Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Baro üyesi AK Partili vekilden Baro'ya video tepkisi

Baro üyesi AK Partili vekilden Baro'ya video tepkisi

AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ, İzmir Barosu'nun hazırladığı "Adem ve Havva"lı "hayır" videosuna tepki gösterdi. Hukuki Araştırmalar Derneği (HUDER) üyesi bir grup avukat, İzmir Barosu önünde yaptıkları yazılı açıklamayla Baro'ya 'özür dile' çağrısı yaptı. Baro'ya video tepkisi sürüyor

  • Ege Postası
  • 07.03.2017 - 15:52

AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ, İzmir Barosunun 16 Nisan'daki halk oylaması için hazırlattığı "hayır" videosunda Hazreti Adem ve Hazreti Havva'nın öyküsüne yer vererek dini değerleri alay konusu ettiğini belirterek bu yaklaşımı kınadığını bildirdi.

HUDER'den video tepkisi

Dağ, yaptığı açıklamada, İzmir Barosunun halk oylamasındaki ortaya koyduğu tavrın kabul edilemez olduğunu vurguladı.

İzmir Barosu'na video tepkisi!

İzmir Barosunun hazırlattığı "hayır" propagandası içerikli videonun sosyal medyada paylaşıldığına dikkati çeken Dağ, şöyle konuştu:

"Biz müslümanların inancına göre Hz. Adem ile Hz. Havva, Arafat Meydanının tam ortasında bulunan Rahmet Dağında buluşmuşlardır ve bu buluşma müslümanlar için bir kutsiyet ifade etmektedir. Bu buluşmadan ötürü müslümanlar her sene arefe günü Arafat'ta buluşmaktadırlar. İzmir Barosunun 16 Nisan günü yapılacak referandum için üyelerinin parasıyla hazırlamış olduğu kısa video da bu olay ahlaksızca resmedilmiş ve dini değerler şuursuzca alay konusu edilmiştir. Baştan sona yanlış bilgilerle ve yanlı bakış açışı ile hazırlanan bu videoyu İzmir barosu üyesi olarak doğru bulmuyorum, kabul etmiyorum ve kınıyorum. Sayın Baro başkanımızın ideolojik yaklaşımı ile ve siyasi beklentileriyle baronun yönetilemeyeceğini artık anlaması gerekmektedir."

-"Asıl işlerini yapsınlar"

İzmir Barosunun bir meslek örgütü olduğunu, üyelerinin sorunları ile ilgilenmesi gerektiğini hatırlatan Dağ, "Bir meslek örgütü olan baronun, yönetiminin siyasete bu derece meraklı olması ne yazık ki bu tür yanlışları ortaya çıkarmaktadır. Bunun yanında meslek örgütü olarak asıl işi kendi üyelerinin yani avukatların sorunları ile ilgilenmek ve bunlara çözüm üretmek olan baronun bu görevini de tamamen unutmuş olduğunu görmekteyiz." şeklinde konuştu.

AK Parti iktidarları döneminde Türkiye'deki bütün vesayetlerin bir bir ortadan kalkmakta olduğuna işaret eden Dağ, İzmir Barosu'nun son yaptığı örnekte olduğu gibi bu tür kuruluşlar üzerinden yıllarca siyasi iktidar üzerinde hegemonya kurmaya çalışan ve kendilerini siyasetin üstünde bir güç sanan yapıların da artık sonunun geldiğini kaydetti.

Dağ, "Allah’ın izni ile 17 Nisan sabahı itibariyle Türkiye bu tür yapılardan artık kurtulacak ve milletin gücünün üstünde hiçbir güç kalmayacaktır." dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.