Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Balçova’nın kadınları tek yürek

Balçova’nın kadınları tek yürek

Balçova Belediyesi’nin Kadınlar Günü nedeniyle düzenlediği “OHAL’de Kadın Olmak” konulu panele katılan binlerce kadın hep bir ağızdan İzmir Marşı’nı söyledi. Etkinliğe katılan Selvi Kılıçdaroğlu “16 Nisan’da ülkemizin tüm dağlarında çiçek açmasını ümit ediyoruz” dedi. Çalkaya: '16 Nisan'da gücünüzü gösterin!'

  • Ege Postası
  • 09.03.2017 - 09:23

Balçova Belediyesi’nin 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle düzenlediği “OHAL’de Kadın Olmak” paneline Cumhuriyet Halk Partisi’nin önemli yüzleri konuşmacı olarak katıldı. Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık ile Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet’in konuşmacı olarak katıldığı panelin açılış seslenişini Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya yaptı.

Türkiye’de yaşamaya çalışan kadınların bir Kurtuluş Savaşı döneminde bir de günümüzde çok büyük baskılar gördüğünü ifade eden Başkan Çalkaya “Son 15 yılda ülkemizde 5720 kadın öldürüldü yüzlerce kadının taciz ve tecavüze uğradı, çocuk gelin denen bir kavram yaygınlaşmaya başladı. Biz bu gidişe dur demek için mücadele ediyoruz. Bu mücadeleyi Balçovalı kadınlarla yan yana vermekten gurur duyuyorum. Sizler çok güçlüsünüz. 16 Nisan'da da gücünüzü gösterin ve bu ülkeye bir anne şefkati ile dokunun. Siz dokunun ki bu ülkenin dağlarında çiçek açsın, her karışında kardeşlik türküleri söylensin” diye konuştu. Etkinliğe katılan Selvi Kılıçdaroğlu ise “Bu muhteşem manzaraya hayran kalmamak elde değil. Çok güzel görünüyorsunuz. Umarım 16 Nisan’da sadece İzmir’in değil tüm Türkiye’nin dağlarında çiçek açar” dedi.

Anayasa Paketinde kadınlar ile ilgili hiçbir maddenin olmadığını vurgulayan Cumhuriyet Halk Partisi Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet “Biz Gazi Meclis’te paketin ülkenin yararına maddeler içermesi için canla başla çalıştık. Ancak onlar sadece tüm yetkiyi tek bir kişiye vermek üzere bu anayasa değişikliğini hazırladılar. Bizler mücadeleyi bırakmayacağız. Kadınlarımızın güzel bir ülkede yaşaması için çalışacağız. Meşru olan Haklıdır, haklı olan kazanır. Haklı olan biziz. Kadın cesareti ve kadın yüreği ile mücadele ederek biz kazanacağız. Yere batacak onların sarayları” dedi. Cumhuriyet Halk Partisi Bursa Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık ise yaşamın tüm zorluklarının kadınların sırtında olduğunu ifade ederek “Ekonomik zorlukların, terörün, geçim sıkıntısının, işsizliğin tüm yükü kadınların sırtında. Kadınların sırtındaki yükü elele vererek kaldıracağız. Biz, 16 Nisan’da çocuklarımızı, nereye gideceğini bilmediğimiz bir trene bindirmeyeceğiz. Gelecekte torunlarımıza, çocuklarımıza anlatırken anlımız açık bir şekilde verdiğimiz oyu anlatacağız” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Balçovalı Kadınlar, Esen Şeyda ve Orkestrasi’nın seslendirdiği parçalarla gönüllerince eğlendi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.