçlanıyoruz ama 50 yıldır bu grup var. Ülkede sırıtık ifadeyle 'çocuklarınızı verin okutalım, biz hizmet eriyiz' dediler. Zenginlere 'zekatınızı verin' demediler m? FETÖ denen bela, Ecevit'e cennet vaat etmedi m? Bunlar en çok Ak Partilileri, dindarları sevmediler. Bunlara Kur'an ve sünnet müslümanlığı gelmiyor. Bunlarını müslümanlığı sapık FETÖ'nün rüyaları. Böyle bir sapık anlayışla insanları senelerce kandırdılar. Gerçek yüzlerini 15 Temmuz'da gördük. Karşılarında milletimiz ve Cumhurbaşkanımız vardı. Bu işin altından kalktık. Başka iktidar olsa bu işin altında kalırdı. Sonra DAEŞ belası. DAEŞ diye İslamcı grup yok. Mezhebi tarafı yok. Bu uyduruk örgüt. Kandırdıkları bir örgüt. Birçoğu maaşlı onları bahane edip şimdi hepsi Suriye'de toplandı. Böyle bir rezillik yaşıyoruz. Onlara karşı en etkili mücadeleyi biz yaptık. Oyunlarını bozduk. Türkiye'ye karşı gizli gizli yaptıkları düşmanlıkları artık aleni olarak yapıyorlar. Türk bakanının konuşması yasak FETÖ ve PKK katillerine her şey serbest. Bu millet sizden emir alacak millet değil. Hükümet sizden emir alacak hükümet değil. Eski Türkiye bitti" dedi.

KEMALPAŞA'DA KÜLTÜR MERKEZİ AÇTI

Kemalpaşa Belediyesi Kültür Sanat ve Spor Merkezi'nin açılışına katılan Bakan Özhaseki, burada yaptığı konuşmada, belediye başkanlığının kolay bir iş olmadığını, kendisinin de bu görevi yaptığını, Büyükşehir Belediye Başkanıyla aynı partide olunmaması durumunda zorluk çekileceğini söyledi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özshaseki, İzmir'in Kemalpaşa İlçesi'nde yapımı tamamlanan Kültür, Sanat ve Spor Merkezi'nin açılışını yaptı. Merkez önündeki tören, Kuran-ı Kerim tilavetinin okunmasıyla başladı. Halk oyunları gösterisinden sonra kürsüye gelen Kemalpaşa Belediye Başkanı AK Partili Arif Uğurlu, "Bizim hizmet sözümüz vardı, bahanelere sığınmayıp hizmet ettik. Kültür merkezini yaptık, tamamladık. Tüm siyasi partilerden temsilcilerimiz var. İddialı söylüyorum. 30 Mart seçimlerinde onlarca miting yaptık. Vaatlerde bulunduk. Vaat edip de yerine getiremediğimiz hiçbir sözümüz kalmadı. Vaat etmeyip yaptıklarımız var" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ da, "Belediye başkanlarımız, kendi ilçelerinde Ak Partili belediyle başkanı olma cesaretini gösterdiler. Görev süreleri hep mücadeleyle geçti. Bundan sonra da geriye kalan 1.5 yıllık sürede üzerimize düşen ne varsa belediye başkanlarımız ve milletvekillerimiz ile şehirlerimize yapmaya devam edeceğiz. Türkiye'nin en yaşanabilir şehrini inşa ettiniz. Ak Partililer, İzmir'e hizmet eder. Yaşanabilir şehirler kurmak istiyoruz. İnsanlarımız daha rahat ortamda yaşamak istiyor. 7 ilçe belediyemizde bunu sağladık. Sağlamaya devam edeceğiz" diye konuştu.

İzmir Valisi Erol Ayyıldız'ın konuşmasından sonra ise Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, kürsüye çıktı.

Özhaseki, belediye başkanı olan kişinin iyi niyetli olması, bu işi sevmesi ve çalışması gerektiğini aktararak, "Hamdolsun biz belediyeciliğimizde hiç mazeretler üretmedik, şundan dolayı yapamıyoruz demedik. Sonra hiç kimseyi ayırmadık, A partili B partili demedik, filan mezhepten, filan mezhepten demedik. Madem aynı yerde yaşıyoruz  aynı toprağın insanıyız herkese eşit hizmet etmek isteyen bir inancımız vardı ve belediye başkanlığını da senelerce böyle yapıyorduk. Başarının da sırrı bu." dedi. 

Belediye başkanlığı döneminde yaşadıkları sıkıntılardan bahseden Özhaseki, kentteki hizmetlerinin ardından seçmenlerin kendisine destek verdiğini ve ikinci döneminde büyük bir oy aldığını anımsattı. 

İZMİR'DEKİ BELEDİYE ÇALIŞMALARINI ELEŞTİRDİ

Bakan Özhaseki, kentteki belediye çalışmalarını eleştirerek İzmir'in AK Partili belediyecilikle tanışması gerektiğini vurguladı.

Allah'ın İzmir'e binbir güzellikleri içerisinde bir doğa, tabiat verdiğini ancak üzerine yapılanlara bakıldığı zaman aynı güzellikleri söylemenin mümkün olmadığını ifade eden Özhaseki, "Adeta güzel bir kumaş parçasını alıp param parça eden acemi terzilerin kullandığı bir kumaş gibi görünüyor." dedi.

Türkiye topraklarının yüzde 66'sının deprem bölgesinde yer aldığını aktaran Özhaseki, kentsel dönüşüm yapılarak depreme karşı hazırlıklı olunması gerektiğini söyledi. 

"BİRİNCİ İŞ KENTSEL DÖNÜŞÜM"

Özhaseki, belediyelerin birinci işinin kentsel dönüşüm olması gerekli olduğunun altını çizerek şöyle konuştu:

"Birinci işimiz bu olması lazım, ülkemizi hazırlamalıyız. Allah korusun deprem gelirse altından kalkmamız çok zor olur, maddi hasarın altından kalkmak da çok zor olur, manevi tarafından yaraları sarmak da çok zor olur. O yüzden belediyelerimize düşen birinci iş, bir an önce şehirlerimizi yenilemektir. Türkiye için bir hazırlık yapıyoruz. Yakında yasalar çıkacak, ülke çapında yılda 500 bin bağımsız birimi yenileyeceğiz Allah'ın izniyle. 15 yıl devam ettiğimizde 7,5 milyon bağımsız birim eder. Neredeyse Türkiye'nin yarısı, buna bizim gücümüz yeter, aklımız erer, bilgimiz ve birikimimiz var. Allah'ın izniyle yakında da başlayacağız. O yüzden İzmir'de de hangi belediye olursa olsun partisini ayırmıyorum çalışma yaptığında, yenilemek istediğinde, insanlarına hizmet etmek istediğinde kapılar açık." 

Konuşmasında terör örgütleri PKK, DEAŞ ve FETÖ'ye de değinen Özhaseki, terör örgütleriyle en iyi şekilde mücadele edildiğini söyledi.

CHP liderine karşı açtığı davalardan tazminat kazandığını ve bu paralarla 3 bin 500 aileye sucuk dağıttığını belirten Özhaseki, şunları kaydetti:

"Adalet yürüyüşü yapıyorsanız kendiniz önce adil olacaksınız, kol kola girdiğiniz insanlara bakacaksınız. PKK'nın siyasi uzantılarıyla kol kola girmeyeceksiniz. Onlarla adalet yürüyüşü yapılmaz, onlarla mücadele yapılır. Güneydoğu'ya gideceksiniz PKK ile anlaşıp Türk bayrağı açmadan miting yapacaksınız, sonra gelip burada milliyetçilik yapacaksınız. Yok yemezler öyle bir şey yok. Özünüz de sözünüz de bir olacak, dosdoğru olacaksınız."

'KAZANDIKLARIMLA SUCUK DAĞITTIM'

Hakkındaki bazı suçlamalarla ilgili davaları da anlatan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, "Hakkımda yalan yanlış suçlamalarda bulundular. Sonuç ne old? Oy birliğiyle iki kere görüldüğü mahkemelerde reddedildi. Çünkü sahte belgelerdi, yalandı. Madem makul insanlarsınız özür dileyin, ben de hakkımı helal edeyim. Ama onlar ne yapt? Televizyonlara çıkıp 'davaları kazandık' diyorlar. Ben bunlara açtığım davaların bazılarını kazandım. Aldığım paraları ne yaptım. Bu parayla sucuk alıp, vatandaşlara dağıttım. Arada 'siyasetçi hırsız olmamalı' diye açıklama yapıyorlar. Doğru söylüyorlar ama, yolsuzluklar hep sizin zamanınızda oldu" dedi.

Konuşmalardan sonra merkezin açılışı yapıldı. (DHA-AA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.