Dolar 32,3673
%0.15
Euro 34,9585
%-0.3
Altın 2.324,360
%0.17
Bist-100 9,08
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Balbay'dan milli bayramlar için kanun teklifi

Balbay'dan milli bayramlar için kanun teklifi

CHP İzmir milletvekili Mustafa Ali Balbay Dini bayramlarımızda olduğu gibi Milli bayramlarımızda da Köprü, Otoyol ve Toplu Taşıma hizmetlerinin ücretsiz verilmesi için TBMM Başkanlığına kanun teklifi verdi.

  • Ege Postası
  • 12.05.2017 - 10:16

Balbay kanun teklifinin gerekçesinde şunları söyledi:

“Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’da Anadolu topraklarına ayak bastığı ve Türk Milli Mücadelesini başlattığı gün olan 19 Mayıs’ın Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı olarak kutlanması, 23 Nisan 1920 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılarak Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak kutlanması, 30 Ağustos 1922’de kazanılan Başkumandan Meydan Muharebesi’nin Türk Milleti tarafından Zafer Bayramı olarak kutlanması ve 29 Ekim 1923’te  ilan edilen çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin o gün Cumhuriyet Bayramı olarak kutlanması, Türk Ulusal bayramlarının tarihsel anlamlarını ortaya koymaktadır.”

Balbay bu milli günlere ilişkin sözlerini şöyle sürdürdü:

“Milli bayramlar ve bu bayramları kutlama günleri kuşkusuz o toplumu oluşturan insanların, birlik ve beraberlik duygusunu en yoğun ve coşku ile yaşadıkları günlerdir. Milleti oluşturan bireyler, bu milli günlerde, milli dayanışma ve birlik ruhu ile, içinde yaşadıkları vatan toprağına bağlılıklarını, kendi milletine ait olma duygusu ve heyecanını hep birlikte yaşarlar. Bu özel günlerde farklılıklar bir kenara bırakılır. Gündelik yaşamın getirdiği tüm kaygı ve endişelerden uzaklaşılır.  Büyük bir mücadele sonucu elde edilen bu milli bayramlar farklı etkinliklerle tüm yurtta aynı heyecen ve mutlulukla kutlanır.”

Balbay teklifin amacını şu sözlerle noktaladı:

“Türk milletinin yakın tarihine damga vuran bu önemli bayramların kutlandığı günlerde, ülkemizin 81 ilinde ve tüm ilçelerinde vatandaşlarımızın kutlama alanlarına katılımları önemlidir. Katılım ve coşkuyu artırmak için ülkemizin ortak varlıkları olan köprü, otoyol ve toplu taşıma hizmetlerinin bu özel ve milli bayram günlerinde ücretsiz verilmesi amaçlanmıştır” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.