Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Balbay ve Delican arasında 'Temel'den polemik

Balbay ve Delican arasında 'Temel'den polemik

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Ali Balbay Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ın dün İzmir’e gelerek İzmir projeleri hakkındaki değerlendirmelerine sert çıktı, “Temel atıp tamamlamıyorsunuz" dedi. Balbay'a AK Parti İl Başkanı Bülent Delican'dan yanıt geldi. Balbay'ın eleştirilerine Delican'dan jet yanıt

  • Ege Postası
  • 24.11.2016 - 11:19

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'a, "hükümet olarak İzmir’e sadece temel atmaya ve proje açıklamaya geliyorsunuz, İzmir’i proje çöplüğü haline getirdiniz, bu zamana kadar İzmir’e gelip verdiğiniz sözlerden hayata geçen bir elin parmaklarını geçmez, İzmirliler sizleri iyi tanıyor" diye seslendi. Balbay Bakan Arslan’ın "Bıktırıncaya kadar İzmir’e geleceğiz" sözlerine de değinerek, “Biz de bıktırıncaya kadar bu projelerin ve İzmir’e vermiş olduğunuz sözlerin takipçisi olacağız “dedi. Balbay'a AK Parti İl Başkanı Bülent Delican "Hatırlatacak çok şey var ama hangisini hatırlatalım onu hatırlamakta zorlanıyorum" yanıtı verdi. 

Balbay, yaptığı açıklamada, Bakan Arslan’ın İzmir’de açıkladığı projelere değinerek şöyle dedi:

“Sıralıyorum; 2011 yılında açıkladığınız 35 İzmir 35 Proje,  Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun geçen dönem açıkladığı 476 proje, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 2015 yılında açıkladığı 626 proje, Binali Yıldırım’ın son olarak İzmir’e gelerek açıkladığı 175 proje ne ölçüde hayata geçt? Bu projelerin kaçını bitirdiniz ki gelip hala İzmir’e İzmirliye sözler veriyorsunuz.” 

Balbay, Arslan’ın İzmir’de söylediği  “Biz Ak Partiyiz… Ya söz vermeyiz. Ya verirsek sözümüzde dururuz" açıklamasına karşılık,  “AKP 14 yılda İzmir'e vermiş olduğu sözlerin çoğunu tutmadı. Buradan hükümete sesleniyorum ya sözünüzde durun ya da tutamayacağınız sözleri vermeyin" dedi.

Balbay ayrıca AKP İzmir İl Başkanı Bülent Delican’ın ve Bakan Arslan’ın İzmir’de değindiği Çandarlı Limanı’nın alt yapı çalışmalarının bittiği ve Sabuncubeli Tüneli inşaatında da Manisa'nın kurtuluşu olan 8 Eylül ile İzmir'in kurtuluşu günü olan 9 Eylül'ü birbirine bağlayan gece ilk ışığın görüleceğine ilişkin söylemleri üzerine şunları söyledi:

“Sayın Binali Yıldırım Çandarlı Limanı 2013’te açılacak demişti. Ben Çandarlı liman inşaatına traktörle gittim ve gördüm. Bugünlerde çok büyük tonajlı gemiler yanaşıyor olacaktı, sadece balıklar yanaşıyor. Sabuncubeli İnşaatına da benzer durum yaşanıyor. İzmir-Manisa arasını karayoluyla 15 dakikaya indirmek için 4 yıl önce yapımına başlanmıştı ancak geçen yıl yüklenici firmanın iflas etmesiyle çalışmalar durdu. Sabuncubeli Tüneli’nde İflas eden şirketin işçilere olan borcu devlet tarafından ödendiği gibi tünellerin tamamlanması için yaklaşık 150 milyon lira da devletin kasasından harcanacak."

DELİCAN: HANGİSİNİ HATIRLATAYIM

Balbay'a cevap AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican’dan geldi. İzmir’de hayata geçen projeleri hatırlatan Delican, “İzmir’e yaklaşık 14 yıllık iktidarda 30 milyardan fazla yatırım yapıldı. Hatırlatacak çok şey var ama hangisini hatırlatalım onu hatırlamakta zorlanıyorum. Hizmet açısından İzmir’i Türkiye’nin İstanbul’dan sonra 2. kenti yapılmaya çalışıldığını hatırlatalım" diye konuştu.

Balbay’a seslenen Delican, “İzmir’e gelip giderken hangi modern hava yolu ile geliyor, Konak’a giderken hangi tünelden geçiyor onu hatırlatalım. Eğer kullanıyorsa İZBAN’ı hatırlatalım. İZBAN ortak proje ancak temel sistemi TCDD kurguladı. İzmir’de çevre yolunu kullanıyorsa onu da hatırlatalım. 2018’de İstanbul’a gidip geleceği otobanı, Manisa’ya giderken kullanacağı otobanı hatırlatalım. Sasalı’ya gidiyorsa o otoyolu da hatırlatalım. 18 yıl bitmeyen Bayraklı tünellerinden geçiyorsa onu hatırlatalım. Bayraklı tünele girmeden önce başını çevirirse devam eden hastaneyi görecektir. Torbalı’da bitecek olan, Selçuk’ta başlayan hastaneleri hatırlatalım. Aliağa’da, Kınık’ta ve Foça’da yeni hastane yapılıyor. Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki ek binaları hatırlatalım. Eğer hastaneye gidiyorsa kuyruklardan beklemeden nasıl hizmet verildiğini bir kez daha hatırlatalım. Çok rahatlıkla ilaç alabilen insanları hatırlatalım. Nemrut ve Çandarlı limanları ile kentin nasıl limanlar kenti olacağını hatırlatalım. Açılan derslikleri, duble yollarımızı, bölünmüş yollarımızı hatırlatalım” ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.