Dolar 32,3178
%0.21
Euro 35,0683
%-0.15
Altın 2.309,390
%1.4
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Balbay'dan Vikipedi yasağına sert tepki

Balbay'dan Vikipedi yasağına sert tepki

CHP İzmir Milletvekili Milli Eğitim Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu üyesi Mustafa Ali Balbay uluslararası internet ansiklopedisi Vikipedi'ye erişim yasağı getirilmesini eleştirerek, "bu yasak bulutları durdurmak için kurşunlamaya benzer" dedi. Balbay'dan o yasağa sert tepki:

  • Ege Postası
  • 30.04.2017 - 14:56

Olağanüstü hal koşulları altında Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu(BTK) tarafından böyle bir yasak başlatmanın kimseye yararı olmayacağına dikkat çeken Balbay şunları söyledi:

"Çağımız adını iletişimden alıyor. İletişim çağındayız. Bu dönemde internette yer alan bilgilere erişimi yasaklamaya kalkarsanız o bilginin daha fazla yayılmasını sağlamış olursunuz. Bu çağda bilgiyi Vikipedi'den yasaklasanız 'kim ne dedi'den çıkar."

Balbay, tek kişi yönetiminin ilk sonuçlarının görülmeye başlandığını belirterek, "dünyada bu tür yasakları uygulayan ülkelerin ne halde olduğu ortada. Vikipedi'de yanlış bulduğumuz bilgi varsa doğrusunu koyar, kendinizi anlatmış olursunuz. Hakaret varsa ona karşı da mücadele yöntemi bellidir. Yasak çözüm değildir" dedi.

Balbay, erişim yasağının kalkması için her türlü çabayı harcayacaklarını söyledi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.