Dolar 32,4774
%0.5
Euro 35,0075
%-0.16
Altın 2.328,740
%0.36
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Barış Selçuk Parkı'na görkemli açılış

Barış Selçuk Parkı'na görkemli açılış

Karabağlar Belediyesi’nin, günümüz ihtiyaçlarına yanıt verecek şekilde yenilediği Gazeteci Barış Selçuk Parkı, çalışmaların tamamlanmasının ardından görkemli bir törenle yeniden vatandaşların kullanımına açıldı Karabağlar Belediyesi'nden gazetecilere hediye

  • Ege Postası
  • 15.09.2017 - 11:06

Barış Selçuk Parkı’na görkemli açılış. Parkı farklı kılan ise modern bakış açısıyla dizayn edilmesinin yanında, haber peşinde koşarken hayatını kaybeden bir basın emekçisinin adını taşıyor olması.

Hatay Poligon’daki parkın açılış törenine İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen, CHP Karabağlar İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız, Barış Selçuk’un ailesi, belediye meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılış töreninde konuşan Tacettin Bayır, Barış Selçuk'la tanışıklığı olduğunu belirterek, "Gazetecilik yapmanın bu kadar zor olmadığı bir dönemde, düşüncelerini açıkça ifade edebilen, istediklerini yazan, işini iyi takip eden ama bunu yaparken de esprileriyle etrafındaki gazeteci camiasını da eğlendiren bir kardeşimdi. Adına yakışır bir park yaptığı içinde belediye başkanıma ve Karabağlar Belediyesi'nin bütün ekibine saygılarımı sunuyorum” dedi.

SON ZAMANLARDA GAZETECİLİK ZOR ZANAAT 

Törende konuşan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, günümüzde bağımsız gazeteciliğin çok daha zor olduğunun altını çizerek, “Gazetecilik zor bir meslek, kolay değil. Biz dünyadaki haberleri onlar vasıtasıyla alıyoruz. Bilimde, kültürde, sanatta, toplumsal olaylarda her şeyi bizlere aktarıp bilgilendiriyorlar. Özellikle son zamanlarda ülkemizde basın yayın alanındaki sıkıntıları hep birlikte yaşıyoruz. Demokrasinin kurumsallaşması adına bunları doğru bulmuyoruz. Umarız özgürlükleri kısıtlanan gazetelerde en kısa zamanda özgürce kendi haberlerini yapma olanağı bulabilirler” diye konuştu.

Gazeteci Barış Selçuk adını taşıyan parkı yenilemekten onur duyduğunu ifade eden Başkan Selvitopu sözlerine şöyle devam etti; “Bu parkı her yönüyle yeniden ele aldık. Çağdaş, insanlarımızın rahatlıkla kullanabileceği, her türlü güzel görselin olduğu bir park haline getirdik. Barış Selçuk'un mesleğini yaparken gösterdiği hassasiyeti, biz de bu parka yansıtmaya çalıştık. Benzer çalışmalarımız Karabağlar'ın her bölgesinde devam edecek. Var olan parkları yenilemeye, çağdaş modern bir kent dokusu yapmaya hedeflendik.”

İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen ise günümüzde trafik kazlarının da terörden farksız olduğunu ve Barış Selçuk’un trafik terörüne kurban gittiğini ifade etti. Dikmen, İzmir’in Barış Selçuk’u hiçbir zaman unutmadığını da belirterek, parkın yenilenmesi çalışmaları dolayısıyla Başkan Selvitopu ve Karabağlar Belediyesi çalışanlarına teşekkür etti.

Barış Selçuk’un ailesi adına konuşan ağabeyi Dr. Savaş Selçuk da,  Başkan Selvitopu ile Karabağlar Belediyesi çalışanlarına minnettar olduğunu ifade etti. Selçuk, “Barış, iyi bir gazeteci, iyi bir arkadaş ve iyi bir bireydi. İyi bir basın emekçisinin adının bu parkta yaşıyor olması bizleri gururlandırıyor” dedi.

MEMNUNİYETİ DİLE GETİRDİLER 

Törende konuşan Poligon Mahalle Muhtarı Tarık Kavas ve Muammer Akar Mahalle Muhtarı Sıtkı Kuzu da Karabağlar Belediyesi’nin böylesi bir çalışmaya imza atmasından duydukları memnuniyeti ifade ettiler. Konuşmaların ardından açılış kurdelesinin kesen protokol üyeleri ile vatandaşlar hep beraber fonda çalan şarkılara eşlik ettiler.  Daha sonra toplu olarak park gezildi ve Başkan Selvitopu yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Parkta bulunan vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği Başkan Selvitopu, vatandaşlarla sık sık fotoğraf çektirdi. Vatandaşlar, parkın yenilenmesinden duydukları memnuniyeti her fırsatta Başkan Selvitopu’na ifade ettiler.

MODERN HALE DÖNÜŞTÜRÜLDÜ 

Toplam 9 bin metrekare alan üzerinde bulunan Barış Selçuk Parkı içine yürüyüş ve bisiklet yolları, çocuk oyun ve yine çocuklar ve yetişkinler için spor aletleri yapıldı. Ayrıca figürlü duvarlar, dikey bahçe, amfi, kuru ve süs havuzu da yine parka ayrı bir güzellik kazandırdı. Parkın yeşil alan miktarı da dikkat çekici şekilde arttırılarak, çok sayıda ağaç ve bitkiyle zenginleştirildi.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.