Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Barış Atay serbest bırakıldı

Barış Atay serbest bırakıldı

Oyuncu Barış Atay Muğla Dalyan'da hakkında yakalama kararı olduğu gerekçesiyle jandarma tarafından gözaltına alındı. İşlemlerin ardından serbest bırakıldı.

  • Ege Postası
  • 15.06.2017 - 10:20

Oyuncu Barış Atay Muğla Dalyan'da hakkında yakalama kararı olduğu gerekçesiyle jandarma tarafından gözaltına alındı. Atay’ın Yusuf Yerkel'e hakaret ettiği gerekçesiyle hakkında açılan davada ifade vermeye gitmediği için yakalama kararı çıkarıldığı, bu nedenle gözaltına alındığı öğrenildi. İşlemlerin ardından serbest bırakılan Barış Atay, sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. Barış Atay, 22 Kasım 2013’te Redhack soruşturması kapsamında polis tarafından gözaltına alınmış, 3 gün sonra serbest bırakılmıştı.

Sinema, dizi ve tiyatro oyuncusu Barış Atay, dün saat 22.00 sıralarında eşiyle tatil için geldiği Dalyan’da kaldığı otelde gözaltına alındı, Dalyan Jandarma Karakol Komutanlığı'na götürüldü.

SERBEST BIRAKILDI
Barış Atay, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Jandarmalar arasında Ortaca Adliyesi'ne getirelen Atay, yaklaşık 1 saat süreyle savcıya ifade verdi. Atay, savcılıktaki sorgusunun ardından serbest bırakıldı. Atay, adliyeden çıkışta yaptığı açıklamada, şöyle dedi: 

"Bu aslında Türkiye'de hukuk sisteminin ne kadar garabete dönüştüğünün bir kanıtıdır. Artık her şey hakaret olarak nitelendiriliyor. Ama bu Yusuf Yerkel denen şahsın Cumhurbaşkanlığı danışmanı olmasından dolayı kendine olan güveninin nerelere ulaştığını görmekteyiz. Fakat söylediklerimin arkasındayım. Eğer Türkiye'deki en büyük facianın yaşandığı Soma'daki 301 maden işçisinin öldüğü bir kazada, yere düşen bir madenciyi tekmelemekten ne kadar özgüven duyuyorsa, başka konularda da kendinde aynı özgüevini duyması gerekmektedir. Söylediklerinin arkasında olması gerekir." 

Atay, açıklamasının ardından kendisine otomobilde bekleyen kendisi gibi oyuncu olan eşi Beste Sultan Kasapoğlu Atay'ın yanına gidip, adliyeden ayrıldı. Atay'a barodan tahsis edilen avukat Berna Babaoğlu Ulutaş da yaptığı açıklamada, "Yusuf Yerkel'in şikayeti üzerine açılan soruşturma kapsamında Dalyan'da gelmiş olduğu tatilde hakkında yakalama kararı bulunan müvekkilim Barış Atay, gözaltına alınıp, adliyeye getirildi. Atmış olduğu twitte, hakaret bulunmadığına dair savunmamızı yaptık. Savcılık tarafından ifadesi alındıktan sonra, serbest bırakıldı" dedi.

Oyuncunun avukatı Efkan Bolaç,  Barış Atay'ın serbest bırakıldığını Twitter'dan "Ortaca savcılığında ifadesi alınan @barisatay serbest bırakıldı. Ama tekmecinin tekmesi hala Soma sokaklarında" ifadeleriyle duyurdu.

Barış Atay, 22 Kasım 2013’te Redhack soruşturması kapsamında polis tarafından gözaltına alınmış, 3 gün sonra serbest bırakılmıştı.

Almanya’da dünyaya gelen Barış Atay, 2002 yılında, ’Aşk ve Gurur’ dizisindeki ’Kenan’ rolü ile ekran karşısına çıktı. Ancak, 2007-2011 yılları arasında Hamdi Alkan’ın ’Arka Sıradakiler’ dizisindeki ’Saffet’ rolü ile daha çok tanındı. Son olarak ’Hayat Devam Ediyor’ adlı dizide ’Kürşat’ rolünü canlandırdı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.