Dolar 32,5658
%0.28
Euro 34,7641
%0.09
Altın 2.492,830
%0.34
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Balbay'dan 1.600 kilometre uzaklıkta 'Hayır' mesaisi

Balbay'dan 1.600 kilometre uzaklıkta 'Hayır' mesaisi

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Ali Balbay, referandum çalışmalarını İzmir’e yaklaşık 1.600 km uzaktaki Anadolu topraklarında Erzurum ve Artvin Yusufeli’nde sürdürdü. CHP İzmir Milletvekili Balbay'dan

  • Ege Postası
  • 25.03.2017 - 10:22

CHP İzmir Milletvekili Balbay, Erzurum ve Artvin Yusufeli'ndeki referandum çalışmaları sırasında yaptığı konuşmalarda “Vatanın dört bir yanında hayırlı bir gelecek istiyoruz. Bu iktidar ülkemiz içinde ve dışında yeterince düşman üretti. Maharet düşman üretmek değil, dost kazanmaktır. Tek adamcı bu değişiklik ile daha çok düşman ve düşmana savunmasız bir ülke hazırlıyorlar. Buna ülkemizin yedi bölge 81 ilinde hayır demeliyiz” diye konuştu.

Balbay Erzurum için referandum gözlemlerini şöyle özetledi:

“Karlı dağların koynundaki Erzurum’da hayır havası yüksek. Bu parti seçimi değil anlayışı öne çıkıyor. Tortum gölü kıyısında Ağrılı bir kardeşimle bir araya geldik. Şöyle dedi, ‘Bizim yörede cevabımız hayır olur.’ Ayrıca Tortum’da vatandaşlarımız liderler ekrana birlikte çıkıp konuşsa, olup biteni anlasak! Neden olmuyor diye sordular.”

Balbay Erzurum’dan Artvin’e geçerek Yusufeli’nde sürdürdüğü referandum çalışmaları için ise şunları söyledi:

“Artvin Yusufeli’nde ilçe binamızdan herkesin en az 2 kişiyi hayır’a ikna etmesi sözüyle şehir sokaklarına çıktık. Sokakların ana konusunun da referandum olduğunu gördük. Bizi mutlu eden ise hayırın herkesin gündeminde olması oldu. Kahve kahve, kapı kapı dolaştığımız ilçede iyi tartacağız bilinçli oy kullanacağız, diyor.”

Balbay Artvin Yusufeli’nde vatandaşların farklı tespitleri olduğunu şu sözlerle paylaştı:

“Anadolu’muzun sağduyulu analarından birisi ile tanıştım. Nazmiye ana. Şunları söyledi: ‘Cumhurbaşkanı neden hep AKP’nin sözcülüğünü yapıyor. O hepimizin cumhurbaşkanı değil m? O neden tarafsız olmuyo? Onu cumhurbaşkanı biz seçtik. Daha ne istiyo? Derdi tasası tek adam olmak. Ben bu kadar yeter diyorum. Hem bunlar bize doğru demiyor. Onun içinde biz HAYIR HAYIR HAYIR diyoruz.”

ERDOĞAN VE YILDIRIM'I KORUMAK İÇİN DE... 

Balbay çalışmaların sonunda şunları söyledi:

“Halkımızın sağduyusu kesinlikle hayır diyor. Vatandaşlarımız, kendisiyle ve dünyayla kavgalı bir ülke olmaz. Cumhuriyetin değerlerine sahip çıkmak ve cumhuriyetle devam etmek gerektiğini vurguluyor. Bu değişiklik ile tüm bu kazanımların yıkılmak istendiğinin farkında. Bölgedeki vatandaşlarımız değerlerimizi korumak ve yaşatmak için, hatta Erdoğan ve Binali Beyi korumak için de hayır diyeceklerini söylüyorlar.

Referandum sonuçlarına ilişkin açıklanan kamuoyu anketlerine bakıldığında hayırın önde olduğu görülmekte. Bu durum milletimizin Cumhuriyetine, TBMM’ye, demokrasisine, özgürlüklerine, ve ortak akla verdiği önemi ortaya koyuyor. İzmir, Bursa ve Çanakkale’deki vatandaşlarımızın duyarlılığı ne ise Erzurum’daki, Artvin’deki vatandaşımızın duyarlılığı da aynı. Halkımız soruyor bu değişiklikler bizim işsizliğimize, geçim sıkıntımıza ne getirece? Komşumla aramdaki mesafeyi nasıl kaldıraca? Toplum olarak bizi nasıl mutlu edece? Çevremizdeki ülkelerle aramızı nasıl düzeltece? Bu referandumda bizden evet isteyenler neden bunları anlatmıyo? Hem bunları anlatmıyorlar hem de hayır diyecek komşumu terörist diye adlandırıyorlar. Yeter artık.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.