Dolar 32,5013
%0.17
Euro 34,7577
%0.11
Altın 2.490,230
%1.13
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Balçova'da büyük coşku

Balçova'da büyük coşku

Balçova'da binlerce vatandaş Balçova Belediyesi'nin düzenlediği 19 Mayıs Korteji'ne katılarak bayram coşkusunu yaşadı. Halk Oyunları gösterilerinde ise Balçovalı Gençler Türkiye’nin değişik yörelerinin halk oyunlarını başarıyla sahneledi.

  • Ege Postası
  • 20.05.2017 - 10:38

Tüm yurtta coşkuyla 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Balçova’da vatandaşların katıldığı Cumhuriyet Korteji ile başladı. Genç, yaşlı, kadın, erkek binlerce Balçovalı ellerinde bayraklarıyla marşlar söyleyerek yürüdü. Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya’nın eşi Fatma Çalkaya ile katıldığı korteje CHP İzmir Milletvekilleri Özcan Purçu, Ali Yiğit ve CHP Balçova İlçe Başkanı Aygül Eryılmaz’da eşlik etti.

İzmir Ekonomi Üniversitesi’ne kadar yürüyen vatandaşlar burada Balçova Belediyesi EFEM Halk Dansları Topluluğu’nun hazırladığı gösterileri izledi. Ekiplerin muhteşem gösterileri ayakta alkışlanırken, Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya “Biz Ulusal Bayramlarımızı da Anadolu Kültürü’nü de sonsuza kadar yaşatacağız ”diye konuştu. Başkan Çalkaya çocuklarını halk oyunlarına yönlendiren ailelere de teşekkür ederek “Sizler geleceğimiz için çok önemli bir iş yapıyorsunuz. Sizlere hizmet etmekten onur duyuyorum” dedi.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.