Dolar 32,3362
%0.17
Euro 35,1681
%-0.04
Altın 2.240,750
%-0.12
Bist-100 8,75
%0.42

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Balçova'nın üretim ordusu

Balçova'nın üretim ordusu

Balçovalı kadınların birçoğu öğrendikleri meslek sayesinde artık kendi ekmeğini kazanıyor.

  • Ege Postası
  • 12.01.2017 - 09:54

Semtevleri’nde kurs gören ev hanımları, yılbaşından önce düzenlenen Hediyelik Eşya Fuarı’nda satılan ürünlerin paralarını aldı. Balçovalı kadınları tek tek kutlayan Başkan Çalkaya “Önemli olan kazanılan meblağın büyüklüğü değil yaptığınız işin gururudur.” dedi.

Balçova Belediyesi’nin ev hanımlarına meslek edindirmek ve sosyal dayanışmayı güçlendirmek amacıyla açtığı Semtevleri, ev hanımları için önemli bir gelir kapısı oldu. 12 yıldır ürettikleri ürünleri belediyenin katkılarıyla ülkemizin çeşitli fuarlarında hatta bazı yurtdışı fuarlarda görücüye çıkararak satış yapan Balçovalı kadınlar, bu sayede hem evlerinin geçimine katkıda bulunuyor hem de önemli sosyal aktivitelere katılıyor. Son olarak İzmir Enternasyonal Fuarı’nda ve Hediyelik Eşya Fuarı’nda ürettikleri süs eşyası ve ev eşyası olarak kullanılabilecek takı, kilim, ahşap boyama gibi binlerce ürünü İzmirlilerin beğenisine sunan Balçovalı Kadınlar, fuarda önemli bir satış geliri elde etti.

Belediye meclis salonunda Balçovalı Kadınlar ile bir araya gelen Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, ürünü satılan ev hanımlarını tek tek tebrik etti. Semtevi Projesi’nin ev hanımlarına meslek edindirmek ve sosyal hayatla buluşmalarını sağlamak amacıyla hayata geçirildiğini ifade eden Başkan Çalkaya “Sizler kadının isteyince her zorluğu aşacağını herkese gösteriyorsunuz. Burada herkes farklı miktarlarda para kazandı. Ancak önemli olan kazandığımız paranın tutarı değil, kendi ayaklarımız üzerinde durma gururudur. Bu yıldan itibaren açılacak yeni satış alanları ile daha büyük meblağlar kazanacaksınız” diye konuştu. Başkan Çalkaya, kadınlardan Cumhuriyet değerlerine de sahip çıkmalarını isteyerek “Anadolu kadını çok cefakar bir kadındır” dedi.

Başkan Çalkaya anneleri ile belediyeye gelen çocuklara da satranç takımı hediye ederek annelerden çocuklarını satranç oynamaları için teşvik etmesini istedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.