Dolar 32,3752
%0.18
Euro 34,9831
%-0.23
Altın 2.325,700
%0.23
Bist-100 9,07
%-0.11

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başbakan İzmir'de şehit aileleriyle iftar yaptı

Başbakan İzmir'de şehit aileleriyle iftar yaptı

Başbakan ve AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım İzmir'e geldi. Yıldırım, şehit aileleriyle iftar yaptı. Yıldırım konuşmasında İzmir Marşı'ndan dizeler okudu, Yüzbaşı Şerafettin'i, Bekir komiseri, Fethi Sekin'i anlattı. Yüzbaşı Şerafettin'i, Bekir komiseri, Fethi Sekin'i anlattı

  • Ege Postası
  • 23.06.2017 - 16:34

EGE POSTASI - Başbakan ve AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, havayoluyla İzmir'e geldi.

Yıldırım'ı Adnan Menderes Havalimanı'nda parti yöneticileri karşıladı. Yıldırım'a Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya eşlik etti.

Yıldırım, havalimanından kentte konaklayacağı otele geçti. Yıldırım, Kaya Termal Otel'de şehit ailesi ve yakınlarının yer aldığı iftar yemeğine katıldı.

Başbakan konuşmasında şunları söyledi;

“Manevi güzelliklerle dolu Ramazan ayı yardımlaşma ayıdır. Sabır ihsan ayıdır. İmtihanların en zorundan geçen siz şehit aileleri aynı zamanda sabrında, metanetinde en büyüğünü yaşıyorsunuz. Allah sabrınızı daim etsin. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Siz değerli ailelerine yakınlarına sabır gazilerimize hayırlı ömür diliyorum.

Sizler bize aziz şehitlerimizin yadigarısınız. En değerli varlıklarınız sevdikleriniz bayrağı vatanı devleti için kendini feda etti. Bu topraklar üzerinde yüzyıllardır özgür ve bağımsız şekilde yaşıyorsak bu her bir şehidimizin sayesinde. Şehitlerimizin bize bıraktığı mübarek toprakları korumak terörden arındırmak için gece gündüz çalışıyoruz.

Kayıplarımız şehitlerimiz oluyor. Zaman zaman milletçe canımız yanıyor. Bu ülkenin bağımsızlığı için bütünlüğü için hayatını veren asker polis güvenlik güçlerimizi Allah’tan rahmet diliyorum.

Sizlerin her zaman yanınızda olmak bizim birinci vazifemiz. Bu millet kadir şinastır. Şehidine de ailesine de vefalıdır. Şehidini kendi şehidi ailesini ailesi bilir. Ateş düştüğü yeri yakar ama sizin evinize düşen her ateş Türkiye’nin bütün ailelerinin evine de düşmüş ateştir. Sizlerin her zaman yanınızda olmak en büyük görevimiz.

İzmir’den Vana’a, Sinop’tan Mersin’e memleketin her bir tarafında yan yana omuz omuz birlik beraberlik kardeşlik anlayışıyla düşmana karşı koymuş canlarını ülke için seve seve feda etmeden çekinmemiş şehitlerimizin bizdeki yeri gökyüzündeki parlayan yıldızlardır.

İzmir Marşı’nda ne diyor; ‘İzmir’in dağlarında oturdum kaldım şehit olanları deftere yazdım. Öksüz yavruları bağrıma bastım kader böyleymiş ey garip ana kanım feda olsun güzel vatana.’ Bu millet öksüz yavruları bağrına basmayı yüreği yanın annelerin gözyaşlarını silmeyi bilmiştir. 

Kahramanlarımızı iyi bileceğiz. Onları unutmayacağız unutturmayacağız. İzmir’in şimdilerde adı pek de hatırlamayan şehidi vardı. Yüzbaşı Şerafettin. İzmir’de işgal sırasında beraberindeki 40 askeri saldırıda kaybeder. Kendisi de yaralanır. Yaralı olduğu halde İzmir hükümet konağına koşar. Düşman bayrağını indirerek göğsündeki kanın bulaştığı ayyıldızlı bayrağı diker. Tedavi altındayken ‘ölsem ne gam İzmir’i kurtardık ya der. Mustafa Kemal, Yüzbaşı Şerafettin’in isminin yanında İzmir’in de kullanmasını ister. Soyadı kanununa kadar isminin yanında İzmir’i de kullanır. Sonra İzmir’i soyadı kabul eder. Artık onun adı Şerafettin İzmir’dir.

Şerafettin İzmir aradan yıllar geçer rahatsızlanır. İzmir halkı vefa gösterir Şerafettin İzmir’e ev almak için kampanya başlatır. Kendisi bu hareket karşısında “Benim yaptığım vatan mücadelesidir, askerliktir” der kabul etmez. Daha sonra rahmetli olur. Rabbim bütün vatan şehitlerini cennetiyle müşerref eylesin. 

Yıl 2016… 15 Temmuz gecesi İzmir’de destan yazıldı. FETÖ darbe girişiminde Urla’dan Valiliği kuşatmak amacıyla şehir merkezine getirilmek istemen 400 harp okulu öğrencisini taşıyan kafile polis tarafından durdurulur. Bekir komiser darbecileri durdurur. Geçit vermez. Darbecilerin başındaki “Bizi belindeki o küçük tabancayla mı durduracaksın” der. Yiğit komiser “Ailemde 3 şehit var. Dördüncü ben olurum ama sizi buradan geçirtmem” diyor. “Tabancamda 13 mermi var. Israr edersen biri sana nasip olur” der. Kararlılık karşısında darbecinin başındaki ve konvoy geldikleri gibi geri döner.

Yıllar geçse de milli şuur asla kaybolmaz. Dimdik ayakta olur. Ne zaman lazım olursa alçaklara gereken cevabı verir.

İzmirliler şehitlerin hatıralarına sahip çıkmıştır. Yakın zamanda canı pahasına şehirde yaşayan insanları korumak için polis memurumıuz Fethi Sekin kendisini kurşunlara siper etti. Canıyla bedel ödedi, alçaklara da gerekli bedeli ödetti. İzmir halkıda onun vefasını unutmadı. Görülmemiş bir katılımla sağanak yağmura rağmen onbinlerce İzmirli cenazesine katılarak gereken vefayı gösterdi.İzmirli böyledir. Vatan deyince millet deyince bir araya gelir. İzmir şehidin emanetlerine de sahip çıkmayı herzaman bilmiştir."

ASLA KURTULAMAYACAKLAR!
Yıldırım ayrıca, mahkemelerde ifade veren FETÖ’cü general ve komutanlar için çok sert ifadeler kullandı. Yıldırım, “Şu anda mahkemelerde darbeyi planlayanların verdiği ifadeleri görüyorsunuz. İşi nasıl sulandırmaya çalışıyorlar. Şehit yakınlarının gazilerin gözlerinin içine baka baka yalan söylüyorlar. İstedikleri kadar çırpınsın ve yalan söylesinler. Mutlaka ve mutlaka hukuk içinde en ağır cezayı almaktan asla kurtulamayacaklar” açıklamasını yaptı.

Yıldırım konuşmasının devamında terörle mücadelenin kararlılıkla süreceğini söyledi.

DARP EDİLEN MÜEZZİNİN GÖREVLİ OLDUĞU CAMİYE GİTTİ

Başbakan Binali Yıldırım, İzmir'de şehit aileleri ve gazilerle iftarda buluşmasının ardından, 15 Temmuz darbe girişiminde sela okuduğu sırada darp edilen Mehmet Kuzgun'un müezzinlik yaptığı Narlıdere Kutlu Yalvaç Camii'nde teravih namazı kıldı.
İzmir Balçova'da bulunan Kaya Termal'de düzenlenen iftar programında şehit aileleri ve gazilerle bir araya gelen Başbakan Binali Yıldırım, 15 Temmuz darbe girişiminde sela okuduğu sırada darp edilen Mehmet Kuzgun'un müezzinlik yaptığı Narlıdere Kutlu Yalvaç Camii'nde teravih namazı kıldı. Çocuklara oyuncak hediye eden Yıldırım cemaatle sohbet ederken, daha sonra imamın odasında kendisine ikram edilen çayı içti.

BAYRAM TÖRENİNE KATILACAK

Yıldırım cumartesi arife günü ise AK Parti İl Teşkilatı'nın bayramlaşma töreninde yer alacak. Bayramlaşma saat 10:40'da gerçekleşecek.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.