Dolar 32,3244
%0.23
Euro 35,0705
%-0.15
Altın 2.282,260
%0.21
Bist-100 9,01
%2.29

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Baro referandumda 'işbaşı'nda

Baro referandumda 'işbaşı'nda

İzmir Barosu anayasa değişikliği gündeme geldiği günden bu yana sürdürdüğü çalışmalarını 16 Nisan günü gerçekleştirilecek olan referandum günü de devam ettirecek. Özcan: 16 Nisan'da açığız

  • Ege Postası
  • 14.04.2017 - 11:37

İzmir Barosu Başkanı Aydın Özcan, sandıklarda yaşanması olası sorunlara müdahale edebilmek amacıyla baronun 16 Nisan günü sabahtan itibaren açık olacağını belirterek, “Sorun yaşayan vatandaşlarımız bizi arayarak destek isteyebilirler” dedi.

Bir buçuk aydır her Perşembe referandumda görev alacak avukatlara yönelik sandık başı eğitim programları düzenlediklerini ifade eden Özcan, “Anayasa değişikliği gündeme geldiği günden bu yana, daha TBMM’de görüşmeler sürerken gerekli uyarılarımızı yaptık. Referandum süreci başladığı andan itibaren ise gerek kitlesel toplantılarla gerekse yerel toplantılara katılarak anayasa değişikliği ile yapılmak istenenleri tüm halkımıza anlatmaya çalıştık. Yayınlar hazırladık. Bu süre zarfında bir yandan da referandum günü görev alacak meslektaşlarımıza yönelik sandık başı eğitim programları düzenledik. 16 Nisan’da gerçekleştirilecek olan ve Anayasa değişikliğinin oylanacağı referandum esnasında gönüllü müşahitlerin hızlı bir şekilde karşılaştıkları hukuki sorunları iletebilmeleri ve seçim sürecinin hukuki anlamda güvenli şekilde yürümesi için avukat desteğinin sağlanması çok önemli.  Bu nedenle sandıklarda yaşanacak olası sıkıntılara karşı 16 Nisan günü İzmir Barosu sabahtan itibaren gelen bütün taleplere yanıt verecek bir şekilde organize olmuştur. İzmir Barosu tarafından kurumsal olarak avukat organizasyonunun yapıldığının ilçe seçim kurulları ve sandık kurulları tarafından biliniyor olması müşahitlerin herhangi bir soruna müdahale ettiklerinde olumsuz sonuç alma ihtimalini ortadan kaldıracaktır. İnanıyor ve görüyorum ki, sağduyu sahibi halkımız anayasa değişikliği ile hedeflenen tek adam rejimine izin vermeyecek ve büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün göstermiş olduğu çağdaş uygarlık düzeyine ulaşma yolundan ayrılmayacaktır. Vekillerin yapamadığını o makamın esas sahibi olan halkımız yapacak ve egemenliğine sahip çıkacaktır. Ben bir kez daha halkımızı öncelikle oy kullanmaya sonrasında ise sandıklara sahip çıkmaya davet ediyorum” şeklinde konuştu.

Referandumda sandıklarda hukuki desteğe ihtiyaç duyan İzmirliler, 16 Nisan günü İzmir Barosu’nun 0 (232) 463 00 14 numaralı telefonuna ulaşabilirler.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.