Dolar 32,3780
%0.19
Euro 35,0278
%-0.11
Altın 2.324,000
%0.15
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başarılı iş kadınlarından 8 Mart mesajı

Başarılı iş kadınlarından 8 Mart mesajı

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü için farklı sektörlerden iş kadınları günün önemiyle ve ülkemizdeki kadınların daha iyi bir konuma gelebilmesiyle ilgili görüşlerini açıkladı.

  • Ege Postası
  • 07.03.2017 - 09:51

Özellikle iş hayatında kadınların daha titiz ve daha disiplinli olduklarını belirten iş kadınları, kadın - erkek eşitliğinin önemine dikkat çekti.

Erkunt Traktör Sanayii A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Zeynep Erkunt Armağan:

İŞ HAYATINDA KADIN - ERKEK EŞİTTİR”

Toplumsal cinsiyet eşitliği, iş hayatında ve sosyal hayatta kadının güçlendirilmesi, kadının kendi gücüyle ilgili farkındalığının arttırılması konuları benim için sektörel işim kadar önemli. 8 Mart 2016 Dünya Kadınlar Günü’nde Erkunt Traktör Sanayii A.Ş. olarak imzaladığımız Birleşmiş Milletler Kadının Güçlenmesi Prensipleri (WEPs) ile kadın istihdamını, çalışma hayatında cinsiyet eşitliğini ve insan haklarına saygılı şirket politikaları geliştireceğimizi resmi olarak da beyan ettik. Sektörle ilgili sivil toplum görevlerimin dışında, kadının güçlendirilmesi ile ilgili olarak da önemli STK’larda çalışmaktayım. TOBB Kadın Girişimciler İcra Kurulu, TOBB Kadın Sanayiciler Kurulu ve MAİB Yönetim Kurulu bünyelerinde kadının iş hayatında güçlenmesi, erkeklerle eşit şartlardan yararlanması, kadının üretici /işveren olabilmesi için gereken alt yapının hazırlanması konularında pek çok sanayici ve girişimci ile beraber faaliyetlerde bulunmaktayım. İnanıyorum ki, toplumunun yarısını oluşturan kadın nüfus iş hayatında da aynı oranda var olmadan, Türkiye’de iş hayatının tam olması mümkün değildir. Buradan yola çıkarak Erkunt Traktör, sektöründe ilk mavi yaka kadın çalışanlara kapılarını açmış şirket olma unvanını da korumakta ve her geçen gün kadın çalışan sayısını arttırmaya yönelik çalışmalar yapmaktadır.

Çamlaraltı Koleji Genel Müdürü Gülçağ Gençer:

EN ÖNEMLİSİ ÇOCUKLARIMIZA İYİ EĞİTİM VERMEK”

İçinden geçtiğimiz dönemde kadın olmak zor. Ülkemiz için, geleceğimiz için Türk kadınları olarak çalışmaya, emek vermeye devam edeceğiz. Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün açtığı çağdaşlık ve uygarlık yolunda yürümek en büyük hedefimiz. Elbette güzel bir takım gelişmeler de mevcut. Özellikle üst düzey yöneticilik pozisyonunda kadınların sayısının arttığını görüyoruz. Bunda kadınların azimli, pensip sahibi olması ve işini layıkıyla yapmasının rolü büyük. Biz kadınların önemli bir görevi de anne olarak tüm çocuklarımızın donanımlı ve eğitimli bireyler olmalarını sağlamak. Çocuklarımızın daha iyi bir konuma gelmesi için eğitime önem vermeliyiz. Özellikle kız çocuklarımızın geleceğe güvenle bakabilmelerinin ve özgür birer birey olabilmelerinin ilk ve en önemli koşulu iyi eğitim almalarından geçiyor.

First Class Gayrimenkul Danışmanlığı Yönetim Kurulu Başkanı Gülçin Okay:

YÖNETİM KADROLARINDA KADINLARA MUTLAKA YER VERİLMELİ”

İş hayatı bize yönetim kadrolarında kadınların bulunduğu şirketlerin daha başarılı olduklarını gösteriyor. İnsanlar eğer ticarette başarılı olmak istiyorsa, yönetim kadrolarında mutlaka kadınlara yer vermeliler. Çünkü kadınlardaki disiplin, özveri, titizlik ve detaycılık, maalesef erkeklerde yok. Bu saydığım vasıflar da kadınların çalıştığı kurumların başarıyı yakalamasını sağlıyor. Ülke olarak üstümüze düşen görev nitelikli ve başarılı kadınların hak ettikleri göreve gelmelerini sağlamak ve önlerindeki engelleri kaldırmak. Ayrıca kız çocuklarımızın donanımlı hale gelmelerini sağlamak için onların eğitimlerine de en az erkek çocukları kadar önem vermeliyiz.

Uygar Çocuk Anaokulları Kurucusu Sevgi Temizer:

KADIN - ERKEK EŞİTLİĞİ, İŞ YAŞAMINDA DAHA ÇOK HİSSEDİLMELİ

Toplumda kadınların yerinin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Her şeyden önce bir anne olan kadınlar, ülkemizin kalkınmasına ekonomik anlamda ciddi katkı yaparken; toplumun daha huzurlu bir halde olmasını da sağlıyor. Kadın - erkek eşitliği iş yaşamında daha çok hissedilmelidir. Kadınlar yapısı gereği dikkatli, hırslı sorumluluk sahibi, cesaretli, girişken ve iletişim kabiliyetleri de yüksektir. Kadınların bulunduğu ortamda sevgi ve saygı da daha çok hissedilir. Tüm kadınların dünya emekçi kadınlar gününü kutluyorum. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.