Dolar 32,4442
%-0.13
Euro 34,7787
%-0.55
Altın 2.441,250
%0.21
Bist-100 9.946,00
%2.36

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Basenleri eritmenin en kolay yolları

Basenleri eritmenin en kolay yolları

'Kadınların ihtiyaç duydukları konuların başında güzel bir görüntüye ve fit bir vücuda sahip olmak vardır ancak güzel ve de dik bir kalçaya sahip olmakta bir kadının isteyeceği en büyük hayallerin başında gelir.

  • Ege Postası
  • 05.06.2017 - 09:38

Önümüz yaz ve dolayısıyla pek çok kadın mayo ve bikini giymeye hazırlanıyorlar dolayısıyla basen bölgelerinde yağlanma olan kadınlarda artık buraları eritebilmenin arayışı içerisine düştüler. Basen bölgesine kilo almak kolaydır ancak buralardan kilo vermek oldukça zordur. Hatta göbek bölgesinden sonra en inatçı olan kilolar burada toplanır. Bu yüzden de basenlerinizdeki yağları eritebilmeniz için diyet ve spor yapmak önemlidir.

Basenlerinizi eritebilmeniz için yalnızca diyet yapmanız yetmeyecektir. Hatta uzun süren açlık beraberinde selülitlerin de oluşmasına neden olacaktır.  Diyete başladığınız da amacınızı kalça bölgenizdeki yağların eritilmesi bunun içinde bu kasların aktif bir şekilde çalışması gerekir ancak birçoğumuz da bunun yorucu ve zahmetli olduğunu düşündüğünde bunları istikrarlı bir şekilde yapmakta da zorlanırız. Kalçalarınızdaki yağlarınızın eritmek istiyorsanız yaşam tarzınızı da bu şekilde değerlendirmek durumundasınız. Basen bölgesindeki yağlarınızdan kurtulmanız için uygulamış olduğunuz diyet pratik olmayacaktır. Bu nedenle de öncelikli olarak istikrarlı olmak durumundasınız. Kalçalardaki yağlardan kurtulmak için dans ya da ip atlama gibi egzersizler bazı spor hareketlerinden daha başarılı sonuçlar verebilecektir. Bizde yapmış olduğumuz araştırmalar neticesinde siz değerli takipçilerimizin istifade edebilmeleri için en kolay basen eritme yöntemlerini bir arada toparlamak istedik. Bu yöntemleri uyguladığınız da daha güzel basenlere dik bir kalçaya ve fit bir vücuda sahip olabilirsiniz.

Yürüyüş

Bazı insanlar yürüyüş yapmasını sevmezler ancak basenlerinizden kurtulmak istiyorsanız yürüyüş yapmak en iyi yöntem olacaktır. İnsan yürürken en az 600’ün üzerinde kasları da çalışacaktır dolayısıyla yürüyüş pek çok egzersizden daha etkilidir. Yürüyüş anında yağlar yanar ve de vücut sıkılaşır. 

Gideceğiniz yer ne kadar kısa ya da uzun olursa olsun mutlaka yürümekten yana bir tercih kullanmak durumundasınız. Özellikle de asansör kullanmamaya özen göstermelisiniz. Bununyerine merdiven çıktığınız da daha iyi sonuç alırsınız. Merdiven çıkmak en iyi basen eritme yöntemlerinden bir tanesidir. İnsan merdiven çıkarken aynı zamanda yerçekimine de karşı koyduğu için bacak ve baldırlardaki kasları sıkıştırır. Bir örnek vermek gerekir se her gün merdiven inip çıkan birisi 2 ay boyunca günde 10 dakika bu işlemi yaptığında 6 ay günde 30 dakika yürümekten daha fazla kalori yaktırır. Bisiklet sürdüğünüzde de kalça bölgenizdeki yağlarınızdan kurtulmanızı sağlarsınız. Sürekli olarak bisiklete binen birisinin basenlerinde yağlanma olması beklenmez 

Hayvansal Yağlardan Uzak Durun!

Basenlerinizde biriken yağların aynı zamanda selülit oluşumunda etkili olduğu bilinir. Özellikle de hayvansal yağlar basen bölgelerindeki yağlanmada oldukça eklidir. Basenlerinizde yağlanma gibi durumunuz varsa o zaman kırmızı et tüketimini azaltmanız gerekir.

Koşmak

Koşmak pek çok insana keyifli bir aktivite olarak gelir özellikle de basen bölgelerindeki yağlara karşı düzenli olarak koştuğunuzda etkisini çok hızlı bir şekilde görebilirsiniz. Eğer ki bisiklete binmek ya da yürümek size sıkıcı geliyorsa o zaman koşabilirsiniz. Bazı insanlar dışarıda koşacak kadar zaman bulamadıkları için evlerine ev bisikleti alarak koşmaya çalışırlar. Bazıları ise evde onu koyacak yer bile bulamadıklarından bu işi sürekli ertelerler.

Yoga Yapın

Yoganın zayıflama üzerindeki etkisi de oldukça fazladır. Yoga yaparak kalçalarınızdaki yağları eritebilirsiniz. En kolay kalça eritmenizi sağlayacak olan yoga şekli ise kollarınızı yukarı doğru kaldırıp ellerinizi yukarıda kenetlemek bunu yaparken poponuzu yukarı doğru kaldırınız.

Abur Cuburdan uzaklaşın

Abur cubur sizin sağlığınızı tehdit edeceği gibi kilo almanıza da neden olacaktır. Bu nedenle de olabildiğince abur cuburlardan uzak durmanız gereklidir.

Ofis İçi Yürüyüş Yapın

Gününüzün büyük bir bölümü ofis içerisinde oturarak geçiyorsa o zaman yapmanız gerekenlerden bir tanesi de ofis içerisindeki yürüyüşleriniz olmalıdır. Saatlerce oturarak çalıştığınız sürece kalça bölgenizde yağlanmanın olmaması gibi bir durum söz konusu değildir. Ofis içerisinde günlük olarak 10-15 dakika boyunca yürüyüşler yapın 

Bol Su İçin

İnsan bedeni suya her zaman ihtiyaç duyar sağlıklı bir insanın günde 3 litre civarında su içmesi gerekir. Bu nedenle de bu oranı her zaman korumanız gerekiyor. Üstelik suyu fazla içtiğinizde daha az yemek yemek zorunda kalırsınız.

Basen Eritme Hareketleri Yapın

Direkt olarak ile bu konuda büyük bir yol kat edebilirsiniz. Aynı zamanda beslenmenize de dikkat ettiğiniz takdirde çok iyi sonuçlar elde etmeniz mümkün.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.