Dolar 32,5521
%0.12
Euro 34,8941
%0.66
Altın 2.434,790
%0.08
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Balbay'ın o tesise girmesine izin verilmedi

Balbay'ın o tesise girmesine izin verilmedi

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Ali Balbay, referandum için Anadolu'yu karış karış dolaşıyor. Kahramanmaraş ve Osmaniye'den sonra Afyonkarahisar ve Kütahya'ya geldi. Referandum için Anadolu'yu karış karış dolaşıyor

  • Ege Postası
  • 13.04.2017 - 13:59

Çay ilçesindeki mitingde konuşan Balbay bir kadının verdiği süpürge eşliğinde konuşmasını sürdürürken "hayırlar sandıkları silip süpürecek" dedi. Miting sonrasında çarşı pazar sokak sokak esnaf ve halkımızla kucaklaştı. Balbay Çay ilçesinin ardından Işıklar Beldesini ziyaret etti.

Balbay Afyonkarahisarlılara, “İzmir'in dağlarında açan çiçeklerin kökleri buradadır. Sandıklardan hayırlar çıkacak. Sizler cumhuriyetin nasıl kurulduğunu en iyi bilen insanlarsınız. Oyunuzu toprak rengine, vatan toprağının rengine kahverengiye basarak bir tohum da siz atmış olacaksınız. Referandumun tekrarı yok. Onun için oyunuz toprak rengi, vatan rengi Hayır olsun” diye seslendi.

Balbay Afyonkarahisar’ın ardından Kütahya’ya geçti. Kütahya’nın Emet ilçesini ziyaret eden Balbay’ı burada CHP'nin yanısıra MHP'li gençler, DP'li yöneticiler de karşıladı.

Balbay Emet hükümet konağı önünde mermer sütuna yazılı olan Atatürk’ün şu sözlerine dikkat çekti:

“Tarihi hatıraları korumak ve yaşatmakla ancak Türk milletinin geleceğine güvenle bakabiliriz. Türk çocuğu ecdadını tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kendinde kuvvet bulacaktır.”

Balbay Emet’te sürdürdüğü referandum çalışmalarında esnafa, kahve ve sokakta selamlaştığı tüm vatandaşlarımıza şu soruyu yöneltti:

“Bir kişi hem 80 milyonu temsil eden Cumhurbaşkanı hem de parti genel başkanı olur mu'” Soruya Emetliler çoğunlukla "hayır" yanıtı verdi. Balbay Emet'in doğa güzelliğine ve yol sorununa gönderme yaparak, "Yol boyu güzel vadilerden, pınar kıyılarından geçtik. Manzarayı izlerken, 'dağlar demet demet, onlarca virajdan sonra Emet' diye mırıldandım. Yol sorununun hala çözülmemiş olmasına üzüldüm" dedi.

Balbay, AKP'den seçilen bağımsız belediye başkanı Mustafa Koca'yı makamında ziyaret etti. Esnaf gezisi sonrasında karşılaştığı Saadet Partili, Büyük Birlik Partili yurttaşlar oylarının hayır olduğunu vurguladılar.

BOR TESİSİNE GİRİŞ YASAĞI

Balbay, Emet'teki çalışmaları sırasında ilçe yakınlarında kurulu binden fazla işçinin çalıştığı Eti Bor işletmesini de ziyaret etmek istedi. Ancak işletme yetkilileri izin vermedi.

Buna tepki gösteren Balbay şunları söyledi:

"Dünyanın en büyük bor madeni yatakları bizde. Bu yatakları işleten tesislerimiz Varlık Fonu'na devredildi. Yani uluslararası finans ve yatırım kuruluşlarına bu varlıkları göstererek çağrı yapacağız. Deyim yerindeyse yabancı finans kuruluşlarına her şeyiyle açık olan bu tesis Milletvekiline yasak. Buna da hayır diyoruz."

RESMİ GÖRÜŞ EVET SANDIK GÖRÜŞÜ HAYIR

Balbay, akşam saatlerinde Emet merkezindeki kahvelerde de kısa konuşmalar yaparak "sandığa gidin" çağrısında bulundu.

Balbay, AKP'nin hiç de adil ve ahlaki olmayan yöntemlerle kampanya yaptığını anımsatarak şunları vurguladı:

" Bu değirmenin suyu nereden geliyor. Yoksa örtülü ödenekten m? Özellikle devlet memurları üzerinde büyük bir baskı var. Devlet memurlarının büyük çoğunluğunun resmi görüşü evet, sandık görüşü hayır. Tirajı en yüksek gazete fısıltı gazetesidir. Orada yer alan haberlerin çoğu bu yönde."                       

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.