Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başbakan'dan Kılıçdaroğlu'na: 'Evet' de iktidar ol

Başbakan'dan Kılıçdaroğlu'na: 'Evet' de iktidar ol

Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Binali Yıldırım, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirerek, “Bozuk plak gibi her gün 'hayır hayır' diyeceğine, 'evet' de ve milletin desteğini alıp iktidar ol” dedi. Başbakan Binali Yıldırım, Uşak'tan sonra Muğla'da halka hitap etti. Başbakan Yıldırım'dan Kılıçdaroğlu'na:

  • Ege Postası
  • 26.03.2017 - 15:51

Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu salonlardan çıkmamakla eleştirdi, "Gel meydana kardeşim, meydana gel. Meydanda vatandaş" dedi. Ana muhalefet partisi genel başkanının ağır olması gerektiğini kaydeden Yıldırım, "Hayır, hayır diye bozuk plak diye yalan söyleyeceğine sen de evet de Kılıçdaroğlu, bu değişikliğe evet de. Sen de çalış, sen de milletin gözüne gir, sen de iktidar olursun" diye konuştu.

Binali Yıldırım'ın ''Evet'' çağrısı yanıtsız kaldı

Başbakan Binali Yıldırım, 16 Nisan'da yapılacak referandum öncesinde, Uşak'ı ziyaret etti. Uşak'ta 15 Temmuz Şehitleri Meydanı'nda miting yapan Başbakan Binali Yıldırım, 'Anadolu'nun yiğit evladı', 'Yolların kralı' sloganlarıyla karşılandı. 

Binali Yıldırım yaptığı konuşmada, sayılı günler kalan referandumun ülke ve demokrasi için önemli olduğunu belirterek, "Ya diyeceğiz ki 'bu sistem iyidir, bu 82 model araba, anayasa ikide bir yolda bırakan darbe üreten anayasa bize yeter' diyeceğiz veya diyeceğiz ki 'Türkiye gelecek hedeflerine büyük Atatürk'ün işaret ettiği muasır medeniyetler seviyesine bu anayasa ile gitmez değiştirelim' diyeceksiniz" dedi.

Türkiye'de hangi parti olursa olsun, tek başına iktidar olması gerektiğini vurgulayan Binali Yıldırım, "Her zaman tek başına hükümet çıksın. İşi şansa bırakmayalım. Bugün Ak Parti, yarın başkası da olabilir. Kim olursa olsun ama mutlaka tek başına güçlü iktidar olsun. Bu bölgede güçlü olunmazsa işimiz zor. Güçlü olmak mecburiyetindeyiz. Bununu için bu değişikliği getirdik" dedi. 

"ŞEYTAN TAŞLADIK" 

Ak Parti'nin 14 yıllık iktidarında yaptığı hizmetleri sayan Binali Yıldırım, anayasa değişikliğiyle ilgili de şunları söyledi:

"Biz de boş durmadık yollar yaptık okullar yaptık. Hastaneler yaptık. Tarıma sanayiye üretime her türlü desteği yaptık. Bunu yaparken şeytan taşladık. Darbecileri def ede ede buraya geldik. Cumhurbaşkanını seçeceğiz dedik. Olmaz dediler. Elektronik muhtıra verdiler. 367 icadını çıkardılar. Biz de olmaz mı diyorsunuz kardeşim dedik. Millete sorduk. Vatandaş dedi ki 'siz misiniz cumhurbaşkanını seçtirmeyen. Ben seçtireceğim' dedi ve Recep Tayyip Erdoğan'ı seçtiniz. O da seçilmiş cumhurbaşkanı başımızda. Yaptığımız iş, seçtiğimiz cumhurbaşkanlığa uygun anayasa değişikliğini yapmak, Bundan başka bir şey değil."

İktidar olarak 17- 25 Aralık, Gezi olayları, 15 Temmuz darbe girişimini atlattıklarını anlatan Binali Yıldırım, "Bu millet büyük millet. Bu milletle kimse bilek güreşi yapamaz. PKK'sı da FETÖ'sü de DAEŞ'ı da alayı da gelse bu millet hepsinin hakkından gelir. Darbeciler püskürttük. İnlerine girdik, şimdi hepsi hesabını veriyor. Hesap vereceklere şehitlerin hesaplarını verecekler" dedi. 

"ENGELLİ KOŞU BİTİYOR, ENGELSİZ KOŞU BAŞLIYOR"

Binali Yıldırım, önlerine çıkarılan engellere, darbe girişimlerine karşın, hizmet üretip vatandaşın hayalini gerçekleştirdiklerini anlattı, "Yeni sistemde engel yok. Engelli koşu bitiyor, engelsiz koşu başlıyor. İşte fark bu. 50 yılından bu yana 67 yıl geçti. Üç dönem toplam 34 sene tek parti iktidar olmuş. 67 yılın yarısı boşa gitmiş. Yarısında Türkiye kazanmış. Kazandıklarımızı artık kaybetmeyelim, sürekli kazanalım" diye konuştu. 

"KILIÇDAROĞLU SEN DE ÇALIŞ"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na eleştiren, anayasa değişikliği ile Türkiye'nin güçleneceği görüşünü savunan Binali Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

"'Hayır, hayır diye bozuk plak diye yalan söyleyeceğine sen de evet de Kılıçdaroğlu, bu değişikliğe evet de. Sen de çalış, sen de milletin gözüne gir, sen de iktidar olursun. Sen niye karşı çıkıyorsun. En başta ekonomi şaha kalkacak. Bir Türkiye'yi üç Türkiye yaptık. Şaka değil. Bu Erdoğan için değil her doğan için. Buna ihtiyacımız var. Terörle mücadele gücümüz artarsa, güçlü hükümet demek teröristin korkulu rüyası demek. İşte bakın kaçacak delik arıyorlar. Dün Siirt'teydim. Bitlis'teydim. Herkes 'kahrolsun PKK' diye bas bas bağırıyor. İki yıl önce bayraklarını insanlar, açığa çıkaramıyorlardı. Terör örgütü bütün bölgeyi sindirmişti. Vatandaşlarımızı doğuda da batıda da teröre karşı tek yürek olmuş, bir olmuş, beraber olmuş teröristler kaçacak delik arıyorlar. Nereye gidenlerse gitsinler peşlerindeyiz. Enselerindeyiz."

Binali Yıldırım, Kılıçdaroğlu'nun gençlerin siyasete girmesine hayır dediğini ileri sürerek şunları söyledi:

"CHP bu anayasa değişikliğine hayır diyor. Değişikliğin ne getirip götürdüğünü bilmiyorlar. Yalan dolan aynen bozuk plak gibi döndür. Dönüyor dönüyor aynı şey. Bozuk saat bile günde iki kez doğru söyler. Bunlar bozuk saati bile aratmaya başladılar. Babaannemin dediği gibi bunlar üflüyor ha babam üflüyor. Bunlar hiç sorumluluk almadılar. Bizim karşılaştığımız sorunların onda birisini görselerdi kaçacak yer ararlardı. Sosyal sigortaları nasıl batırdığını sen biliyorsun değil m? Millet unuttu sanıyor. Kalkmış salon salon geziyor. Salonlardan çıkmıyor. Gel meydana kardeşim. Meydana gel. Meydanda vatandaş. Her gün akla hayale gelmeyen iddialar. Maksat kafaları karıştırmak. Ana muhalefet partisinin genel başkanı biraz ağır olur, biraz ağır ol. SSK genel müdürlüğü yapmış, işte biliyoruz daha fazlasına gerek yok."

Binali Yıldırım, Türkiye uğraşan herkesin 'hayır'cı olduğunu ileri sürdüğü konuşmasında "Şimdi 'hayır' diyenlere bakalım. CHP hayır diyor, HDP o da hayır diyor. Terör örgütü PKK, FETÖ onlar da hayır diyor. Avrupa'nın bazı ülkeleri onlar da hayır diyor. Bunlar tesadüf mü ya'" dedi.

Bir de milliyetçilik adına hayır kervanına katılan 'maskeli milliyetçiler' olduğu görüşünü savunan Binali Yıldırım, "Siz nasıl milliyetçisini? Ülkücü kardeşim, PKK ile aynı safta duranlara gereken cevabı verecek inşallah. Milliyetçi, FETÖ'nün oyuncağı olur m? Olmaz. Milliyetçi, Türkiye düşmanlarıyla iş tutar mı sanıyorsunuz" diye konuştu. 

BAŞBAKAN YILDIRIM, MUĞLA'DA KONUŞTU

Başbakan Binali Yıldırım, Uşak'tan sonra Muğla'da halka hitap etti. Yıldırım, hizmette ayrım yapmadıklarını belirterek, "Biz ayrım yapmayız herkese aynı mesafedeyiz. Hiçbir zaman Türkiye haritasını renklere ayırmadık. Biz aldığı yerleri ihya eden almadığı yerleri ihmal eden olmadık. Bunu en iyi Muğla bilir" dedi. Türkiye'nin büyümesinin bazılarını ranatsız ettiğini öne sürerek, "Daha çok rahatsız olacaksınız daha çok. Türkiye'yi güçlü görmek istemeyenler ellerinden geleni arkalarına koymuyorlar. Bu ülkede kriz çıkarmak meclisi hükümeti iş yapamaz hale getirmek adeta alışkanlık haline gelmiş" dedi.

'MUĞLA O GECE ONLARA DÜNYAYI DAR ETTİ'

Türkiye'de yaşanan darbeleri anlatan Yıldırım, Gezi olaylarını, 17- 25 Aralık'ı ve 15 Temmuz'u hatırlatarak, şunları söyledi:

"Muğla o gece onlara dünyayı dar etti. Alçaklar Cumhurbaşkanı'nı yakalayıp hayatına kast etmek istediler ama bu millet, siz ülkenize sahip çıktınız, bayrağa hükümetinize sahip çıktınız. Allah sizden razı olsun. 249 şehit verdik binlerce kişi gazi oldu ama Türkiye'nin istiklaline zarar vermedi. O gece şehit olanlar arasında Muğla'nın yiğitleri de vardı. Bu vatan sevgisi olduğu sürece bize içerde dışarda hiçkimse bir şey yapamaz. 16 Nisan'da millet iradesine kast edenleri bir daha meydana çıkamayacağı tarih sahnesinde yok olup gideceği bir dönemi ortaya koyacağız. Hazır mıyız Muğla'"

'BİZİM ANLAYIŞIMIZDA YAŞAM TARZI İLE İLGİLENMEK YOK'

Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti hükümetlerinin kimsenin yaşam tarzına, özel hayatına, giyimine karışmadığını söyleyerek, şöyle devam etti:

"AK Parti bugüne kadar kimsenin ne giydiğine ne yediğine nasıl yaşadığına karıştı m? Yaşam tarzına müdahale etti m? Herkesin yemesi, içmesi ibadeti kendine. Biz memlekete bakıyoruz. Memleketin yolları mı yapılacak, okulu mu. Biz ordayız. Bizim anlayışımızda vatandaşın özel hayatı yaşam tarzı ile ilgilenmek yok. Türkiye'de istismar siyaseti son bulmuyor. Biri çıkıyor Doğu ve Güneydoğu'daki vatandaşlarımızı istismar ediyor, bir başkası çıkıyor Ege'deki vatandaşlarımızın hislerini istismar ediyor, bir başkası sahil şeridini istismar ederek hayatta kalma mücadelesi veriyor. Bunlar şimdi biraraya toplanmış hayır kampanyası başlattılar. Lütfen elinizi vicdanınıza koyun bu sorulara öyle cevap verin,. ne söylüyorlar ne vaad ediyorlar. Bu hayırcıların söylediği bir şey duydunuz m? Bunlar korku siyaseti yapıyorlar. Bunlar karamsarlık pompalıyorlar. 'Evet' çıkarsa Türkiye bölünecekmiş hadi oradan. Sen bırak Türkiye'nin bölünmesini de bölücülerin ağzıyla konuşma. Hayırcılardan hayır gelmez. Evet'te bereket var. Hizmetleri yok. Laf laf laf. Lafla peynir gemisi yürür mü' İftira, yalan, dolan. Bu ülkeyi renklere ayırarak en büyük kötülüğü yapıyorlar. Ana muhalefet partisinin genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, o kadar yalan söylüyor ki aşağı mahallede yalan söylüyor yukarı gelirken kendi de inanıyor. Rejim değişecek diyorlar, iftira atıyorlar. Rejim 1923 yılında cumhuriyet kuruldu ve rejimin adı kondu. Vesayet odaklarına yaslanıp milletin sırtına bindiler. O devir artık geçti." 

BAŞBAKAN YILDIRIM'A FAHRİ DOKTORA ÜNVANI VERİLDİ

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Senatosu'nun aldığı kararla Başbakan Binali Yıldırım'a fahri doktora ünvanı verildi. MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar tarafından akademik kıyafeti giydirilen Başbakan Yıldırım, "Ödüllendirilmek ve takdir edilmek güzel bir şey" dedi. 

MSKÜ Atatürk Kültür Merkezi'ndeki törende konuşan Başbakan Binali Yıldırım, "Üniversiteler küresel düşünen yerler, burada meslek öğreneceksiniz, burada ne öğrendiğinizden ziyade fikir dünyanızın ne kadar değiştiğini göreceksiniz. Uygulama olmadan kitaptan öğrenemezsiniz. Üniversitelerin toplumun tüm kesimlerine açık olması bulunduğu şehirle bütünleşmesi lazım. Üniversite okuyanlar için dil bilmek önemli. Ülkemiz daha çok kazanacaksa biz kaybetmeye hazırız. Bu değişiklik Erdoğan için değil her doğan içindir" diye konuştu. 

15 Temmuz'a da değinen Yıldırım, "Alçaklar çaldıkları helikoptere binip ülkenin Cumhurbaşkanı'na saldırdılar bu hainliği gördük. Çılgınlık yapan canıyla bedelini öder. Kolay kolay bu ülkede kimse bir daha çılgınlık yapamaz" dedi. 

Şehit aileleri ile birlikte basına kapalı olarak yemek yiyen Başbakan Yıldırım'ın Dalaman Havalimanı'ndan özel uçağıyla Ankara'ya hareket edeceği öğrenildi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.