Dolar 32,5105
%0.19
Euro 34,7256
%0.01
Altın 2.487,080
%1.01
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bar kavgası davasında sanıktan flaş ifade

Bar kavgası davasında sanıktan flaş ifade

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde biri polis 4 kişinin öldüğü silahlı kavga olayına ilişkin tutuklu bulunan sanıkların yargılanmasına devam edildi Bar kavgası davasında sanıktan flaş ifade

  • Ege Postası
  • 22.08.2017 - 06:38

Karşıyaka 1.Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın ikinci duruşmasında tanıklar dinlendi. Duruşmada kavgada hayatını kaybedenlerin yakınları, taraf avukatları ve tutuklu sanıklar İ.K. ile C.E. hazır bulundu. 

Heyet değişikliği nedeniyle mahkeme başkanı önceki zabıtları okudu. Geçen celse savunmasını yapmayan tutuklu sanık C.E, 3 gündür hasta olduğunu beyan ederek, gelecek celse savunma yapmak istediğini söyledi.

Celsede tanık olarak ölen polis memuru Mustafa İnal'ın arkadaşı polis Sedat S. ile Sema K. dinlendi.

Tutuklu sanık İ.K, tanık beyanlarının ardından yaptığı savunmada, olay sırasında kendisinde silah olmadığını, kendisine ateş edildiğini ileri sürerek, şunları söyledi: 

"Olayda vefat eden Sinem Alptuğ, benim göğsümden giren ve sırtımdan çıkan merminin isabet etmesi sonucu ölmüştür. Onun ölümüne sebebiyet veren kurşun bana sıkılmıştır. Ben suçsuzum, silah kullanmadım. Bir yıldır tutukluyum. Adalete güveniyorum ama ortada bir silah var. Sedat baskı altında sanırım. Nasıl olsa bu ölecek, failde ölmüş olunca suç da olmayacak diye düşünüldü. Benim üstüme yıkıldı. Ben birçok yerimden mermi yedim, doktorlar benim yaşamama yüzde bir ihtimal veriyorlardı. Bu nedenle Sedat S'nin iki kez ifadesi alındı." 

Mahkeme heyeti gelmeyen 4 tanığın zorla getirilmesine, tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek, duruşmayı erteledi.

OLAY

Bostanlı'da bulunan bir barda geçen yıl 20 Kasım'da çıkan tartışmanın kavgaya dönüşmesi sonucu silahla vurulan 4 kişiden Halil Kaya, olay yerinde, bar sahibi Günay Kılıç, Sinem Alptuğ ve polis memuru Mustafa İnal ise kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirmişti.

Olayın faili olarak belirlenen şüphelilerden İ.K, olayın hemen ardından tutuklanmış, C.E. ise Gürcistan'a kaçmaya çalışırken Sarp Sınır Kapısı'nda yakalanmıştı. Şüphelilerden E.H. ve A.E'nin ise aranmasına devam ediliyor. (AA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.