Dolar 32,5572
%0.03
Euro 34,9144
%0.14
Altın 2.426,230
%-0.16
Bist-100 9.645,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Balbay'dan ödül eleştirisi

Balbay'dan ödül eleştirisi

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Ali Balbay İzmir Ticaret Odasının her yıl verilen “ İzmir Şehrine Katkı Ödülü ”nün üçüncü kez Başbakan Binali Yıldırım’a verilmesini eleştirdi.

  • Ege Postası
  • 30.11.2016 - 16:53

Balbay konuya dair yapmış olduğu açıklamada özellikle İzmir’in hala hak ettiği konumda olmadığını belirterek şunları söyledi:

“ Öncellikle bu ödülün adı hizmet değil teşvik ödülü olmalı. İzmir Ticaret Odası öyle anlaşılıyor ki Başbakan’ı bu projeleri bitirmeye özendirmek, şevk vermek için bu ödülü uygun görmüş. Ancak hükümetin İzmir’e katkılarına baktığımızda hala tamamlanmayı bekleyen birçok proje temelde bekliyor. Söz verilen birçok proje hayata bile geçmiş değil, örnek vermek gerekirse hükümetin 2011 yılında açıkladığı “35 İzmir 35 proje ”den hayata geçen sadece Konak Tüneli. Tüm bunlar ortadayken hala kalkıp İzmir Ticaret Odasının Başbakan’a 3. kez bu ödülü veriyor olması ancak teşvik amaçlı olur.”

Balbay ayrıca hükümetin İzmir’i Türkiye’nin 2. büyük şehri yapmak gibi bir niyetinin olmadığını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:

“ Öncelikle hükümet İzmir’e vermiş olduğu sözleri tutmalı. Bu zamana kadar açıkladığı projeleri hayata geçirmeli, İzmir’in milli gelirden hak ettiği payı İzmir’e vermeli. Bugün baktığımızda Ankara’da yılda kişi başına düşen kamu yatırımı 815 İzmir’de 315 TL bu bile hükümetin İzmir’e hak ettiği payı vermediğinin bir göstergesidir dedi.”

Balbay Başbakan’a da bir çağrı da bulunarak, “ Bunca ödülün karşılığını vermek için daha neyi bekliyorsunuz. Lütfen projeleri gerçek yatırıma dönüştürün dedi.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.