Dolar 32,4339
%-0.16
Euro 34,7540
%-0.62
Altın 2.436,080
%-0.01
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Baro Başkanı Özcan'dan 'demokrasi' vurgusu

Baro Başkanı Özcan'dan 'demokrasi' vurgusu

İzmir Barosu Başkanı Av. Aydın Özcan, Bergama Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından düzenlenen “Demokrasi” konulu panele konuşmacı olarak katıldı.

  • Ege Postası
  • 04.02.2017 - 09:48

Bergama Belediyesi Meclis Salonu’nda düzenlenen panele, Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Bergama Belediye Başkan Yardımcısı Ali Kahyaoğlu, Dikili Belediye Başkan Vekili Çiğdem Elibol, Bergama Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Av. Nurcan Şengül, Bergama Baro Temsilcisi Av. Güntekin Yıldırım ve Bergamalılar dinleyici olarak katıldılar.

Uğur Mumcu, Muammer Aksoy, Bahriye Üçok, Ahmet Taner Kışlalı, Necip Hablemitoğlu, Cavit Orhan Tütengil ve devrim şehitlerinin anıldığı panel Bergama ADD Başkanı Av. Nurcan Şengül’ün açılış konuşmasıyla başladı. Konuşmasında Meclis’ten geçen anayasa paketi ve yeni başkanlık sistemine değinen Şengül; “Türkiye bugünlere iktidar kötüye kullanılarak, temel hak ve özgürlükler sınırlanarak, kısıtlanarak, demokrasi çoğunluk baskısı ile yozlaştırılarak, din istismar edilerek, eğitim gericileştirilerek, emperyalizmin ortaklaşa çabaları ve askeri darbelerle geldi. Bugün Türkiye’miz Cumhuriyet değerleri ile bağdaşmayan bir ateş çemberi içerisinde. Geçmişte Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde vermiş olduğumuz mücadelemizi sağduyulu bireyler olarak her cephede, inanılmaz bir birlik ve beraberliği sağlayarak yine vereceğiz “ diye konuştu.

Daha sonra söz alan İzmir Barosu Başkanı Av. Aydın Özcan konuşmasına katledilen aydınlarımızı anarak başladı. Özcan konuşmasında; “İktidarda olan siyasi parti, iktidara geldiği günden beri Türkiye Cumhuriyeti’ni başkanlık sistemi dayatması ile karşı karşıya bırakmıştır” dedi. 15 Temmuz darbe girişiminden sonra yaşananlara değinen Özcan; “15 Temmuz darbe girişimi sonrası ilan edilen olağan üstü hali ve kanun hükmündeki kararnamelerin ilk dönemini herkes anlayış ile karşıladı. Ama üç aylık dönem bittikten sonra ikinci olağan üstü hal ve kanun hükmünde kararnameler dönemi başladığında bir baktık ki, adeta vatandaşların temel hak ve özgürlükleri kısıtlanıyor. Avukatların savunma hakları kısıtlanıyor. Avukatlık mesleği ötekileştirilmek ve itibarsızlaştırılmak isteniyor. Şimdi ise üçüncü olağanüstü hal ve kanun hükmünde kararnameler dönemini yaşıyoruz. Bunu kabul etmek mümkün değil” dedi. Özcan konuşmasında Yeni Anayasa teklifi ile parlamenter sistemden çıkıldığını ve kuvvetler birliğinin getirilmek istendiğini belirterek, yürütme organının hem yasama hem de yargı denetiminden muaf kalacağını söyledi. Sağduyulu hiçbir vatandaşımızın bu anayasa değişikliğini kabul edemeyeceğini belirten Av. Aydın Özcan “bu nedenle İzmir Barosu olarak bu anayasa değişikliğine hayır diyoruz” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.