Dolar 32,3817
%0.2
Euro 35,0295
%-0.1
Altın 2.326,350
%0.26
Bist-100 9,14
%0.69

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Baro Başkanı yaralıları ziyaret etti

Baro Başkanı yaralıları ziyaret etti

İzmir Barosu Başkanı Aydın Özcan, İzmir’deki terör saldırısı sonucu Ege Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırılan yaralıların sağlık durumuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Özcan, saldırı sonrası sosyal medyada terörü öven paylaşımlarla bulunanlar hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti. Baro Başkanı, yaralıları ziyaret etti

  • Ege Postası
  • 05.01.2017 - 21:02

İzmir Adliyesi mevkiinde saat 16.00 sıralarında meydana gelen terör saldırısında polis Fethi Sekin ve zabıt katibi Musa Can şehit oldu. Yaralıların ise isimleri belli oldu. Hain saldırıda yaralı olanların isimleri ise şöyle: 

“Polis memurları Mehmet Ali Gökçe ve Oğuzhan Batuhan Atik, avukat Bülent Karagöz, avukat Cansu Güler, avukat Gökhan Mertol, avukat Feride Karamıkoğlu ve vatandaşlar Nadire Ayçiçek, Sibel Avcı ile Ersoy Kaya.” Yaralıların hayati tehlikelerinin olmadığı öğrenildi.

ÖZCAN HASTANEYE GELDİ
İzmir Barosu Başkanı Aydın Özcan da hastaneye gelerek, yaralıları ziyaret etti. Ziyaret sonrası kapıda bekleyen gazetecilere açıklamalarda bulunan Özcan, yaralıların sağlık durumuyla ilgili bilgi verdi. Özcan, şehitlere Allah’tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diledi. 4 meslektaşının yaralı olarak hastaneye kaldırıldığını aktaran Özcan, şunları kaydetti:


“Meslektaşlarımızın durumunu öğrenmek için geldik. Meslektaşlarımızın 2’siyle görüştük. Durumları gayet iyi. 2 meslektaşımız da ameliyata alındı. Hayati tehlikesi olduğu söylenen bir meslektaşımızın ameliyatı bitti. Şu an durumu gayet iyi. Ameliyatı başarılı geçti. En çok ondan korkuyorduk. Bir meslektaşımızın ameliyatı sürüyor ama hayati tehlikesi yok. Yaralı vatandaşların da tedavilerinin devam ettiğini biliyoruz. Ege Üniversitesi Hastanesi şu anda seferber olmuş durumda. Bütün yaralılara en iyi şekilde tedavi sunmaya çalışıyorlar. Yaralı avukatlar Bülent Karagöz, Funda Işık, Cansu Güler ve Gökhan Mertol’un tedavisi sürüyor. Durumu ağır olan Bülent Karagöz’ün ameliyatı başarılı geçti. Hayati tehlikesi kalmadı.”
Patlama sırasında adliyede olmadığını belirten Özcan, yakın bir yerde olduğunu ve patlama sesini duyduğunu söyledi. Sosyal medyada yapılan paylaşımlarla İzmir’in hedef gösterildiğini ifade eden Özcan, “Bu olaydan 15-20 gün önce sosyal medyada İzmir’in hedef olarak gösterilmesini biz İzmir Barosu olarak suç duyurusunda bulunmuştuk. Şimdi de sosyal medyada bana birçok mesaj gelmiş. İzmir’deki bu patlamadan dolayı çok mutlu olduklarını ifade edenler var. Bunlar çok üzüntü verici şeyler. Biz 79 milyon olarak Türkiye’nin neresinde olursa olsun herhangi bir patlamada herhangi bir vatandaşımızın ya da güvenlik görevlilerimizi yitirdiğimizde acımızın eşit olması lazım. Teröre karşı birlik beraberlik içerisinde olmamız lazım. Hangi siyasi görüşten olursak olalım şuan için bu acı olaylarda birleşmemiz lazım. Tek yürek ve tek yumruk olmamız lazım. Sosyal medyada abuk subuk paylaşımlarda bulunanlarla da İzmir Barosu bundan sonra da her türlü suç duyurusunda bulunacaktır. Bu vesileyle sayın savcılarımızı bu tür beyanlarda bulunanlar hakkında her türlü işlemi yapmaya davet ediyoruz. Gereğinin yapılmasını istiyoruz.” 

AK PARTİ HEYETİNDEN ZİYARET

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Nükhet Hotar ve beraberindeki AK Partili İzmir Milletvekilleri, İzmir’deki terör saldırısında yaralanan vatandaşları hastanede ziyaret etti. 
İzmir Adliyesi’nin hakim ve savcıların kullandığı C Kapısı önünde bomba yüklü aracın patlatılması ve ardından çıkan çatışmada yaralanarak, Ege Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan yaralıların tedavisi sürüyor. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Nükhet Hotar, beraberinde AK Parti İzmir Milletvekilleri Kerem Ali Sürekli, Mahmut Atilla Kaya, Hamza Dağ, AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican ve partililer, hastanede yaralıları ziyaret ederek, doktorlardan sağlık durumları hakkında bilgi aldı. Ziyarette partililer yaralıların yakınlarına geçmiş olsun dileklerini iletti. Yaralı Gökhan Mertol’un anne ve babasıyla yakından ilgilenen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Nükhet Hotar, aileyle birlikte yaralı Mertol’u ziyaret etti. 
Ziyaret sonrası gazetecilere kısa bir açıklama yapan Hotar, “Yaralılarımızı ziyaret ettik ve takibini yapmaya devam edeceğiz. Aramızda bir değerlendirme toplantısı yapacağız ve daha sonra tekrardan ziyaret edeceğiz. Şuanda yaralılarımızın durumu iyi Allah’a şükür. Allah’ım ailelerine bağışladı. Şehidimizin olması çok acı verici bir şey. Kahraman polisimiz sayesinde gerçekten çok büyük bir katliam önlendi. Ailelerine sabırlar diliyorum. Hepimizin başı sağ olsun” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.