Dolar 32,5229
%0.11
Euro 34,9322
%-0.11
Altın 2.435,770
%-0.02
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Baran, Kocaoğlu'na sert çıktı: İzin mi alacağız'

Baran, Kocaoğlu'na sert çıktı: İzin mi alacağız'

Geçtiğimiz günlerde İzmir Büyükşehir Meclisi’nde yaşanan ulaşım konuları üzerine yaşanan tartışmaların ardından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun yapmış olduğu “Adam İZBAN’a manzara izlemek için biniyor.

  • Ege Postası
  • 28.11.2016 - 09:49

İZMİR - Sosyal faydanın suyu çıktı” şeklindeki talihsiz açıklamaya sert bir eleştiri de AK Parti’nin Engelliler Koordinasyon Merkezi Başkanı Ahmet Uğur Baran’dan geldi.

AK Parti İzmir İl Sosyal Politikalar Başkanlığı, Engelliler Koordinasyon Merkezi Birim Başkanı Ahmet uğur Baran yaptığı yazılı açıklamada, “Bu nasıl talihsiz bir açıklamadı? Devletin verdiği ücretsiz seyahat hakkını kullanırken, kentin Belediye Başkanı’na soracak halimiz yok. Türkiye Cumhuriyeti devleti sosyal bir devlettir. Ayrıca engellisine yaşlısına önem verir ve sahip çıkar. Büyükşehir Belediye Başkanı şimdi de basiretsiz yönetim anlayışı ve yapısını engelli ve yaşlılara yüklenerek mi örtbas etmeye çalışıyor'” Dedi.

Kocaoğlu özür dilemeli ve sosyal haklara müdahalede bulunmamalı

Kocaoğlu’nun Engelli haklarına yönelik son dönemlerde aleyhte hareket ettiğine dikkat çeken Baran, “Geçtiğimiz yıllarda engelli ve yaşlılarımızın ücretsiz toplu taşıma kullanımlarına günlük iki biniş şeklinde kota uygulanmıştı. Biz engellilere yaşatılan sıkıntı dolu o günleri de unutmadık. Şimdi Sayın Kocaoğlu’na soruyorum; Bundan sonra engelli ve yaşlı sokağa çıkmasın m? Ya da çıkacak olurlarsa da Büyükşehir Belediye Başkanı’ndan izinle mi çıksı? Sayın Başkan kusura bakmasın ama devletin verdiği hakkı tüm vatandaşlarımız dilediğince kullanma hakkına zaten sahiptir. 3 aralık Dünya Engelliler Günü’nün yaklaştığı bugünlerde yaptığı mesnetsiz açıklamadan dolayı Engelli ve yaşlılarımızdan özür dilemesini bekliyoruz. Bizim iktidarımızda engelli ve yaşlılarımıza gerekli hassasiyetler gösterildi; önemsendi, gerekli kıymet verildi. Biz AK Parti olarak bunun sürekliliği için çalışmaya devam edeceğiz. Son olarak Sayın Başkan Kocaoğlu’na tavsiyem şudur ki; Engelliyle, Yaşlıyla uğraşmayı bırakıp kentin kanayan yarası haline gelen diğer sorunları ile ilgilensin ve engelli, yaşlı demeden toplumun tüm kesimlerinin eşit şekilde ulaşım koşullarına erişimini mümkün kılsın.” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.