Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Balbay, Çeşme kirliliğinin peşini bırakmıyor

Balbay, Çeşme kirliliğinin peşini bırakmıyor

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Ali Balbay 18 Aralık günü Çeşme’de petrol sızması nedeniyle yaşanan kirlilikle ilgili hala açıklama yapılmamasını eleştirdi. Balbay, çevre felakatinin peşini bırakmıyor

  • Ege Postası
  • 12.01.2017 - 10:22

CHP İzmir milletvekili Mustafa Ali Balbay 18 Aralık günü Çeşme’de petrol sızması nedeniyle yaşanan kirlilikle ilgili hala açıklama yapılmamasını eleştirdi. Balbay, “6 saatte yapılacak müdahale 6 gün gecikti. AKP hükümeti rejimi değiştirmek için harcadığı enerji ve seferberlik anlayışını Çeşme’nin temizlenmesine harcamalı” dedi.

Konu ile ilgili siyasi sorumluların dikkatini çekmek, sorunun bir an evvel giderilmesi ve çalışmaların hızlandırılmasını sağlamak amacıyla 3 Ocak’ta verdiği soru önergesini hatırlatan Balbay, “olay gününden beri İzmir’in çok değişik semtlerinden hatta Türkiye’nin pek çok ilinden kirliliğin aydınlatılması için sorulara yanıt isteniyor. Bakanlık Erdoğan’ı başkan yapmakla meşgul olduğundan ülkenin gerçek sorunlarına eğilmiyor.  Bir Başbakan seçildiği ilin sorunlarına eğilmiyorsa, diğer iller ne yapsı? Petrolün deniz dibine çöktüğü, yazın havaların ısınması ile su yüzüne çıkacağı değerlendirmeleri var. Resmi makamlar bizim ve duyarlı İzmirlilerin sorularına neden cevap vermiyor” diye konuştu.

Balbay geçtiğimiz günlerde İzmir’deki hak arama mücadelelerinin öncülerinden Av. Senih Özay, Av. Osman Betal Özay ve Av. Murat Fatih Ülkü’nün de konu ile ilgili yetkili makamlardan bilgi istediklerini vurgulayarak sözlerini şöyle sürdürdü:

“Çeşme sadece İzmir’in değil, Türkiye’nin hatta 16 ülkeli Akdeniz’in göz bebeğidir. Gözümüz gibi bakmamız gereken bir yere, kanalizasyon muamelesi yapılması kabul edilemez. Burada hatası olanlar da en az petrol kirliliği kadar pisliğe bulaşmıştır. Bu olayın peşini bırakmayacağız.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.