Dolar 32,5959
%0.25
Euro 34,8234
%0.46
Altın 2.410,990
%-0.9
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başbakan Kemalpaşa'da açılış yaptı yeni müjde verdi

Başbakan Kemalpaşa'da açılış yaptı yeni müjde verdi

Başbakan Binali Yıldırım, İzmir- İstanbul Otoyolu'nun Kemalpaşa bağlantısının hizmete açıldığı törende, Kuzey Otoyolu'yla ilgili müjde verirken, " İzmir'e her şey helal olsun. İzmir benim evim memleketim" dedi. Başbakan İzmir'de 2. gün mesaisine Kemalpaşa'dan başladı

  • Ege Postası
  • 08.03.2017 - 12:15

EGE POSTASI - İki günlük programı kapsamında İzmir'e gelen Başbakan ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, kentteki ikinci gününde mesaisinin startını Kemalpaşa'dan verdi. Yıldırım, İzmir- İstanbul Otoyolu'nun Kemalpaşa bağlantısını hizmete açtı. 

Törene Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Nükhet Hotar, AK Parti'nin İzmir ve Manisa'nın eski ve yeni milletvekilleri, İzmir Valisi Erol Ayyıldız, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Karayolları Genel Müdürü İsmail Kartal, Karayolları 2'nci Bölge Müdürü Abdülkadir Uraloğlu, Kamu Özel Sektör Ortaklığı Bölge Müdürü Murat Gönenli, davetliler ve İzmirliler katıldı.

Başbakan'dan İzmir'de mini referandum zirvesi

Yıldırım açılışta 92 kilometrelik Çiğli-Aliağa-Çandarlı Yolu’yla(Kuzey Otoyolu'nda ) ilgili de müjde verdi. Yıldırım, tamamlanan 10 kilometrenin ardından  6 km uzunluğundaki Koyundere Kavşağı (Menemen-Manisa) ayrımı yolunda çalışmaların da bitmek üzere olduğunu, kalan 76 kilometrelik kesim için ihale yapıldığını duyurdu.

Yıldırım şunları söyledi;

"Değerli kardeşlerim. Şimdi Bursa'ya kadar da 85 km otoyol bitti. Önümüzdeki günlerde onu açacağız. İzmir tarafından 26 km bitti onu bugün açıyoruz. Bu yol ne anlama geliyor'Cumhuriyet kurulduğundan beri 6 bin kilometre yol yapılmış. Şimdi bizim dönemimizde kaça çıktı? 25 bin 200 kilometre. Ayrıca bütün sıcak asfaltlı yapılan yolların 2002'ye kadar 8 bin 500 kilometre. Şimdi bu yolların toplam tutarı 21 bin 300 kilometre. 3 katı.İstanbul - İzmir arası 5,5 saat. 2 saat 50 dakikaya düşecek. İzmir içinde herhangi bir yere gidene kadar geçen sürede İstanbul’a gideceksiniz.

KUZEY OTOYOLU MÜJDESİ

İzmir'e verdiğimiz sözleri birer birer yapıyoruz. Kuzey Otoyolu Çiğli'den başlıyor Bergama'ya kadar gidiyor biliyorsunuz. Koyundere'ye kadar bitirdik. Koyundere'den Menemen'e doğru 6 kilometre bitmek üzere. Toplam 16 kilometre...Bunun üzerine 76 km'ik kısmında ihalesini yaptık başlıyoruz. Aliağa'da, Menemen'de trafik çilesi sona erecek. otoyoldan rahat konforlu şekilde kullanacaksınız. Biz laf üstüne laf koyarak değil taş üstüne taş koyarak hizmet üreterek bugünlere geldik. Bugün açtığımız yol 1 buçuk milyar...Helali hoş olsun. İzmir'e her şey helal olsun. İzmir benim evim memleketim. Memleketime hizmet etmek benim için en büyük gururdur. İzmir her zaman hizmetin karşılığını vermiştir."

KILIÇDAROĞLU'NA TEŞEKKÜR ETTİ
Anayasa değişikliği teklifine yönelik de mesajlar veren Yıldırım, " Bu anayasa değişikliğini biz ne kadar anlatalım diye uğraşıyoruz. Aslında bizim Sayın Kılıçdaroğlu’na teşekkür etmemiz lazım. Bizim anlatamadığımızı ne güzel anlattı. Başbakan ve Cumhurbaşkanı ayrı partilerden olursa anlaşamazlarsa ne olacak dedi. İşte biz de bunu diyoruz. Mevcut sistem bunu getiriyor. Anlaşmazlığı, yetki tartışmasını ortadan kaldırıyor. Bir detay var, Sayın Kılıçdaroğlu sistemin değiştiğinin farkında değil. Onun da yorgunluğuna denk geldiğini düşünelim" dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.