Dolar 32,5884
%0.35
Euro 34,7899
%0.17
Altın 2.509,200
%0.99
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Balbay: 'AKP metal yorgunu değil, metal yığınıdır'

Balbay: 'AKP metal yorgunu değil, metal yığınıdır'

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendi partisi için kullandığı Metal yorgunluğu deyimini değerlendirerek "AKP metal yorgunu değil, metal yığınıdır, Germek istiyorlar, biz bu oyuna gelmeyeceğiz" dedi. Öte yandan İl Başkanı Güven ise, "AKP Genel Başkanı halen bir hayal dünyası içinde yaşamaya devam ediyor. AKP'nin Genel Başkanını bir kez daha uyarıyoruz, ülke elden gidiyor. Gittiğin yol, yol değil." diye uyardı. CHP İzmir'den Erdoğan'ın o sözlerine toplu cevap

  • Ege Postası
  • 15.08.2017 - 13:52

YAĞMUR UYGUR/EGEPOSTASI - CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik sözlerine  cevap vermek için basın toplantısı düzenledi. 

CHP İzmir İl Başkanlığında yapılan toplantıya CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, CHP Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, CHP Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper, CHP Bornova İlçe Başkanı Nevzat Kavalar, CHP Buca ilçe Başkanı Çağdaş Kaya, CHP Güzelbahçe ilçe Başkanı Kazım Çam ve çok sayıda partili katıldı.

Toplantıda Konuşan CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay,AK PArti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Metal yorgunluğu deyiminin sözlük anlamının metal yığını olduğunu belirterek "AKP'nin dünkü kuruluş yıl dönümü aslında yıkılış yıl dönümüydü. Metal yorgunluğu çok sık kullandıkları bir deyim. Sözlük anlamı ise artık kullanılmaz hale gelmiş hurda yığını demek. Artık kendilerini tarif ediyorlar. AKP artık  metal yorgunu değil yığınıdır" dedi.

"ÇILDIRIYORLAR"

CHP'nin halkı kucaklayan bir konumda bulunduğunu belirten  Balbay, "AKP Genel Başkanı bunalımdan gerilimden beslenmektedir. Bu azaldıkça ne yapacağını şaşırmaktadır. Bugün gelinen noktada yürüyüşle birlikte Türkiye'yi kucaklayan biz, insanları itekleyen AKP, herkim olursan ol hak hukuk adalet diyorsan gel, beraber yürüyelim diyen biz, bizden olmayan herkes teröristtir diyen AKP. Gelinen noktanın özeti budur. Şu anda gelirimden ve bunalımdan beslendikleri için CHP toplumu kucakladıkça çıldırıyorlar" ifadelerini kullandı.

"GELECEKTE AKP YOK"

Balbay CHP'ye karşı yapılan yıldırma politikasına karşı dik duracaklarını belirterek "Öteki partilerden CHP'ye olan yönelimi görünce bunu önlemek için akla hayale gelmeyen her şeyi yapıyorlar.  Metal yorgunluğu bunları çok iyi tarif etmektedir. Çöken köprülerde, uçamayan uçaklarda  metal yorgunluğu olduğu için hurdaya ayrılır. Kendilerini tarifettiklerimetal yığını, hurdalaşmış AKP daha fazla sorun yaratmasın diyoruz. Türkiye'de ortamı germek için ellerinde geleni yapıyorlar. Biz bu oyuna gelmeyeceğiz altında da kalmayacağız. Türkiye'nin geleceğinde artık AKP yok" şeklinde konuştu..

"HAYRETLE TAKİP EDİYORUZ"

Toplantıda 81 il ile birlikte ortak yapılan metnini okuyan Güven "Tüm Türkiye gibi bizlerde, AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı şaşkınlıkla ve hayretle takip ediyoruz. Sayın Erdoğan'ın, 20 Temmuz Sivil Darbesiyle ülkeyi içine sürüklediği kaos ortamında kendi dengesinin de iyice bozulduğunu görüyoruz.Kendisinin yarattığı hayaller dünyası ile, savcılara, hakimlere aba altından sopa göstererek, Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef göstermesini, yaşadığı akıl tutulmasını hayretle takip ediyoruz" dedi.

Güven  "Ülke'de Anayasayı hiçe saydılar, demokrasiyi rafa kaldırdılar, adaleti yok ettiler, Hukuku kendilerine oyuncak yaptılar, kendilerine muhalif olan kim varsa yok etmeye çabaladılar. Şimdi de önlerindeki tek ve en güçlü engel olarak gördükleri, CHP'yi ve Genel Başkanımızı hedef aldılar" ifadelerini kullandı.

"BOYUN EĞMEYECEĞİZ"

Yaşanan durumu özetleyen Güven, "Halk yoksulluk içinde, ülkenin ekonomisi büyük bir çöküntü içinde, dünya'da itibarımız iki paralık olmuş ama, AKP Genel Başkanı halen bir hayal dünyası içinde yaşamaya devam ediyor. AKP'nin Genel Başkanını bir kez daha uyarıyoruz, ülke elden gidiyor. Gittiğin yol, yol değil. Eğer CHP olmasaydı,  bir zamanlar kol kola yürüdüğün, devletin tüm istihbaratını, tüm yetkilerini ellerinle verdiğin FETÖ, bugün emellerine ulaşmış olacaktı. İyi ki, gerçekleri gören, cumhuriyetine sıkı sıkıya bağlı, demokrasiden ve adaletten vazgeçmeyen, halkı için çalışan ve halkına inanan bir CHP var. İyi ki, CHP'nin başında tehditlere boyun eğmeyen, doğru bildiğini söylemekten korkmayan, diktaya ve faşizme boyun eğmeyen bir Genel Başkanımız var" şeklinde konuştu.

"AYNI YÖNTEMLERİ KULLANIYORLAR"

Erdoğan rejiminin her türlü muhalefeti suç örgütü olarak tarif ettiğini ifade eden Güven "Tüm bu bilgiler ışığında bir kez daha ilan ediyoruz ki, Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tehditlerine pabuç bırakmayacağız. Erdoğan rejimi her türlü muhalefeti suç örgütü gibi tarif ederek siyaseti baskı altına alma çabasındadır. Geçmişte FETÖ ile iştirak halinde kumpas davalarını tezgahlayan Erdoğan iktidarının FETÖ ile yolları bugün ayrılmış görünse de aynı yöntemleri uygulamaya devam ettikleri, yeni kumpas girişimleri içinde oldukları görülmektedir.

"KURGU VE KUMPAS"

Ortada bir casusluk suçu yoktur. Anayasa Mahkemesi de böyle söylemektedir. Buna rağmen Erdoğan’ın talimatıyla İstanbul Milletvekilimiz Enis Berberoğlu haksız yere mahkum edilmiş ve tutuklanmıştır. Önce mahkeme başkanı ve heyet değiştirilmiş mahkumiyet kararı verilmiş daha sonra da bu kararı inceleyecek üst mahkemenin başkanı değiştirilmiştir. Bütün bu uygulamalar kumpas davalarını tipik özelliğidir. Kurgulanan kumpas üzerinden Enis Berberoğlu’nu rehin alan anlayış şimdi de Genel Başkanımızı tehdit etmektedir. Amaç CHP Genel Başkanını tehdit ederek topluma korku salmaktır. Erdoğan’ın tehditlerine boyun eğmeyeceğiz. Adalet özgürlük ve demokrasi isteyen milyonların sesi ve umudu olan Kemal Kılıçdaroğlu’nu susturamayacaksınız. Türkiye’ye giydirmek istediğiniz deli gömleğini yırtıp atacağız. Baskıcı ve zorba rejiminizi tanımıyoruz, tanımayacağız. Mazlumların sesi olmaya devam edeceğiz. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.