Dolar 32,5121
%-0.11
Euro 34,7955
%-0.2
Altın 2.427,750
%-0.1
Bist-100 9.687,00
%0.43

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Baro'dan 'Adem ile Havva' savunması

Baro'dan 'Adem ile Havva' savunması

İzmir Barosu'nun 16 Nisan referandumu öncesi hazırladığı, "Adem ve Havva"lı hayır videosu, çeşitli kesimlerden tepki çekerken, Baro'dan çarpıcı açıklama geldi.  Baro'dan 'Adem ile Havva' savunması

  • Ege Postası
  • 08.03.2017 - 10:16

İzmir Barosu tarafından, gündemdeki anayasa değişikliği konusunda hazırladığı videoyla ilgili açıklama yapıldı, sürdürülen "Yıpratma kampanyası"na karşı hukuki yollara başvurulacağı bildirildi.

İzmir Barosu'na video tepkisi!

16 Nisan referandumu öncesi İzmir Barosu tarafından hazırlanan, "Bireylerin ve toplumların tercihi bazen telafiedilemez durumlar yaratabilir. Tercihinize dikkat edin. Eğer adem hayır diyebilseydi, hepimiz cennette olabilirdik. Alman halkı hayır diyebilseydi 65 milyon insan ölmeyecekti. Esaslı sistem değişiklikleri bizi hep iyiye götürecek değişiklikler olmalıdır. Fili durumu yasal hale dönüştürmek için yapılmamalıdır" ifadelerinin yer aldığı, "Hazreti Adem ve Hazreti Havva"lı video hazırladı. Videoya çeşitli kesimlerden, dini değerlere hakaret edildiği eleştirileri geldi. Tepkilerin sürmesi üzerine baro tarafından açıklama yapıldı. 

Baro üyesi AK Partili vekilden Baro'ya video tepkisi

Açıklamada, "Avukatlık Kanunu’nun 76. Maddesinde, Baroların; hukukun üstünlüğünü, insan haklarını savunmak ve korumak, avukatların ortak ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla tüm çalışmaları yürüten tüzel kişiliği bulunan, çalışmalarını demokratik ilkelere göre sürdüren kamu kurumu niteliğinde meslek kuruluşları olduğu belirtilmiştir. Bu amaç doğrultusunda Barolar ve Türkiye Barolar Birliği toplumumuzun kaderini tayin edecek her türlü yasa değişikliğinde bilgi ve düşüncelerini ifade etmeyi kanundan kaynaklanan bir görev olarak yerine getirmektedir" denildi. Açıklama şöyle: 

"Kaldı ki, 1982 Anayasası’nın hazırlanması sürecinde Türkiye Barolar Birliği Olağanüstü Genel Kurulu yeni anayasanın baştan kaleme alınması gerektiği görüş ve inancında olduğunu açıklamıştır. Aradan geçen zaman hukukçuların haklılığını ortaya çıkarmıştır.

Anayasa değişikliğinin hukuki sonuçlarını anlatmak ve vatandaşlarımızı bilgilendirebilmek amacı ile baromuz tarafından hazırlanan, kısa video çalışmasında, dini duyguları rencide edecek herhangi bir saikle hareket edilmemiş olup toplumsal hassasiyetlere ve dini değerlerimize aykırı bir tema da kullanılmamıştır. Aksine; toplumun değerleri doğrultusunda, insanlığın varoluşundan bu yana kabul görmüş bir inanış örneksenerek tercihlerin hassasiyeti vurgulanmaya çalışılmış,  bireysel ve toplumsal kararların ne denli önemli sonuçlar doğurduğu anlatılmıştır.

KABUL ETMİYORUZ

Bu süreçte çıkmış olduğu yolda hiçbir siyasi ideoloji gütmeden ve dini ayırım yapmadan çalışan İzmir Barosu’na yönelik; bir kısım basın ve sosyal medyada yapılan haksız, ağır ve hedef gösteren yayın ve paylaşımları kabul etmiyoruz. Hakaret ve tehdit içeren bu yazı ve paylaşımlar hakkında baromuz tarafından gerekli kanuni yollara başvurulacaktır.

İzmir Barosu; laik ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti’nin varlığı, ülkenin bölünmez bütünlüğü, kuvvetler ayrılığı, hukukun üstünlüğü, yargı bağımsızlığı, düşünce ve ifade özgürlüğü ile Atatürk İlke ve Devrimlerinden yana taraf olup bu kazanımların devamı için üzerine düşen sorumluluğu her koşulda yerine getirmeye devam edecektir.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.