Dolar 32,3690
%0.16
Euro 34,9608
%-0.3
Altın 2.325,360
%0.21
Bist-100 9,08
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başbakan Yıldırım İzmir'de büyük dönüşümü başlattı

Başbakan Yıldırım İzmir'de büyük dönüşümü başlattı

İzmir’de, Karabağlar Kentsel Dönüşüm Projesi Temel Atma Töreninde konuşan Başbakan Binali Yıldırım, bir yandan hizmet ederken bir yandan da şeytan taşladıklarını belirterek “Bir Türkiye’yi üç Türkiye yaptık. Önümüzde engeller olmasaydı, bugün bir Türkiye, üç Türkiye değil, beş Türkiye olacaktı” dedi

  • Ege Postası
  • 05.04.2017 - 17:37

Referandum çalışmaları kapsamında İzmir’de toplu açılış ve temel atma törenlerine katılan Başbakan Binali Yıldırım’ın son durağı Karabağlar Kentsel Dönüşüm Projesi Temel Atma Töreni oldu. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İzmir Valisi Erol Ayyıldız, AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican ve AK Parti’li milletvekilleri de katıldı.

Başbakan'ın ilk durağı Menemen

“Engeller olmasaydı üç değil beş Türkiye olacaktı”
14 yıldır yurdun her köşesine hizmet götürdüklerini kaydeden Başbakan Yıldırım, “Elimizin değmediği, hizmetimizin gitmediği hiçbir yer yok. 780 bin kilometre vatan toprağının her köşesine yollarıyla, hastaneleriyle, okullarıyla, limanlarıyla, havalimanlarıyla, hızlı demir yollarıyla, bir Türkiye’yi üç Türkiye yaptık. Önümüzde engeller olmasaydı, bugün bir Türkiye, üç Türkiye değil, beş Türkiye olacaktı. Gücümüzün yetmediği bir iş var o da anayasa yoludur. Anayasa yolunu 16 Nisan’da aşmaya hazır mısını? Bu ‘hayırcılar’ ‘Biz yol istemiyoruz, yolları yapmayın. Arabamız olsun ama yolumuz olmasın. Tek şerit geliş-gidiş yeter’ diyor. Size yeter belki ama millet yol istiyor, millet geleceğin aydınlık Türkiye’sinin inşa edilmesini istiyor” diye konuştu.

Başbakan'dan İzmir’e tüp geçiş müjdesi

“Şeytan taşlamaktan vakit bulunca yaptık”
Hizmetlerini 14 yıl boyunca devam ettirdiklerini ancak bir yandan da şeytan taşladıklarını söyleyen Başbakan Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü: 
“Şeytan taşlamaktan vakit bulunca da yolları, okulları, hastaneleri yaptık. Bu engeller olmasa 27 Nisan elektronik muhtırası, AK Parti kapatma davası, 17/25 darbe girişimi, 15 Temmuz FETÖ darbe girişimi olmasa şimdi Türkiye ne halde olurdu. Bunun üç katı daha gelişmiş olacaktık. Onun için Türkiye’nin bundan sonra herhangi bir sorunla karşılaşmaması için yapmamız gereken artık bu sistemi değiştirmektir. Bu, artık iktidarı kapalı kapılar arkasında değil milletin gözü önünde değişecek. İktidarı siz kuracaksınız, siz indireceksiniz.”

“Mevcut sistem problem üretiyor”
Mevcut anaysa sisteminin Türkiye’de sürekli problem ürettiğini kaydeden Başbakan Yıldırım, şu ifadelere yer verdi: 
“Bir dönem geliyor, güçlü iktidarlar oluyor, Türkiye kazanıyor ama bu vesayetçileri, darbe zihniyetindeki kesimler hemen bir yol bulup halkın seçtiği hükümetleri alaşağı ederek, maalesef kazandıklarımız elimizden çıkıp gidiyor. Allah’a şükür 14 yıldır AK Parti iktidarda da, Recep Tayyip Erdoğan iktidarda da, onun arkadaşları iktidarda da istediklerini yapamıyorlar.”

“Onların kandilini söndüreceğiz”
Başbakan Yıldırım, “Tek adam diye tutturdular. Milletin patron olduğu yerde tek adam olur m? Padişahlık mı va? Tabii ki yok. Diyorlar ki; ‘bu sitem Erdoğan için.’ Hadi oradan. Bu sistem Erdoğan için değil her doğan içindir. Bu değişiklikle birlikte milletin iktidarına geçiş yapıyoruz. Vesayetten garantili milletin iktidarına geçiş yapıyoruz. Ancak bir bakıyoruz ki; PKK, FETÖ, HDP, Kandil, ne kadar şer güçleri varsa ‘hayır’ çıkması için kendilerini parçalıyorlar. Ne yaparsanız yapın bu millet ‘evet’ diyecek. Kandil’deki terörist başı ‘Çok çalışın hayır çıksın, evet çıkarsa biz biteriz’ diyor. ‘Evet’ çıkacak, siz de biteceksiniz. Onların kandilini söndüreceğiz” açıklamasında bulundu.

“Alçak. Sen kimsin'”
Konuşmasında CHP’ye yüklenen Başbakan Yıldırım, “Maalesef halkın iradesine, halkın gücüne inanmıyorlar. Bunlar ömrü boyunca hep dumanlı havalarda iş yamayı severler. Çalışarak, milletin desteği alarak iktidar olmak bunların hayali, misyonu değil. Gece-gündüz demeden vatandaşlara sürekli korku, tehdit. Bir milletvekilleri ‘evet’ çıkarsa ‘evetçileri’ İzmir’den denize dökecekmiş. Alçak. Sen kimsi? İzmir sana ne yapacağını bilir. İzmir kimi denize dökeceğini iyi bilir. İzmir Yunanı denize döktü, şimdi teröristleri denize dökecek. Bu milletin başını ağrıtan bütün terör örgütlerinin canına okuyacak. İzmir benim şehrim. Sevgili hemşehrilerim 16 Nisan’da sandıkları doldurmaya var mısınız'” diye sordu. Vatandaşlar hep bir ağızdan "evet" diye yanıt verdi.

Bin dönümlük alan
Konuşmasında kentsel dönüşüm projesi hakkında da bilgi veren Başbakan Yıldırım, “Karabağlar’da yıllardır hep lafı yapılan ama bir türlü başlanamayan kentsel dönüşüm projesini başlatıyoruz. Hayırlı uğurlu olsun. Bu proje 20 bine yakın İzmirliye yakışan adeta küçük şehir olacak. 4 bin 500 konutuyla, yeşil alanlarıyla, alışveriş merkezleriyle ve her türlü sosyal donatı alanlarıyla Karabağlar’a örnek bir proje. Bin dönümlük alanı dönüşüme tabii tutuyoruz. Bütün İzmir’de 70 bin nüfusa sahip 9 bin 790 adet yapı bulunuyor. Bu alanın büyük bir kısmı 1975’ten sonra başlayan göçle 87 planlarına göre yapılmış ve ne yazık ki hepimiz biliyoruz ki; İzmir’deki yapıların yüzde 60’tan fazlası imarsız, plansız. Şehirciliğe uygun yapılar değil. Bu çarpık yapılaşmayı tersine döndürecek projeyi Karabağlar’da gerçekleştiriyoruz” dedi.

600 dönümü yeşil alan
İzmir’in deprem bölgesi olduğunu hatırlatan Başbakan Yıldırım, şöyle devam etti: 
“Dolayısıyla herhangi bir depremde, afette can ve mal kaybı olmaması için mutlaka bu değişimi, bu dönüşümü yapmamız gerekiyor. Bin dönümlük bir arazinin en az 600 dönümü yani yarısından fazlası yeşil alan olacak, park olacak, otopark olacak. Çocuklarımızın, kadınlarımızın rahatça vakit geçireceği bir alan olacak. 34 bin metrekaresi ticaret alanı, 20 bin metrekaresinde yol, otopark ve sosyal ihtiyaçlar yer alacak. İlkokulu, ortaokulu, anaokulu, lisesi, üç adet de camisi olacak. İzmir’in en güzel, en örnek projesi olacak ve Karabağlar’a çok yakışacak.”

"İstanbul’un Marmaray’ı var da İzmir’in olmaz mı'"
14 yılda Türkiye’nin her tarafında kentsel dönüşümü bir baştan bir başa gerçekleştirdiklerini ifade eden Başbakan Yıldırım, “Bu sürede 775 bin konutu yaptık, vatandaşlarımıza teslim ettik. Kentsel dönüşüm sadece plansız, eski evlerin değil imara uygun olmayan, depreme dayanıksız evlerin de yenilenmesidir” derken, İzmir’e verdiği tüp geçit müjdesini yineleyerek, “İzmir Körfezine deniz üstünden köprü, altından tüp geçit yapacağız. Bu sene içerisinde temelini atıyoruz. İstanbul’un Marmaray’ı var da İzmir’in olmaz m? İstanbul’un tüp geçidi var, İzmir’in olmaz m? İzmir’in de olacak” diye konuştu. 
Başbakan Yıldırım, Dikili ve Güzelbahçe ilçelerine de hastane müjdesi verdi.

CHP'lilerden de destek istedi
Konuşmasının sonunda 16 Nisan’da ‘evet’ çıkması için sıkılmadık el bırakılmaması gerektiğini söyleyen Başbakan Yıldırım, “Ülkücü kardeşlerimden de aynı desteği istiyorum. CHP’ye gönül vermiş İzmirli hemşehrilerimizin de destek vereceğine inanıyorum. Bu destek Türkiye’nin aydınlık yarınları için. Gençlerden de destek istiyorum. Kılıçdaroğlu, gençlerin meclise girmesini istemiyor ama gençler de onu istemiyor” ifadelerine yer verdi.
Konuşmaların ardından protokol tarafından temel atma töreni gerçekleştirildi. (İHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.