Dolar 32,5123
%-0.09
Euro 34,9530
%0.36
Altın 2.433,940
%0.44
Bist-100 9.789,00
%0.69

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bakanlık adım attı: Yarımada'yı kurtaracak onay geldi!

Bakanlık adım attı: Yarımada'yı kurtaracak onay geldi!

İzmir'in Çeşme, Urla, Güzelbahçe ve Seferihisar ilçelerini kapsayan doğal SİT alanlarının, 'Nitelikli Doğal Koruma Alanı' ve 'Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı' olarak tescili, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylandı. Bakanlık adım attı:

  • Ege Postası
  • 23.08.2017 - 00:45

İzmir'in Çeşme, Urla, Güzelbahçe ve Seferihisar ilçelerini kapsayan doğal SİT alanlarının, 'Nitelikli Doğal Koruma Alanı' ve 'Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı' olarak tescili, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylandı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylanan ve yarımadadaki 'Nitelikli Doğal Koruma Alanları'nın mavi ve 'Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanları'nın yeşil renkli olarak işaretlendiği harita, Çeşme Kaymakamlığı'nda askıya çıkarıldı. Çeşme Kaymakamlığı'nca mahalle muhtarlıklarına bir yazı yazılarak, yeni koruma alanlarının işaretlendiği harita duyuruldu. Çeşme Kaymakamlığı'ndan yapılan duyuruda, "'Nitelikli Doğal Koruma Alanı' ve 'Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı' olarak tescil edilen alanların 02.08.2017 tarih ve 9181 sayı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylandığına dair tescil kararının ve ilçemize ait ilana ilişkin paftaların 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu ve Korunan Alanlarının Tespit,Tescil ve Onayına İlişkin Usul ve Esaslara Dair Yönetmelik doğrultusunda toplam 15 gün süre ile Hükümet Konağı ilan panosunda askıya çıkarılacağı duyurulur" ifadelerine yer verildi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylanan yeni koruma planında Çiftlik Mahallesi'nden Alaçatı Körfezi'ne kadar olan geniş bir alanın 'Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı' olarak işaretlendiği bildirildi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.