Dolar 32,5878
%0.35
Euro 34,8587
%0.36
Altın 2.492,220
%0.31
Bist-100 9.704,00
%1.88

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başbakan'dan Gökçek açıklaması

Başbakan'dan Gökçek açıklaması

Başbakan Binali Yıldırım, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in istifa edeceği iddialarıyla ilgili, "Kim söylüyor. Dedikoduya göre amel edilir mi'" dedi.

  • Ege Postası
  • 06.10.2017 - 14:33

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Başbakan Yıldırım'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

Sayın İbadi'den böyle bir davet gelmiştir. Bu konuda arkadaşlarımız içeriği, zamanlaması konusunda çalışıyorlar. Yapılacak bu ziyaret tabii ki önemli bir ziyarettir. O bakımdan hazırlıklarının dikkatli bir şekilde yapılması gerekir.

Başika'daki askerlerimiz DEAŞ'la mücadeleye katılacak olanlara eğitim vermek üzere oradalar. Irak da DEAŞ'la mücadele ettiğine göre, burada eğitilen Ninova mücahitleri, muhafızları da bu işte önemli görev ifa ettiğine göre aramızda bu konunun mesele olmaması gerektiğini düşünüyoruz.

Yok hükmündeki referandumdan sonra ilişkileri Irak merkezi hükümetle daha da geliştirmek istiyoruz. Irak’ın toprak bütünlüğü bizim için önemlidir. Sınırlarımızda statü değişikliği kabul edilemez bir önceliğimizdir. Herhangi bir ayrımcı hareketin başlaması Türkiye’nin milli güvenlik meselesidir. Habur’un biraz batısında Ovaköy sınır kapısının faaliyete geçilmesini teklif ettik. 

(Sınır kapıları ve hava sahasının tamamen kapatılması) Hepsinin planlaması hazırlıkları yapıldı. Zamanı yeri hasıl olduğunda gerekli adımlar atılır. Türkiye’nin hedefi Kuzey Irak’taki Kürt kardeşlerimiz Araplar değildir. Her türlü etnik grup orada rahatça yaşamalıdır. Bizim derdimiz kişisel ihtiyaçları için karar alanların bu kararların karşılığını görmesidir.

(Melih Gökçek'in istifa edeceği iddiası) Kim söylüyor. Dedikoduya göre amel edilir mi'

AK Parti'de istifa iddiaları... Cumhurbaşkanlığı'ndan açıklama

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.