Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bal gibi emeklilik

Bal gibi emeklilik

İzmir'in Narlıdere İlçesi'nde, çocukluk arkadaşları Mukaddes Aslan (59) ile Nail Aktaş, (63), Ali Onbaşı Deresi kenarındaki 30 dönümlük arazide arıcılık yapıp, bal üretiyor. Çocukluk arkadaşları arı gibi çalışıyor

  • Ege Postası
  • 16.09.2017 - 10:20

Her ikisi de işçi emeklisi olan çocukluk arkadaşları Mukaddes Aslan ile Nail Aktaş, Narlıdere ilçesinde, yemyeşil bir vadi içinde yer alan Ali Onbaşı Deresi kenarında birlikte arıcılık yapıyor. Nail Aktaş'ın babasından kalan 30 dönümlük arazide, kente yakın olmasına rağmen hala doğal yapısını koruyan bölgede ürettikleri balları organik pazarda satan, ikili para kazanıyor. Mukaddes Aslan ile Nail Aktaş bir yandan para kazanırken, diğer yandan bu doğal ortamda yaşamanın keyfini de sürüyor.

YILDA BİR TONA YAKIN BAL

Yaklaşık 100 kovanda yılda bir tona yakın bal ürettiklerini belirten Nail Aktaş "Burada arılar için müthiş bir ortam ve bitki zenginliği var. Kente bu kadar yakın olmasına rağmen bugüne kadar bozulmadan kalabilmiş olan bu vadide yaban hayatı hala devam ediyor. Bu doğal ortamdan son derece kaliteli bal üretiyoruz. Bizi tanıyanlar gelip ballarını kendileri alırken, burada günboyu dinlenip piknik yapıp moral depoluyorlar. Bizim için emeklilik bu ortamda keyifli bir emeklik hayatı devam ediyor" dedi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.