Dolar 32,5816
%0.33
Euro 34,6622
%-0.2
Altın 2.527,090
%1.71
Bist-100 9.525,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Balbay: Umutlarını al, sonra vekil yapacağız de

Balbay: Umutlarını al, sonra vekil yapacağız de

CHP İzmir milletvekili ve Millî Eğitim Komisyonu üyesi Mustafa Ali Balbay 2017 yılı YGS sonuçlarını değerlendirdi.

  • Ege Postası
  • 30.03.2017 - 14:39

Balbay, ‘2 milyon 162 bin öğrencimizin girdiği sınavda YGS-1’de 773 bin 322 gencimiz, YGS-2’de 762 bin 359 gencimiz ancak 180 barajını geçti. Başarı oranı yüzde 30’larda. Matematikte 40 sorudan 4 ortalama doğru yapabiliyoruz. Buna bir de 38 binlerdeki 0 çeken öğrencilerimizi eklersek, iktidarın daha gelecek veremediği gençliğimize 18 yaşında milletvekilliği vermesinin kocaman bir yalan olduğunu görürüz. Bu sonucu çocuklarımızın başarısızlığı olarak göremeyiz. Bu sonuç, AKP iktidarının 6 bakan, ondan fazla sınav sistemi, sınav giriş şartları değişiklikleri ve eğitimi müftülük, cemaat işbirliği ile götürmesinin sonucudur" dedi.

Sınav sonuçlarını değerlendiren Balbay, çocukların yarıştırıldığı tüm sınavlarda, bir öncekinden daha kötü sonuçlar alındığını belirtti, "Bu durum dünya sıralamasındaki yerimiz açısından da kendisini PISA sonuçları ile gösterdi. 2017 YGS sonuçları Matematik ve Fen alanında oldukça kaygı verici iken, Türkçe ortalamamız da maalesef geçen yıla göre gerilemiştir. Matematikte 40 soruda geçen yılki 7 ortalama başarıdan 5’e düştük. Fen Bilimlerinde ise 4,69‘dan 4,61’e gerilediğimizi görüyoruz. Türkçe de ise 19 olan geçen yılın ortalaması bu sınavda 17’ye düştü. Bu sonuçlar asla çocuklarımızın sonucu değil. Her başarısız sınavın bu iktidarın karnesi olduğunu unutmayalım. Milli bir kurumu siz akıl ve bilimle değil cemaatler ve çıkar grupları ile yönetmeye kalkarsanız sonuç bu olur.” diye konuştu. 

Balbay sözlerini şöyle sürdürdü:

“Okulların yapısı, alanları ve müfredatı ile oynayanlar, öğretmenleri çeşitli nedenlerle rotasyonlara sokanlar, aklın ve bilimin ışığı yerine hamaset ve sanal, soyut eğitim çabasında olanlar derhal görevlerinden ayrılmalı. Ülkenin aydınlık geleceğini karartmaya kimsenin hakkı yok. Biz de buna asla müsaade etmeyeceğiz. Ayrıca, başarısızlığın temelinde sınava gidilirken yapılan kimi saçma sapan düzenlemeleri de unutmamalıyız. Örneğin bir yıl bu sınava hazırlanan adaylara sınava giriş zamanı belirlenmesi de bunlardan birisi. Gençliğimizin geleceğini 15 dakika ile elinden alanların şimdi onlara daha büyük yalanlar söylediklerini görüyoruz. Nedir bu yala? 18 yaşında milletvekilliği. Gençliğimiz bu yalanları görüyor ve hesap sormak için 16 Nisan’ı bekliyor.”

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.