Dolar 32,5036
%0.05
Euro 34,9099
%-0.18
Altın 2.441,300
%0.21
Bist-100 9.717,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başbakan İzmir'e geliyor

Başbakan İzmir'e geliyor

Bakan Zeybekçi Başbakan Yıldırım'ın bu yıl Ege Bölgesi'nde ilk kez yapılacak Ege Ekonomik Forumu açılış konuşması yapmak için kente geleceğini açıkladı. İlk defa yapılacak o forum için

  • Ege Postası
  • 03.10.2017 - 19:39

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, İzmir Borsası'ndaki pamuğun ilk ürün töreninden sonra 25- 26 Ekim 2017 tarihlerinde Ege Bölgesi'nde ilk kez yapılacak Ege Ekonomik Forum'un basın toplantısına katıldı. Ekonomi Bakanı Zeybekçi forumun açılış konuşmasını Başbakan Binali Yıldırım gerçekleştireceğini açıkladı.

Türkiye'den ve yurt dışından önemli isimlerin de konuşmacı olarak katılacağı forumun, küresel gelişmeler ışığında bölgesel vizyon sağlamasının amaçlandığı ifade edildi. 'Türkiye ve global büyüme sorunları' ile başlayacak Ege Ekonomik Forum, Türk ve Yunan dostluğunun ortaya konulacağı 'İki Yaka Bir Deniz', 'Ege Bölgesi ekonomisi ve sanayisi', 'Sürdürülebilir inovatif tarım', 'Bölgenin enerji üssü olması', 'İpek Yolu'ndan günümüze ticaret ve lojistik', 'Ege'nin muhteşem kentlerinden geleceğin kentlerine' ve son olarak da 'Ege Bölgesi'nin marka değerleri'nin ortaya konulacağı oturumlar düzenlenecek.

Zeybekci: İzmir'i serbest bölgeler kenti yapacağız

İzmir Ticaret Borsasında 'ilk pamuk' töreni

ZEYBEKCİ: BEREKETLİ SONUÇLAR ÇIKARACAKTIR

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, bu yıl ilk kez Ege'nin bütün illerinden temsilcilerin katılımıyla düzenleyecekleri Ege Ekonomik Forum ile ilgili, "Eminim EGEV ve İzmir’in sivil dinamikleri ile yapılan bu etkinlikler, boş geçmeyecektir ve bölge ekonomisi açısından bereketli sonuçlar çıkaracaktır." dedi. 

İzmir’de 25 ve 26 Ekim tarihlerinde Ekonomi Bakanlığının desteği, Ege Ekonomiyi Geliştirme Vakfının (EGEV) bölge ortaklığıyla "Küresel Gelişmeler Işığında Bölgesel Vizyon" hedefiyle düzenlenecek Ege Ekonomik Forum’un tanıtım toplantısında konuşan Bakan Zeybekci, İzmir’in 10 bin yıldan bu yana Batı Anadolu’nun başkenti olduğunu söyledi. 

Zeybekci, AK Parti hükümeti olarak İzmir’e tekrar bu özelliğini kazandırmak istediklerini belirterek, Ege Bölgesi’ni; kuzey-güney ve doğu-batı ekseninde hızlı tren, köprüler ve otoyol ağlarının olduğu, 10 bin yıllık tarihiyle yılda 20-30 milyon turist hareketliliğinin yaşandığı, zengin bir tarım ürünleri çeşitliğine sahip bir bölge olarak hayal ettiğini dile getirdi. 

Forumun ortaklarından EGEV’i çok önemsediğini belirten Zeybekci, vakfın sadece Ege illeri ile sınırlı kalmayıp, Antalya, Isparta, Burdur'u hatta Yunanistan’ı kapsayacak şekilde yapılanması gerektiğini, bunun bölge ekonomisi için daha verimli olacağına inandığını kaydetti.

Zeybekci, bu yıl ilk kez düzenleyecekleri Ege Ekonomik Forum’un geleneksel hale getirilip uzun yıllar devam etmesini temenni ettiklerini, Yunanistan’ın da bu foruma ev sahipliği yapıp, iki ülke arasında karşılıklı olarak düzenlenmesi gerektiğini vurguladı. 

Ege Bölgesi’nin ciddi bir zenginliğe sahip olduğuna dikkati çeken Zeybekci, "Bölgedeki illerin tek başına ortaya koyduğu değer, bir araya gelmeleri haline 10’a katlanacak. Eminim EGEV ve İzmir’in sivil dinamikleri ile yapılan bu etkinlikler, boş geçmeyecektir ve bölge ekonomisi açısında bereketli sonuçlar çıkaracaktır. İnşallah bu önemli bir gösterge olacak. 25-26 Ekim çok güçlü etkinlik olacak. Ege şemsiyesi altında toplanıp, kadını ve erkeğiyle diz kıra kıra zeybek oynadığımız muhteşem bir şov haline dönüşecek. Sonra arkası da gelecektir." diye konuştu. 

Bakan Zeybekci, konuşmasının ardından Batı Anadolu Serbest Bölgesi Ön Protokol İmza Töreni'ne katıldı. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.