Dolar 32,3641
%0.14
Euro 34,9931
%-0.21
Altın 2.325,120
%0.2
Bist-100 9,12
%0.49

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başbakan Yıldırım'dan Bornova ve Bayraklı mitingi!

Başbakan Yıldırım'dan Bornova ve Bayraklı mitingi!

Başbakan Binali Yıldırım, İzmir'deki dördüncü gün mesaisinde Bornova ve Bayraklı'da miting düzenledi. Yıldırım'ın hedefinde CHP Lideri Kılıçdaroğlu vardı. Yıldırım, "Kılıçdaoğlu diyor ki; '15 Temmuz tiyatrodur, kontrollü darbedir' Bu ağız Persilvanya'nın ağzı, onların diliyle konuşmayı bırak" dedi. Yıldırım'dan Bornova ve Bayraklı mitingi...Hedefte Kılıçdaroğlu:

  • Ege Postası
  • 12.04.2017 - 15:28

Başbakan Binali Yıldırım, referandum çalışmalarını sürdürdüğü İzmir'de, sabah saatlerindeki sivil toplum buluşmasından sonra Bornova ve Bayraklı'da miting yaptı.

Bornova'da Çamdibi'ne uğrayıp burada ilk olarak kokoreççiye giren Başbakan Binali Yıldırım, kısa sürede içeride kaldıktan sonra aynı semtteki Evlad - ı Fatihanlar Derneği'ni açtı, otobüsten kısa bir konuşma yaptı. Yıldırım, şunları söyledi:

Başbakan Yıldırım: 'Türkiye bir yol ayrımında!'

"Evlad-ı Fatihan'ın torunları, Çamdibi'ni iyi biliriz. 2014 yılında sokak sokak ev ev gezdik. Evlad-ı Fatihan'larla tanıştık. Kardeş olduk, bir olduk birlikte Türkiye olduk. Pazar günü Evlad-ı Fatihanlar, İzmir için o kötü sözleri söyleyenlere cevabı verecek misiniz'" dedi. Gençlerden destek isteyen ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun gençlere yönelik düzenlemeye gösterdiği eleştirileri hatırlatan Başbakan Binali Yıldırım, "Sen darbe gecesi, belediye başkanının evinde otururken, geceyi geçirirken o gençler meydanlardaydı. Bayrak elde, ezan dilde bu ülkeyi korumak için meydanlara indiniz. Türkiye'nin meydanlarına indiniz. Gençler bizim geleceğimiz teminatımız. Güçlü Türkiye sadece Anadolu topraklarının değil, Balkanların, Ortadoğu'nun, Kafkaslarında teminatıdır. Güçlü olacağız, güçlü olmanın yolu, bir olmak, beraber olmak birlikte Türkiye olmaktır" dedi. Gençlerin bu sırada 'Vur de vuralım öl de ölelim" sloganı atması üzerine ise Yıldırım, "Bizim vurmakla öldürmekle işimiz olmaz. Bizim işimiz yaşatmak" dedi. Dernek açılışından sonra Başbakan Binali Yıldırım, Bornova'ya geçti.

Başbakan Binali Yıldırım, İzmir’in Bornova ilçesinde düzenlenen mitingde vatandaşlarla buluştu.

"EVET' VEREN DE GÖNLÜMÜZÜN SULTANI, 'HAYIR' VEREN DE BAŞIMIZIN TACI"

Bornova Cumhuriyet Meydanı'nda vatandaşlara seslenen Başbakan Binali Yıldırım, alandaki gençlerin, "Dik dur eğilme imam hatip seninle' diye bağırması üzerine "Biz sadece yaradanın önünde eğiliriz. Başka hiçbir şeyin önünde eğilmeyiz" dedi.

CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal'ın "Hayır çıkarsa düşmanı denize dökmüş gibi sevineceğiz" sözlerine değinerek, "Sen kimi denize dökeceksin. Sen bu milleti tanımamışsın. Bu millet bunun cevabını sandıkta verir. Evet veren de gönlümüzün sultanıdır hayır veren de başımızın tacıdır. Biz evet verenleri baş tacı yapıp hayır verenleri hain ilan etmiyoruz. Biz, PKK haindir diyoruz. FETÖ haindir diyoruz. Bazı Avrupa ülkeleri hayır diyen PKK ile FETÖ ile kol kola girmiş kampanya yapıyorlar. Bizim itirazımız bunadır. PKK'nın, FETÖ'nün dost gibi görünüp Türkiye'nin düşmanlarıyla kol kola girenlerin hayır dediği yerde benim milletim evet der. İster CHP'ye gönül versin, ister AK Parti'ye ister milliyetçi ülkücü olsun. Bu bayrağa sahip çıkan herkes Pazar günü Türkiye'nin geleceğini oylayacak" dedi.

"BU AĞIZ PENSİLVANYA'NIN AĞZIDIR, ONLARIN DİLİYLE KONUŞMAYI BIRAK"

PKK'nın, Kandil'in, Pensilvanya'daki terörist başı adeta kin ve nefret kustuğunu söyleyen Başbakan Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kılıçdaoğlu diyor ki; '15 Temmuz tiyatrodur, kontrollü darbedir' Bu ağız Persilvanya'nın ağzıdır, onların diliyle konuşmayı bırak. 249 şehidimizin ruhunu incitiyorsun. Gazilerimizi üzüyorsun kardeşim. İzmir'le dalga mı geçiyorsu? Asker kılığına girmiş alçaklara o gece en güzel cevabı gençler verdi. Sizler verdiniz. Rejimin adı, cumhuriyettir. Cumhuriyet 1923 yılında kurulmuş ve daima bu milletin elinde sonsuza kadar yaşayacaktır. Tek adamlığa gelince Sayın Kılıçdaroğlu, 7 seçimi kaybeden ben değilim. Aynaya bak aynaya. Partilerin olduğu yerde, tek adam olur m? Patronun millet olduğu yerde tek adam olur m? (vatandaşların Recep Tayyip Erdoğan diye bağırması üzerine) Tek adam ama milletin adam" dedi.

Alanı dolduran gençlere de seslenen Başbakan Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bu kesime siyaseti çok gördüğünü söyledi. Başbakan Yıldırım, şöyle devam etti:

"18 yaşında siyasete girmek ne demek' dediler. Be kardeşim sen önce parti tüzüğüne bak. Parti tüzüğünde 18 yaşında gençlere kota koymuşsun. 2011 seçimlerinde vaat etmişsin. Milletvekilin teklif vermiş. 18 yaşta seçilme olsun diye. Bütün bunlar ortadayken 18- 25 yaşlarındaki, 9.5 milyon toplam seçmen sayısının yüzde 20'sine yaklaşan gençleri yok sayarsan gençler de seni yok sayar. 15 Temmuz gecesi, gençlerin hepsi Ulubatlı Hasan oldu Nene Hatun oldu. Göğüslerini siper ettiler. Canlarını verdi. O zaman neredeydin onu söyle ne zaman faydalı iş yapsak karşımıza çıktılar." dedi.

CHP’yi ‘hayır’ söylemi üzerinden eleştiren Başbakan Yıldırım, “Bu ülkede ne zaman faydalı iş yapsak ‘istemezük’ diyorlar. İzmir’de de istemezük diyorlar Türkiye’de de istemezük. Tüp geçiş yaparız istemezler, tüneller yaparız istemezler, otoyollar, havalimanları, şehir hastaneleri yaparız, hepsine ‘hayır’ dediniz. İzmir’e Konak Tüneli yaptık ona da 'hayır' dediler, engel olmaya çalıştılar. Bak açtık Konak Tünelini 20 milyon İzmirli kullanıyor. Ama bir garip şey var 'hayır' dedikleri bu tüneli ilk önce onlar kullandı. Biz onlar karşı çıksa da hizmet etmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
İzmir’e 15 yılda 42 milyarlık yatırım yaptıklarını hatırlatan Başbakan Yıldırım, ne derlerse desinler hizmete devam edeceklerini dile getirdi.

STAT ÇIKIŞI

Karşıyaka, Alsancak ve Göztepe'ye stadyum yapacaklarını yineleyen Başbakan Binali Yıldırım, "Karşıyaka'ya 15 bin kapasiteli stat yapacağız. Göztepe'ye 15 bin kapasiteli stat yapıyoruz. Alsancak'a 20 bin kapasite stat yapıyoruz. Yine de hepsine karşı geldiler ama inadı bırakın siz karşı çıksanız da çıkmamsanız da, biz yapacağız dedik. Şimdi yapıyoruz. Altaylı, Karşıyakalı Göztepeli taraftarlar duyun bunu. Sizin stadların yapılmasına karşı çıkıyor. Çok görüyorlar. Bunlara İzmirliler cevap verecek m? İzmir'e güveniyorum, inanıyorum. Biz onlar karşı çıksa da İzmir'e hizmet etmeye devam edeceğiz."

İKİNCİ DURAK BAYRAKLI

16 Nisan’da yapılacak referandum çalışmaları kapsamında üç gündür İzmir’de vatandaşlara seslenen Başbakan Binali Yıldırım, Bornova ilçesindeki halka seslenişinin ardından Bayraklı ilçesinin Cengizhan, Gümüşpala ve Yamanlar Mahalleleri'nde vatandaşları selamladı. Başbakan Yıldırım, daha sonra Bayraklı Sevgi Yolu’nda kendisini izlemeye gelen vatandaşlara seslendi. Yıldırım’a, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, AK Parti İzmir milletvekilleri, Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu ve ilçe başkanları da eşlik etti.

BİZİM İŞİMİZ OLMAZ

CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun ‘tek adam’ sözlerine ilişkin konuşan Başbakan Yıldırım, “Sen istedin diye iki tane cumhurbaşkanı mı seçeceği? İki tane muhtar, iki tane belediye başkanı mı seçeceği? Niye biliyor musunu? Onlar HDP ile kol kola. ‘Hayır’ kampanyası yapıyorlar. HDP’de eş başkanlık var ya, onlara kafaya takmış belli ki. Sen onlarla beraber ol kardeşim bizim işimiz olmaz. Millet tek bayrak, tek vatan, tek millet, tek devlet tanır. Tek adam, ama milletin adamı milletin. Vesayetçilerin, bölücülerin adamı değil” diye konuştu.

MİLLİYETÇİ MASKESİ TAKIP ORTADA DOLAŞANLARI UNUTMAYIN

Referandumda MHP’nin ‘evet’ oyu vereceğini hatırlatan Başbakan Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü: 

“Milliyetçi maskesi takıp ortada dolaşanları unutmayın. Onlar da bölücülerin laflarını takip ediyorlar. Hiçbir ülkücü onlara itibar etmez.”

DENİZE DÖKMEYECEĞİZ SANDIĞA GÖMECEĞİZ

Vatandaşların FETÖ aleyhine sloganları üzerine Başbakan Yıldırım, “FETÖ gelecek, hesabını verecek. Şehitlerin hesabını verecek. Gazilerin hesabını verecek. FETÖ’yü biliyoruz da FETÖ’nün ağzı ile konuşanları anlamıyoruz. Kılıçdaroğlu, ‘15 Temmuz tiyatro, kontrollü darbe’ diyor. Bu ülkenin cumhurbaşkanına, başbakanına ateş açılırken onlara yol açıldı. Üç günümüz var. Bugün de geçti iki günümüz var. Sandıkta hesabı göreceğiz. Söylemedik laf bırakmadılar. ‘Evet’ diyenleri hain ilan ettiler. ‘Evet diyenleri denize dökeceğiz' dediler. Orada ne yazıyor; ‘Dökeceklerse gelsinler, deniz kenarında bekliyoruz.’ Biz onları denize filan dökmeyiz. Bizim şiarımızda yaşatmak var, öldürmek yok. Biz pazar günü onları sandığa gömeceğiz. Denize dökmek bizim işimiz değil. Kendini bilmeyenlere, millete düşmanlık yapanlara cevap vermeye var mısınız'” dedi.

ONLARIN FELEĞİ ŞAŞTI

Almanya ve Hollanda'nın ‘hayır’ dediğini; FETÖ’cülerin ve PKK’lıların Almanya’da Hollanda’da fink atarken bakanların ve milletvekillerin kampanya yapmasının engellendiğini kaydeden Başbakan Yıldırım, “Atlarını, itlerini vatandaşlarımızın üzerine sürüyorlar. Vatandaşlarımız sabretti ama sandıklara akın etti, gereken cevabı verdiler. Öyle bir verdiler ki onların da feleği şaştı” ifadelerini kullandı.

'PKK'LIR, FETÖ'CÜLER, FİNK ATIYOR'

Başbakan Binali Yıldırım, referandum çalışmaları kapsamında İzmir'deki ziyaretlerini sürdürdü. Otobüsle Çamdibi Semti'nden geçtiği sırada, yol kenarında bulunanlardan bazıları, üzerinde 'Hayır' yazılı pankartlar tuttu.

Bornova İlçesi'ndeki mitinginden sonra Bayraklı'ya geçen Başbakan Binali Yıldırım, yapımı süren İzmir Şehir Hastanesi'nin inşaat alanının önünden geçip bilgi aldı. Cengizhan Mahallesi'nde sevgi gösterileriyle karşılanan Başbakan Binali Yıldırım, ısrarları kırmayıp kahveye oturup, buradakilerle çay içti, sohbet etti. Gümüşpala ve Yamanlar semtlerini de ziyaret eden Başbakan Binali Yıldırım, Bayraklı Sevgi Yolu'na geçti. Burada kendisini bekleyenlere otobüs üzerinden seslendi.

Başbakan Yıldırım, alandakilerin Fethullah Gülen'e yönelik tepkisi üzerine, "FETÖ gelecek hesabını verecek. Şehitlerin hesabını verecek, gazilerin hesabını verecek. FETÖ'yü biliyoruz da FETÖ'nün ağzıyla konuşanları anlamıyoruz. Kılıçdaroğlu ne diyor, '15 Temmuz tiyatro, 15 Temmuz kontrollü darbe' diyor. 15 Temmuz'da bu ülkenin Cumhurbaşkanına, Başbakanına ateş açılırken, onlara yol açıldı yol. Türkiye büyük bir mücadele verdi. O mücadeleyi siz verdiniz. Hiçbir alçak örgüt Türkiye Cumhuriyeti'ni dize getiremez. 15 Temmuz'da bunu denediler, başarabildiler m? Niye başaramadılar, çünkü millet vardı. Millete karşı hiçbir kalkışma, darbe başarılı olamaz" dedi.

PANKARTI OKUDU, CEVAP VERDİ

Miting alanında bir kişinin elindeki 'Dökebileceklerse gelsinler deniz kenarında bekliyoruz' pankartını okuyan Başbakan Binali Yıldırım, "Biz onların dediğini demiyoruz. Biz onları denize falan dökmeyiz, bizim şiarımızda yaşatmak var, öldürmek yok. Ama biz ne diyoru? Pazar günü onları sandığa gömeceğiz. Denize dökmek bizim işimiz değil" diye konuştu.

'HDP'DE EŞ BAŞKANLIK VAR, ORAYA KAFAYI TAKMIŞ'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik eleştirilerini burada da sürdüren Başbakan Binali Yıldırım, şunları söyledi:

"Tek adam tek adam diyorlar. Kardeşim sen istedin diye iki tane cumhurbaşkanı mı seçeceğiz. İki tane muhtar mı seçeceğiz. Belediye başkanı mı seçeceği? Niye öyle diyor biliyor musunu? Bu ara onlar kol kola. HDP de hayır kampanyası yapıyorlar ya. HDP'de eş başkanlık var. Oraya kafayı takmış belliki. Sen onlarla beraber ol kardeşim, bizim senle işimiz olmaz. Milletim tek bayrak tanır, tek vatan tanır, tek millet tanır. Tek adam doğru, tek adam ama milletin adamı, vesayetçilerin adamı değil. Bölücülerin adamı değil. Milletin adamı."

'HAYIRCILARA BİR BAKALIM'

Alandaki 'Ne Almanya, ne Hollanda. Kral sensin Türkiye' yazılı pankartı da okuyan Başbakan Binali Yıldırım, şöyle konuştu:

"Hayırcılara bir bakalım. Ona göre işimizi düzgün tutalım. Almanya Hollanda 'hayır' diyor. FETÖ'cüler, PKK'lılar, Almanya'da, Hollanda'da fink atıylor. Her türlü kampanyayı birlikte yapıyorlar. Bizim bakanlarımız gidince onlara salon vermiyor, kampanya yaptırılmıyor. Ne yapıyorlar, atlarıyla itleriyle vatandaşlarımızın üzerine sürüyorlar. Vatandaşlarımız sabretti, sandıkta cevabı verdiler. Başka kim 'hayır' diyo? PKK, Türkiye'yi bölmeye çalışan Kürtleri, Türkleri gözleri kırpmadan öldüren alçak bölücü terör örgütü, onlarını emrine girmiş HDP 'hayır' diyor. Kandil'den diyorlar ki 'Aman ha evet çıkmasın. Evet çıkarsa biz biteriz. Buradan ilana ediyorum. İnşallah evet çıkacak, siz de biteceksiniz. Kandiliniz sönecek. Başka ki? FETÖ. FETÖ'nün marifetini biliyorsunuz değim m? 15 Temmuz'da adamlarını asker kılığına sokarak, tankla, tüfekle, uçakla, helikopterle insanların üzerine bomba yardırmadı m? O gece milletin adamı Recep Tayyip Erdoğan'ı öldürmek istemediler m? Hükümeti alaşağı edip Başbakanı öldürmek istemediler m? İstediler. Ne dedik PKK, FETÖ, HDP Avrupa bunlar 'hayır' diyor. Bunları anlamak mümkün. Atatürk'ün partisi CHP'nin başındaki Kılıçdaroğlu ve ekibi niye 'hayır' diyo? Bunu nasıl anlayacağı? Atatürk, bu cumhuriyeti kurarken yokluk içinde mücadele ederek bu günlere getirdi. Cumhuriyetimiz kuruldu. O günden bu güne büyük yol aldı" dedi.

Anayasa değişikliklerini MHP ile birlikte yaptıklarını hatırlatan Başbakan Binali Yıldırım, MHP içerisindeki muhalifleri de eleştirdi. Başbakan Binali Yıldırım, "Birde milliyetçi maskesi takmış ortada dolaşanlar var. Onlarda bölücülerin aynı laflarını tekrar ediyor. Hiçbir ülkücü, alperen bunlara itibar etmez. Onlar sadece tek bayrağı bilir, tek devleti bilir, tek vatanı bilir, tek milleti bilir, tek Türkiye'yi bilir."

Konuşmasının sonunda İzmir'deki projelerini de anlatan Başbakan Binali Yıldırım, "İzmir'in çılgın projesini açıklıyorum. İzmir Körfezi'ne tünel ve köprü yapıyoruz. Çiğli'den gireceksiniz, Narlıdere'den çıkacaksınız. 6 dakika. Bayraklı'ya 2 bin 50 yataklı şehir hastanesi yapıyoruz. Bu hastane sıradan hastane değil, her şey var. Binlerce insan çalışacak, yüzlerce doktor çalışacak. İzmir'in değil bölgenin en büyük hastanesi olacak. İnşaat başladı" dedi.

(DHA/İHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.