Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bakan Yılmaz'dan 'tek adam' eleştirilerine İzmir'den yanıt!

Bakan Yılmaz'dan 'tek adam' eleştirilerine İzmir'den yanıt!

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, AK Parti İzmir İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. Yılmaz, teşkilata yeni anayasanın getireceği artıları anlattı. Yılmaz, hayır cephesinden gelen 'tek adam' eleştirilerine yanıt verdi. Yılmaz, konuşmasının sonunda teşkilata Necip Fazıl'la seslendi: Çoğu gitti azı kaldı! Bakan Yılmaz'dan İzmir mesaisi

  • Ege Postası
  • 14.03.2017 - 11:52

EGE POSTASI - Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, AK Parti İzmir il Başkanlığını ziyaret etti. Yılmaz, il başkanlığındaki anı defterini imzaladı.

YENİ BİNA ÖVGÜSÜ

Partinin geçtiğimiz günlerde açılan yeni il binasında teşkilatla bir araya gelen Yılmaz, İl Başkanı Bülent Delican'ı va ekibini yeni il binası nedeniyle övdü. Yılmaz, " Yeni il binamız hayırlı olsun. En iyi il binası nerede var diye sorarlarsa İzmir üzerine yer yok derim. Bu binayı halka hizmet etmek için bu hale getiren başkan ve takım arkadaşlarına teşekkür ediyorum" dedi.

Bakan Yılmaz: 'Yeni sistemde pilot il İzmir'

Bakan Yılmaz İzmir'deki o müzeyi açtı!

"MİLLET GÜCÜ KİME VERECEĞİNİ BİLİR"

"Allah bize birlik beraberlik içinde daha fazla hizmet etme imkanı versin" diyen Yılmaz, " Ben Ulaştırma Bakanıyken İzmir'in terminal binasının açılışını yapmıştık. Bizim dönemizle birlikte gerçek bir havalimanına kavuştu İzmir...Otoyollarla bir çok şehre bağlandı İzmir...İzmir bizden hizmet bekliyor. İnşallah hak ettiği hizmeti vermeye devam edeceğiz. Halka hizmet ettiğiniz sürece halkta size destek verecektir. Millettedir güç millet kime gücü vereceğini bilir" dedi. 

ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ TEKLİFİNİ ANLATTI
Anayasa değişikliği teklifi üzerine açıklamalarda bulunan Yılmaz şunları söyledi;

"Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini getiriyoruz. Bunun gelmesi demek Türkiye'de yürütmede ikili yapının kalkması demek. 82 Anayasasında yürütme bölümü var. Yürütme Cumhurbaşkanı ve bakanlar kurulu tarafından yerine getirilir. Bunun ne zararı var. Çok zararı var. Cumhurbaşkanımızla Başbakanımız aynı davada...Partinin kuruluşundan beri beraberler. Problem yok. Sanıyorlar ki geçmişte de olmadı, bundan sonra da olmayacak. Geçmişte problemler oldu. Atatürk ve İnönü arasında da oldu. Dava arkadaşları silah arkadiaşları olmasına rağmen ulusal bir mesele de farklı düşündükleri için Atatürk İnönü'nün istifasını istedi. Yakın dönemde Turgut Özal ile Yıldırım Akbulut arasında da sorun yaşandı. İki başlılığı kaldırıyoruz. Yürütme sadece Cumhurbaşkanın da olacak. İki başlılık devam etsin diyen olur m? Olmaması gerek. 

"HÜKÜMETİ SANDIKTA KURMAK İSTER MİSİN'"
Yeni sistem de millete şunu soruyoruz. Hükümeti sandıkta kurmak ister misi? Sen kurmak istiyorsan 'evet' diyeceksin. Hükümet kurmak kolay değil. 2-3 yılda Avrupa'da kurulamamış hükümetler var. Hükümet kurmak için zaman kaybına neden olmamak için millete soruyoruz. Yetki millette çünkü. Yargının milli iradeyle bağını kurmak istiyor musun' diye soruyoruz 16 Nisan'da vatandaşa...

"KUVVETLER AYRILIĞI YENİ SİSTEMDE DAHA İYİ"
Meclisin yetkileri alınıyor söylemleri doğru değil. Kuvvetler ayrılığı yasama yürütme yargı...Ben vekilim. Kanun çıkılacağı zaman katkıda bulunuyorum. Aynı zamanda Milli Eğitim Bakanıyım. Hem yasamadayım hem yürütmedeyim. Şimdiki sistemde kuvvetler ayrılığı var m? Bundan sonra mecliste herhangi bir milletvekili bakanlık yapamayacak. Tercih edilecekse bakanlıkta vekillikten istifa edecek. Yeni sistemde eskisine göre daha iyi bir kuvvetler ayrılığı var.

"ATATÜRK ÖRNEĞİ VAR"
Cumhurbaşkanının partisiyle ilişiğinin kesilmesi zorunluluğu kalkıyor. Cumhurbaşkanı partili olur mu diyorlar. Atatürk. Hem Cumhurbaşkanıydı hem CHP Genel Başkanıydı. İnönü de öyleydi. Cumhurbaşkanın siyasi partiyle bağının olması yanlış değildir. Cumhurbaşkanı milletin talepleri dışında bir icraat ortaya koyarsa millet bir dahaki seçimde oy vermez zaten.

"MİLLETİNE GÜVENEN KAYGI DUYMASIN"
Cumhurbaşkanı ve meclis aynı anda seçilecek. Birbirlerini seçime götürme hakkı olacak. Bu sayede halk 'ya uzlaşın ya da yanlış yapanı ben yolun dışına bırakılırım' diyecek. Halkın gözü terazidir. Milletine güvenen bu sistemden kaygı duymamalı.

"BU SİSTEM DAHA DEMOKRATİK"
Neden evet diyoruz. Bu sistem daha demokratik. Adım gibi inanıyorum. Bu yapılan sistem kesinlikle doğrudur ve demokratiktir. 

"BU SİSTEM UZLAŞMACI"
Sivri dilli olmamak gerek, ötekileştirmemek, kuruplaştırmamak  gerek. Bu sistem 80 milyonu kucaklamayı gerektiriyor. Bu sistem uzlaşmacıdır. 

"HUKUK DEVLETİNE DAHA UYGUN"
16 Nisan'da gelecek sistem hukuk devletine daha uygundur. Hukuk devetinde hesap verebilir olmak önemlidir. 400 vekilin oyuyla Cumhurbaşkanı Yüce Divan'a gönderilebilecek.

"TEK ADAM YALNIZDIR"
Tek adam diyorlar. Tek adam yalnızdır. Güçsüzdür. Kim güçlü olu? Milletin yanında durduğu güçlü olur. Millet birinin yanında duruyorsa suç o kişide değildir. 'Suç millette' diyemedikleri için adama kusur buluyorlar.  Millet kimin yanında duracağını 15 Temmuz’da gösterdi.Millet yanlış yapmadı. Varsa suç kendini izah edemeyen siyasetçilerdedir.

Bakan Yılmaz, konuşmasını Necip Fazıl'ın şiiriyle bitirdi: "Vur kazmayı dağa Ferhat, Çoğu gitti, azı kaldı. Ektik, ektik, yetişecek, Çoğu gitti, azı kaldı. Bütün yollar bitişecek, Çoğu gitti, azı kaldı. Bir gün anlaşılır bu dava. Çoğu gitti, azı kaldı. Ekmek gibi azizleşir, Çoğu gitti, azı kaldı. Bu dava milli irade davası.​"

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.