Dolar 32,3286
%0.24
Euro 35,0658
%-0.16
Altın 2.301,820
%1.07
Bist-100 9,04
%2.68

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başbakan İzmir'e geldi

Başbakan İzmir'e geldi

Başbakan Yıldırım, terörle vardiyeli çalışmaya başlandığını belirterek,” “Bir DEAŞ yapıyor, bir PKK yapıyor sonra sıra sende deniyor FETÖ yapıyor böylece marifetlerini ortaya koyuyor. Bu bitişin arifesidir. Bu mücadele uzun soluklu ama bunun mutlak galibi Türkiye Cumhuriyeti Devleti olacaktır" dedi. Terör saldırısına ilişkin ilk değerlendirme

  • Ege Postası
  • 06.01.2017 - 07:54

Adnan Menderes Havalimanı VIP Salonu’nda basın toplantısı düzenleyen Başbakan Binali Yıldırım, terör saldırısına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Başbakan Yıldırım, terör eyleminde şehit olanlara rahmet, yaralılara acil şifalar dileyerek, “9 yaralılarımızın durumları iyi hayati tehlikeleri yok. Bu olay alçak PKK terör örgütünün planladığı ve ele geçirilen silahla mühimmata baktığımız zaman boyutunun çok büyük olduğu anlaşılıyor. Kazara başarılı olsalardı herhalde büyük bir felaketi güzel İzmirimiz yaşayacaktı. Ancak özellikle polislerimiz bilhassa trafik polisimiz Fethi Seki arkadaşımız hayatını hiçe sayarak, canını vererek büyük felaketi önlediği gibi bu alçak planlı yapanları etkisiz hale getirmek için büyük kahramanlık göstermiştir. İzmirimizi büyük felaketten döndürmüştür. Bu vesileyle kahraman polislerimize, gerekse diğer polis kardeşlerimize teşekkür ediyoruz. Bu kez alçak emellerine ulaşamadan son 10 gündür polis ve jandarmanın aldığı tedbir büyük bir felaketin önlenmesine vesile olmuştur” diye konuştu.

Yaralıları ve şehit ailelerine ziyarette bulunacaklarını belirten Başbakan Binali Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Şunu milletimizi İzmirliler bilmeli ki biz bu ülkeyi bölmek isteyen bu milletin akrdeşliğini bozmak isteyen kim olursa olsun asla bunu başaramayacak çünkü milletimiz kardeşliği birliği bozanlara prim vermiyor. Ama görüyoruz ki son zamanlarda Türkiye’nin başını ağrıtan bu alçak örgütle artık vardiyeli çalışmaya başladık 8 saat biri, o bitiriyor birine veriyor. 24 saat çalışıyorlar. Bu da terörün kutsalının hiçbir değeri olmadığını gösteriyor. Bir DEAŞ yapıyor, bir PKK yapıyor sonra sıra sende deniyor FETÖ yapıyor böylece marifetlerini ortaya koyuyor. Bu bitişin arifesidir. Bunlar çılgınca eylemlerini bundan sonra da yapma gayretinde olacaklar. Ama bizim güvenlik güçlerimiz de bunlara nefes aldırmayacak amansız bir şekilde mücadeleye devam edecektir. Bu mücadele uzun soluklu ama bunun mutlak galibi Türkiye Cumhuriyeti Devleti olacaktır. Vatandaşlarımız normal hayat akışlarını değiştirmesin, bunu yaparlarsa terör örgütlerine hizmet etmiş olurlar. Onarlın amacı da bu insanları korkuya sevketmek ve böylece ülkenin bütün değerlerini aşındırmak. Buna asla müsaade etmemeliyiz, bütün askerimiz, silahlı kuvvetimiz, korucularımız kış kar, güce gündüz demeden görevlerinin başındadır. Büyük bir azimle ülkemizin selameti için canla başla çalışmaktadır. Tekrar geçmiş olsun diyorum.”

ŞEHİT AİLESİNE GİTTİ

Başbakan Binali Yıldırım ilk olarak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile geldiği Adnan Menderes Havalimanı'nda düzenlediği basın toplantısında saldırı hakkında açıklamalarda bulundu. 

Ardından saldırıda şehit olan katip Musa Can’ın Eski İzmir’deki evine giderek taziye ziyaretinde bulundu. Yaklaşık yarım saat boyunca içeride kalan Başbakan Yıldırım, aileye taziyelerini iletti. Bu ziyaretin sonrasında Yıldırım, saldırıda şehit düşen polis memuru Fethi Seki’nin Bornova’daki evine hareket etti. Polis memurunun ailesine de taziyelerini ileten Başbakan, yaralıları ziyaret etmek için Ege Üniversitesi Hastanesi’ne geçti.

YARALILARI ZİYARET ETTİ

Başbakan Binali Yıldırım, İzmir Bayraklı Adliyesine gerçekleştirilen terör saldırısının ardından kente gelerek yaralıları ve İzmir Emniyet Müdürlüğü'nü ziyaret etti.

Başbakan Binali Yıldırım ilk olarak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile geldiği Adnan Menderes Havalimanı'nda saldırı hakkında açıklamalarda bulundu. Ardından saldırıda şehit olan katip Musa Can’ın Eski İzmir’deki evine giderek taziye ziyaretinde bulunan Başbakan Yıldırım, saldırıda şehit düşen polis memuru Fethi Sekin'in Bornova’daki evine de taziye ziyaretinde bulundu. Başbakan Yıldırım, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın bir sonraki durağı ile hain saldırıda yaralananların tedavi gördüğü Ege Üniversitesi oldu. Burada yaralı vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini sunan Yıldırım, Soylu ve Akdağ'a, AK Parti İzmir Milletvekilleri de eşlik etti. Daha sonra İzmir Emniyet Müdürlüğü'nü ziyaret eden Başbakan Yıldırım, Adnan Menderes Havalimanı'na giderek kentten ayrıldı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.