Dolar 32,4268
%0.05
Euro 34,4659
%-0.08
Altın 2.489,270
%0.25
Bist-100 9.680,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bakırçay Tarım ve Hayvancılık zirvesi sona erdi

Bakırçay Tarım ve Hayvancılık zirvesi sona erdi

İzmir’in Bergama İlçesi’nde Bakırçay Bölge Gazetesi ve Bergama Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği 3. Bakırçay Tarım ve Hayvancılık Zirvesi sona erdi.

  • Ege Postası
  • 15.03.2017 - 12:48

BerKM’de ‘Bakırçay ve Küçük Menderes Bergama’da buluşuyor’ temasıyla başlayan zirve ilk gün açılış konuşmalarıyla başladı. İlk gün açılış konuşmaları Bergama Kaymakam Vekili Aliağa Kaymakamı Dr. Bayram Yılmaz, Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Bergama Ziraat Odası Başkanı Nuri Taşkıranoğulları, İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarım Daire Başkanı Ertuğrul Tugay, İzmir  İl Ziraat Odaları Koordinasyon Kurulu İkinci Başkanı Arif Metin Karagöl, Köykoop İzmir Yönetim Kurulu Başkanı Muhittin Akbulut, İzmir Ticaret Borsası Meclis Başkanı ve Ulusal Pamuk Konseyi Başkanı Barış Kocagöz, İzmir İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Güldal, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü İkinci Bölge Müdürü Hayati Çelenk ve İzmir Orman Müdürlüğü Bölge Müdür Yardımcısı Mehmet Erol tarafından yapıldı.

İlk gün öğleden sonra yapılan ilk oturumda ise Menderes ve Bakırçay Bölgesinden Kooperatif Başkan ve yöneticileri “İzmir Tarımında Kooperatifleşmeyi” tartıştılar. Bu oturuma Tire Süt Kooperatifi Başkanı Mahmut Eskiyörük, Bayındır Çiçek Kooperatifi Başkanı Ersoy Sümerkan, Bademli Kalkınma Kooperatifi Başkanı Mehmet Selçuk Bilgi, Bergama Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Mesut Kayalı, İzmir İli Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hüseyin Şengül, Foça Süt ve Yoğurt Kooperatifi denetim kurulu üyesi Nihat Dirim ile Manisa Celal Bayar Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Uluslararası Ticaret Bölüm Başkanı Prof.Dr. Osman Murat Kocatürk katıldı.

Zirvenin ikinci gününde ise; sabah oturumunda “Kırsal Kalkınmada Bakırçay ve Küçük Menderes Havzasının Durumu ve Potansiyeli” konuşuldu. Panelde Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü Tarım Politikası Yayım Anabilim Dalı Öğretim Görevlisi Prof.Dr. Murat Boyacı ‘Tarımda Yenilikler ve İnovasyon’ konusunu anlattı. TMMOB Ziraat Mühendisleri İzmir Şubesi 2.Başkanı Ahmet Tomar ‘Bakırçay ve Küçük Menderes Havzalarında Tarımsal Sulama Fırsatları ve Tehditleri’ konusuna değindi. Doç.Dr. Atilla Kaya ise ‘Bakırçay ve Küçük Menderes Havzasındaki Hayvancılığın Durumu’ konusunda sunum yaptı. Öğleden sonraki son oturumda ise Kemalpaşa Ziraat Odası Başkanı Bülent Oray ve Bergama Belediyesi Başkan Yardımcısı Ali Kahyaoğlu ‘Bakırçay ve Küçük Menderes’ konulu panelde bir araya geldi. Bu oturumun ardından 3.Bakırçak Tarım ve hayvancılık Zirvesi kapanış ve sonuç bildirgesi ile son buldu. Zirve boyunca yapılan oturumların moderatörlüğünü Bakırçay Gazetesi Genel yayın Yönetmeni Rıdvan Karapehlivan yaptı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.